Foto: ailuj82
Rýchla, jednoduchá, aj pre začiatočníkov :D
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
160 g |
|
140 g |
|
20 g |
|
1 KL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
1 balíček |
|
3 PL |
|
2 balíčky |
|
200-250 g |
|
110 g |
|
4 PL |
|
2-3 ks zrelé |
|
Postup
-
1
Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme 4 PL vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Primiešame múku, kakao a sódu bik.
-
2
Zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
-
3
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre.
-
4
Krém: Z mlieka, 3 PL kryšt. cukru, 1 vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme asi 10 g hery, aby sa nám nevytvorila kôra. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
-
5
pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi 1 cm do hlbky, ponecháme asi 2 cm okraj. Vydlabaný stred cesta v miske nahrubo rozmrvíme.
-
6
V miske zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, zmäknutú heru a práškový cukor. Postupne primiešame aj puding.
-
7
Banány ošúpeme nakrájame na hrubšie kolieska /asi 1,5 cm/ a poukladáme na korpus.
-
8
Tvarohový krém kopcovito navŕšime na banány.
-
9
Posypeme pomrveným cestom.
-
10
V chladničke necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.
Odporúčam.