Rôzne

Pokojný advent

samanka - fotkasamanka, 27. novembra 2010

Milá redakcia, milé varecháčky a varecháči. Je prvá adventná nedeľa, určite máte už príbytky ozdobené. Ja Vám želám, aby ste tento čas strávili pokojne, s radosťou v srdci a bez zbytočných stresov. Len tak pre potešenie pridávam aj foto advetného venca, ktorý som v tej troche voľného času, ktorý mám, uplietla z papiera a ozdobila.



@zareaguj


Diskusia k téme

hannah22
Pekný si šikovná, ďakujem za želanie a podobne aj tebe a ostatným želám aj ja pokoj , pohodu a lásku v srdiečku... :))
alexdidi
Vydarený veniec...aj odomňa všetkým veľa,veľa šťastných a pokojných chvíľ vianočných i predvianočných...
voz12
Voľakedy sa adventné vence nerobili,zato sme chodili na roráty,skoré ranné pobožnosti,ktoré nám prinášali pokoj do duše na celý deň.Tento zvyk je novšieho dáta,neviem odkiaľ k nám prišiel,ale je pekný. Aj ty si šikovná,že si ho urobila sama.Prajem všetkým varecháčom pokoj v srdci,v rodine v okolí, celej našej domovine.
frezia68
Máš fantáziu a robila si to s láskou a pohodou v duši.A to želám aj všetkým čitateľom týchto riadkov spolu s pevným zdravím,aby sme sa vyhli zbytočným stresom :-))) a navodili v našom okolí tú správnu atmosféru.
marianne69
Dakujem za zelanie a taktiez zelam vsetkym Varechacom vela zdravia,spokojnosti a pohody.
bazulienka
aj ja prajem všetkym varecháčom-čkam príjemný advent,veľa pohody,lásky a aby ste sa cítili príjemne v kruhu svojich najbližších.
enerrgizer
pripájam sa s prianím pokojného a príjemného adventu a želám veľa lásky, zdravia a pohody...
sovka62
Samanka, ten je krásny. A nepridala by si návod na tú papierovú krásu? Idem si oči vyočiť, ale najviac mi to pripomína niečo háčkované, len neviem, ako by sa to z toho papiera dalo. A pripájam sa ku všetkým želaniam, ktoré tu boli vyslovené.
ketty3811
Aj ja prajem všetkým príjemnú prvú adventnú nedeľu a užite si aj ostatné predvianočné dni,hlavne bez stresu.:-)
violetacamorova
krásny veniec, môj je z vetvičiek, ale pekne vonia aj keď nie je až taký pekný, aj ja prajem tebe a aj ostatným varecháčom požehnaný a hlavne radostný advent!
hubarka35
Aj ja vám všetkým prajem krásnu adventnu nedelu,hlavne bez stresu a zhonu,ja sa ešte len chystám ozdobit pribytok aj schodište....do druhej rana som zdobila gulky medovnikové,ktoré pojdu na stromček..,Samanka tvoj venček je peknučký,mohla by si navod dat,vyskušam,no háčkovat neviem ani štrikovat...
janger
Tiez prajem vsetkym pekny advent, pokoj v dusi...@samanka , dakujeme. A spravila si nadherny veniec!!! Fakt, krasna robota!...To si plietla? Alebo viazala ako makrame?
bozulka
Želám krásny a pokojný Advent.Rok čo rok sa teším na krásne Adventné koncerty na ČT1.Vždy upečiem dobrú bábovku,urobím dobrý čajík alebo varené vínko,zapálim prvú sviečku na venci,pohodlne sa usadíme a započúvame sa do krásnej hudby a milých slov.A je nám príjemne na duši... @samanka , krásny veniec!!!
veronika1984
@samanka prekrásny veniec, na takýto by som si asi netrúfla!!!! Ja zatiaľ nestíham :))) Včera som stihla tak akurát spraviť základ venca z ihličia... :))) Tiež prajem pokojný advent všetkým dobrým ľudom na vareche.
vodnarka
Pripájam sa k Vám a k tomuto krásnemu adventnému skvostu pridávam práve to čo som teraz dočítala.
Na adventnom venci horeli štyri sviečky. V tichu bolo počuť ako sa zhovárajú. Prvá zašepkala: ,, Volám sa POKOJ. Rada by som svietila, ale ľuďom na mne nezáleží, netúžia po pokoji. Obľubujú svár a hádky, vyháňajú ma.“ Svetlo slablo, až zhaslo. Druhá sviečka plápolala jasným plameňom. ,,Volám sa VIERA a chcela by som svietiť ľuďom na cestu. Ale oni mnou opovrhujú, vraj som zbytočná a nemoderná. Nechcú chrániť môj plamienok.“ Prievan zahasil aj druhu sviečku. Chvejúcim hlasom sa ozvala tretia sviečka. ,,Moje meno je LÁSKA. Mnohí si ma nevšímajú, iní mnou opovrhujú.“ Zablikala a zhasla. Vtom vošlo do izby dieťa. Hľadelo na zhasnuté sviečky a vravelo: ,,Prečo nesvietite, kto vás zhasol?“ Na to sa ozvala štvrtá svieca: ,,Neboj sa, kým som tu ja, nikdy nie je neskoro. Volám sa NÁDEJ.“ Dieťa vzalo horiacu sviecu a zapálilo ostatné....
Vám všetkým prajem pokoj v duši...
samanka
Ďakujem Vám všetkým ...@Sovka , @Janger , @hubarka35 do vyhľadávača zadáte "papierové pletenie", objaví sa množstvo stránok aj s podrobným návodom. Ja som toto vedela pliesť už dávno, keď sa plietli dožinkové vence, je to pomerne jednoduché. @voz práve som čítala, že prvýkrát advetný veniec urobil v roku 1839 jeden nemecký kňaz pre chudobné deti, bol z kolesa starého voza. U nás doma sa pri obede zapaľuje sviečka po sviečke až do Vianoc. Ja osobne mám z toho veľmi dobrý pocit.....a pokoj v duši. @vodnarka pekné a povzbudzujúce....
dobizu
K tomuto nádhernému adventnému vencu pripájam aj ja prianie, aby sme si predvianočné obdobie vychutnali v prípravách tých najkrajších sviatkov roka v kruhu rodiny bez stresu a nepríjemností, nech nám na tvárach žiaria úsmevy a sme k sebe ústretoví, ohľaduplní... A samozrejme všetkým Varecháčom nech sa daria prípravy sladučkých vianočných dobrôtok, aby nám rozvoňali celý byt, potešili oko a hlavne pohladili dušu vynikajúcou a neopakovateľnou chuťou Vianoc... :-)
danenka
Aj ja sa pripájam k želaniam a prajem Vám pokojný adventný čas.
tinca
aj ja sa pripájam k tomu krásnemu čo tu bolo vypovedané @dobizu ešte by som dodala, nech tie vianočné dobroty rozvoňajú aj varechu, veď vlastne už pár dní sa tak aj deje.
tothka
Aj ja by som sa chcela pripojiť k vašim želaniam a vám všetkým zaželať, aby sme toto predvianočné obdobie plné očakávaní prežili bez stresov a s pokojom na duši v našich rodinách napriek všetkým tým naháňačkám, ktoré na všetky z nás určite čakajú počnúc predvianočným upratovaním a pečením. @samanka veľmi pekná práca, nesmiem zabudnúť dodať.
palokuchki
Ja sa tiez pripajam ku krasnemu adventnemu zelaniu. Vsetko ste uz tak krasne povedali, nemam co dodat. @samanka , veniec sa ti naozaj podaril. Je nadherny. @vodnarka , velmi pekne napisane.
marikasu
@samanka , @vodnarka krásne príspevky k tejto prvej adventnej nedeli. Prajem Vám i všetkým varecháčkam, varecháčom a redakčnému tímu zdravie, šťastie, pokoj v duši, radosť pri nakupovaní darčekov pre najbližších a pohodu pri upratovaní a pečení vianočných dobrôt -:)
mariaklara
Pripájam sa i ja, želám všetkým pokojné adventné dni, ktoré nám každým dňom približujú príchod malého Ježiška.
kuchticka
U nas v kostole su na zelenom venci 3 sviecky fialove (farba adventu) a 1 je ruzova. Prvu nedelu sa zapali fialova, taktiez na druhu nedelu fialova (svietia obe) a tretiu nedelu je ruzova a to podla evanjelia, ktore sa cita tu nedelu radostne (neviem ako to vysvetlit) a stvrtu nedelu adventnu teda ta posledna fialova. Tak prajem vsetkym veriacim radostne ocakavania narodenia Spasitela sveta.
hubarka35
no to som nevedela že fialova farba je adventná,mám svietnik fialkovo ladený,fialové sviečky-všetkym prajem krásne a radostné adventné obdobie...