Kuchyňa a vybavenie

Nová chladnička

tripper07 - bez fotkytripper07, 28. decembra 2015

Ahojte všetci...potreboval by som vašu pomoc alebo nazvime to radou...chceme kúpiť novú chladničku a nevieme sa rozhodnúť či s funkciou ,,no frost ,, alebo bez nej ... vie nám niekto poradiť či je to naozaj taká vychytávka alebo je to len marketingový ťah? ...dakujem za každú radu

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Je to vychytávka na zdvihnutie ceny. V skutočnosti sa ti bez NoForost v chladničke na zadnej strane urobí pár kvapiek a nie 5 cm námraza ako na starej. Okrem toho má to tú výhodu, že ak nemáš vstavaný teplomer, vidíš, že chladnička veľmi mrazí - ľad, alebo málo - voda. Pozor daj aj na energetickú triedu. Keď si kúpiš A+++, tak sa ti náklady na to, že ušetríš na energiách, vrátia po cca 10 rokoch, a to už budeš mať dávno druhú. Ja mám úplne obyčajnú lacnú, na radu predavača v obchode. Musíš si kúpiť alebo drahú výbornú, napríklad Liebherr, alebo potom lacnú, medzi chladničkami za 300 a 600 je minimálny rozdiel.
1x rulik
sovka62
No neviem, @bubaya , ja mám asi dva mesiace novú chladničku s mrazničkou - Samsung, bežná cena cca 800, po zľave 500 €, má No Frost, má výborné vybavenie a najviac ma očarila spodná zásuvka chladničky označená ako Cool Select Zone, určená na skladovanie napr. čerstvého mäsa, či syra a pod. Pred Vianocami som v nej na tri dni zabudla špikové kosti (dala som ich tam na chvíľu, kým povykladám nákup a potom som ich mienila zabaliť do mrazničky). Po troch dňoch boli presne také, ako keď som ich tam vložila. Aj mäso, ktoré som potrebovala o tri dni som nemrazila, ako doteraz, počkalo si v tejto zásuvke, úplne bez zmeny. Bez problémov v nej vydrží tvrdý syr, nevyschne, neoslizne.
10-ročnú Elektrolux (tiež No Frost) som mala ešte funkčnú, ale rozhodla som sa ju vymeniť práve preto, že na zadnej stene sa mi tvorila nie vrstva ľadu, ale celé hrudy. Teraz som bola skontrolovať tú novú, na zadnej stene úplne nič, ani zrniečko ľadu. A teplomer je vstavaný, digitálny, nastavený na teploty odporúčané v návode a všetko funguje v absolútnom poriadku.
1x jena
smejkad
opytala som sa opravara
ked nieco odide, vypadne chladenie a mrazenie zaroven
cim viac elektroniky, tym vacsia sanca, ze sa nieco pokazi
rady sa kazia tesne po zaruke, oplati sa doplatit 5 rocnu zaruku
opravar sam by si kupil jednoduchu lacnu a doplatil zaruku :-)
2x misa1 a jena
bubaya
Po dvoch mesiacoch je ťažko hodnotiť, moja chladnička má skoro dva roky a na zadnej strane sa mi nič netvorí, len keď ju zabudnem zavrieť, tak sa zadná stena zarosí a potom tam para zmrzne. Tiež má dve zásuvky, aj držiak na víno. Osvedčilo sa mi kupovanie lacných produktov, mám možnosť porovnať ich s domácnosťami, kde majú drahé. Vydržia tak isto za polovičné náklady, pračka napríklad je oveľa lepšia, ako tisíceurová AEG. Okrem kávovaru, do toho som investovala
bubaya
Ja nikoho nenahováram, aby si kúpil lacnú chladničku, sú to len moje osobné skúsenosti.
evanaaa
Ja mám tiež Samsung - NoFrost, už nejakú dobu a zatiaľ som spokojná, žiadne kvapky, či námraza, ale nemá tú funkciu ako @sovka spomína, lebo tiež sme ju kupovali v akcii a iný druh nemali, len túto, insk, zišla by sa, ale aj takto je dobrá. Dá sa nastaviť aj signál ( dlho) otvorených dverí a na dverách sú údaje teplôt chladiacej aj mraziacej časti, tie sa dajú nastaviť ako vám to vyhovuje.
frezia
My mame "No Frost" uz par rokov a inu by som uz ani nekupila. Ked si predstavim, co som sa kedysi naskrabkala, nautierala pod chladnickou.
Som rada, ze konecne vymysleli taku, co sa nemusi rozmrazovat. Ani nebola drahsia, ako ostatne. Ja mam pokrok rada, ulahcuje nam zivot.
denyany
Novú chladničku s No frost používame asi osem mesiacov a som veľmi spokojná. Tak ako frezia, by som inu ani nechcela.
1x jena
elba
novú chladničku NO FROST LG sme si kúpili pred vianocami ,takže ešte neviem posúdiť jej výhody či nevýhody mne zatial stačí vedomie že keď vytiahnem zásuvku so zeleninou nebudem mať osprchované nohy ako pri bežných chladničkách a ostatné problémy ak nejaké budú /čo vždy nejaké sú/ budem riešiť potom
marika9
Sovka62 má čistú pravdu. Mám chladničku s týmito funkciami, teda presnejšie ako píše Elba - LG od vlaňajšieho leta a nedám na ňu dopustiť. Je úplne spoľahlivá, nenamrazujúca, no proste úžasná. A ten 0°šuflík, to je priam žiadúce. Paráda. Šunka mi tu vydrží v pohode týždeň, mäso mám vyskúšané tiež niekoľko dní a vákuovo balené potraviny, stalo sa aj 2 týždne po záruke a boli dobré. Potraviny sú tu uskladnené takmer ako v mrazničke.
Inú by som už nekúpila.
jena
Sovka62 aký je typ? Nie je hlučná? Aké máte skúsenosti s nerezom?
elba
poprosím o radu ohľadom chladničky LG -NO FROST začala sa mi pod šuflikom na zeleninu tvoriť voda nemám ju ešte dosť dlho aby som vedela posúdiť či je to v týchto chladničkách normálny jav ak máte niekto skúsenosti prosím poradte ďakujem