Varenie

Má niekto z vás Varecháčov /-iek osvedčený recept na nekysnutú varenú knedľu?

shelley2mmm - bez fotkyshelley2mmm, 27. novembra 2010

A ako dosiahnut, aby sa mi knedla pri vareni nerozvarila? Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

voz12
Ja keď varím napr .zemiakovú ,alebo viedenskú nekysnutú knedľu,tak aby sa mi nerozvarila,balím do folie,na koncoch uviažem a je to.
zdezda
Chlebové knedlíky: 4 krajce chleba(nakrájať na kocky), 1 a 1/2 hrnčeka(3dcl) polohrubej múky, 1 hrnček vody, 1 prdopeč a soľ. Najprv zmiešaš sypké a potom pridáš vodu. Vytvaruješ 2 knedlíky, ktoré varíš 10 min. na jednej strane a 10 min. na druhej. Ručím za to, že sa nerozvaria :-)
tati2008
Knedla robena minimalne z .0,5kg muky sa vari vo vode 20min.(10min. z jednej strany a potom sa otoci)Hrniec je prikryty.Ak sa bojis,ze rozvaris,urob radsej na pare.(trva to asi 15-20min.,ale knedlu neodkryvat!,lebo splasne).Ked ju vyberies poprepichuj,aby para vysla a potri olejom.
glosterka
Mám dobrý recept na diétnu suchárovú knedľu = nekysnutú. Pridám ho sem. ;-)
ejta
Neviem množstvá, lebo robím od oka, ale: hrubá múka, rožky zo včerajška, soľ, vajce a minerálka (príp. prdopeč). Urobíme cesto také husté, aby sa dala vyformovať knedľa a varíme ako povedala tati2008 20 min. vo vriacej vode (10 z jednej a 10 z druhej strany). V živote sa mi nerozpadla.... :-)
glosterka
@shelley2mmm , dnes som pridala 3 recepty na diétnu nekysnutú knedľu. ;-) Ďakujem, že si sa na to opýtala - skvelá inšpirácia! :-)
mojack
Skús pozriet na moje recepty. Máš tam aj obrázky.