Varenie

Skúšal niekto

evita2 - bez fotkyevita2, 17. novembra 2017

Prosím vás má niekto skúsenosť s kuracími paprčkami dá sa aj z nich spraviť vývar ? Na nete píšu o ich výživových hodnotách a na konci vhodné pre psov tak som teraz v pomykove. Dík.

@zareaguj


Diskusia k téme

mirop
to je zase nejaky vtip.... no vyvar mozes urobit aj z ponoziek...
maska10
Ano,vývar sa da uvariť z paprčiek a je zdravý ,lebo obsahuje želatinu,ktorá je dobrá na kľby,varila ho moja mama aj svokra.Musía sa poriadne umyť a stiahnuť z nich taku žltu kožku.Uvarené chutia ľuďom aj zvieratam.
2010
@Mirop (18.11.2017 06:40)

Vekmi popularna - vyborna v thajsku, len pozor serviruju ju horucu a velmi stiplavu co je taky paradox v tropickej horucave.



tiginko
u nás sa bežne varí vývar z kostí, drobkov, behákov/paprčiek, krku a ostatných odrezkov zo sliepky alebo kuraťa. Dokonca poznám aj ľudí, ktorí ich s obľubou "vycucávajú", jedenie nie je ten správny výraz :-) Ja teda medzi nich nepatrím, ale verím, že to pre niekoho môže byť lahôdka
mariamka
@Tiginko (18.11.2017 14:47)

@Tiginko nahodou zazitok ocucavat tie behaky :), volakedy sme to vobec neriesili, je to lahodka a o mozog sme sa bili :) obcas mam pristup k doma chovanym kuram a vtedy varim polievku zo vsetkeho, co kura da, takze @Evita2 vobec nepochybuj da/neda, da.
frezia
Milujem paprcky, kedysi ich moja setra davala varit do polievky, ked vedela, ze pridem. Mala domace sliepky od svokry. Teraz na ne chodim k cinanovi a casto.


1x evita2
mijaita
V Asii naprosto běžné, prodávají i samostatně, i v polévkách. A nejen pařáty (paprčky) ale i hlavy! A s jakou chutí :-)
Moje babička také je do vývaru dávala, pamatuju, že byly krásně žluté. Já to nemusím. Nejím, nechutná mi to.


frezia68
My sme v detstve tiež mali v polievke paprčky a hlavy ( chovali sme kurčatá,zajace),ale na hlave nebol hrebienok,oči a zobák.A pamätám,že mozog bol lahôdkou.
haji
Stejně jako hore zmiňované, i u nás doma se vařila polévka ze všeho, co bylo možné zužitkovat. Vše domácí, "farmářské" a bio. Aj paprčky šly do polévky - očištěné jako vše ostatní "droby". Obírat tyto dobroty byla výsada, kdo přišel první, ten měl. Už jsme to tu probírali, že dnes bych k surovině /kuracie paprčky/ zakoupené v obchodě neměla důvěru /velkochov má svá úskalí/. Když je domácí surovina - tam nemám problém. Domácí uvarené - kurací, aj slepačí paprčky - sú dobrota, aj vývar z nich. Tak vařily moje babička i maminka. Dobrá hospodyňka zužitkovala všechno co v hospodářství vypěstovali a odchovali.
babidka
Da sa .A tiez aj rosol /aspik/studenina :-) Ak nevies ako z nich stiahnut tu vrchnu kozku/my to volame rukavicky/ a pazuriky : daj ich do nadoby a zalej vriacou vodou tak aby boli cele ponorene .Nechaj chvilku postat, staci aj minutka . Potom treba schladit ,kazdy pazurik zlahka potiahnut a ten vrchny "necht" sa pekne odlupne . Kozku uz stiahnes velmi lahko.