Varenie

Prečo sa mi niekedy sekne maková poleva?

hrneckuvar - bez fotkyhrneckuvar, 30. decembra 2020

Dobry den, som tu nova... Prinutila ma zaregistrovat sa zufala potreba zistit, co robim zle s makovou polevou. Postupujem vzdy podla receptu, aky sa robil vzdy u nas doma. Vacsinou sa poleva vydari, no a niekedy na pocudovanie sa sekne. Dnes sa mi sekli DVE polevy a to som sa chystala robit na zajtra makove opekance (bobalky?). Recept je od mojej babky a jej a ani mojej maminkej poleva sa este NIKDY nesekla, tak mi poradit nemozu. Postup sa mi tu nezmesti napisat, tak ho poslem v reakcii.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Možeš troch viac info? Ja som stará dost', ale toto mi nevraví skoro nič. Maková poleva ?? Doma sme robievali """ kvaky s makom""", ak sú to " bobalky". Kvaky sa naparily, posypaly cukrom, mletým makom a poliali sirupom. ( cukor sa rozpustil vo vode , zovrel, a nechal trochu vychladit'). Bol to zákusok po štedrovečernej večeri, alebo na Nový rok po obede. Ja na ne idem zajtra, len trochu modernejšie ( nakrájané rožky) ostatné klasika.
mirop
bez receptu sa neda poradit, co znamena seknuta makova poleva tiez neviem, trosku mi tento prispevok pripomina toho trolla co mala problemy s otackami mixera a rozrusenym deckom
alina598
@hrneckuvar

Dobrý deň?vitaj medzi nami, bolo by fajn napísať ten recept, aby sme Ti mohli poradiť, prajem pekný deň všetkým ? a šťastný Nový rok 2021??
helena64
Tiež mi nič nehovorí maková poleva a ešte že sa zrazila. Som na tom ako "tomeska" stará už dosť, ale opekance - bobáľky sa vždy robili ako píše "tomeska". Možno mate nejaký iný recept, alebo to nie sú opekance. Napíšte rp, možno niekto poradí. Šťastný Nový rok 2021.
radost
ha ha háá
ty obitý hrnček
šak to normálne
každému sa sekne
vieš..??
už si tu robila srandu

pokračuj

mne to robí veľmo dobre

@mirop
máš recht
ja krátkozraká-no vydým to detto

:-)