Foto: tinca
Môj obľúbený, rýchly recept, ak sa ozve nečakaná návšteva. Táto je s mandarínkami, ale môžete použiť aj napr. jahody.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks (alebo vlastný) |
|
Krém: | |
250 ml |
|
1 konzerva (375 ml) |
|
1 ks |
|
1/2 pohárika (čučor., marhuľ.) |
|
Na dokončenie: | |
|
|
pár mesiačikov |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Do nádoby s pevným vekom nalejeme šľahač. smotanu, vysypene práškový vanilkový puding Créme Olé-Dr.Oetker za studena a vylejeme mandarínkový kompót celý, plody aj so šťavou. Nádobu uzavrieme a niekoľkokrát 5-6 x s ňou zatrasieme /to už budete cítiť, keď to zhustne/. Ak by sa niekde zachytil puding ešte v podobe prášku, tak len jemne stierkou premiešať. Ja som urobila krém až z 2 dávok, použila som jeden vanilkový a druhý kokosový. Čiže krém bol 2 chutí. POZOR! iný puding napr. na varenie NEMOŽNO použiť!!!
-
2
Hotový tortový korpus /môžeme si aj doma upiecť svoj piškótový/ natrieme pikantným džemom, ja som použila domáci čučoriedkový, čo je potom aj pekné v reze. Samozrejme môžete použiť aj iný džem napr. ríbezľový, marhuľový, jahodový a.p.
-
3
Rovnomerne nanesieme krém. Ozdobíme strúhanou čokoládou a pár mesiačikmi mandaríniek.Dáme na 2-3 hod. stuhnúť do chladničky. Pred podávaním dozdobíme šľahačkou. Rada:ak ste v časovej tiesni môžete použiť miesto korpusu aj piškóty, teraz majú v Lídli také obrie a sú výborné,mäkké. P.S. Prepáčte samotný krém som zabudla odfotiť.
-
4
A tu je torta v reze. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu