Krém na Parížsku tortu

apka - fotkaapka, 1. októbra 2010

tortový korpus je možné zakúpiť,šikovnejšie si môžu upiecť. na parížsky krém potrebujeme 3 smotany na šľahanie 12PL kakaa,12pl mletého cukru. Suroviny uviesť do varu a nechať Zobraziť celý popistortový korpus je možné zakúpiť,šikovnejšie si môžu upiecť. na parížsky krém potrebujeme 3 smotany na šľahanie 12PL kakaa,12pl mletého cukru. Suroviny uviesť do varu a nechať vychladnúť.Vychladnuté uložiť na 12 a viac hodín do chladničky.Potom už len vyšľahať šlahačom do peny , natrieť na korpus a DOBRÚ CHUŤ. Túto tortu pečiem v rodine veľmi často k narodeninám i k meninám ,lebo ju všetci milujú.

12
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
12 PL
12 PL




Postup

  1. 1

    do hrnca vylejeme smotanu,pridáme kakao a cukor a privedieme do varu/ nesmie vrieť/ odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na druhý deň studené vyšľaháme šľahačom do hustej peny/krému/

  3. 3

    Natrieme na korpus ,Môžeme spodok korpusu i potrieť jahodovým džemom.

Diskusia k receptu

3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Nepekávam tortu, ale Parížske rezy. Je to to isté, len to má jný tvar. V poslednom čase sa mi párkrát stalo, že keď som na druhý deň šľahala krém, podarilo sa mi vyrobiť kakaové maslo. Neviem prečo a nemôžem prísť na to v čom je zrada. Pekávam tento zákusok už roky a doteraz som s tým problémy nemala, až teraz.
bdurica
* 3 ks smotana na šľahanie
* 12 PL kakaový prášok
* 12 PL cukor práškový
Nuz tak tomu nerozumiem. Nebolo by lepsie uvadzat gramaz a mili litre namiesto PL alebo kusov?


braxi
bdurica... nuž a na čo by to bolo dobré uvádzať gramáž? ,aby som musela vážiť? zdá sa mi jednoduchšie použiť PL...:o)))
huck
Ovela su jednoduchšie miery na PL , Čl ... nemusim vytahovat vahu :)
jankach
Moja mama ma pred sto rokmi naučila celkom určite najjednoduchší parížsky krém aký poznám 1šlahačka, 1 várová čokoláda, vo vodnom kúpeli to necháme roztopit určite to nesmie prevrieť dať do chladničky na noc na druhý deň vyšlahat, Samozrejme si urobite krému toľko,koľko potrebujete na plnenie zakuskov
huck
jankach, aj ja mam vyskušany tento parižsky krem, ktory uvadzaš. No prečo neskusit aj tento čo nam ponukla Apka? :)
jeka
vyskúšm až príde dcéra domov,lebo je maniak na šľahačky a želatínu,ja tiež robím s čokoládou.Pekne ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia