Varenie

Kriva torta

smajliqa - fotkasmajliqa, 14. júla 2013

ahojte., chcem sa spytat, ci mate niekto skusenost s ,,krivou tortou,,.
chystam sa ju robit, tak by som privitala nejake rady, na co si mam dat pozor, coho sa vyvarovat.
popripade ak mate aj recept na krem, budem zan vdacna, dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Asi myslíš trotu vydutú v strede, občas sa stáva. Kdesi som čítala, že ak sa začne vydúvať, treba do stredu zastrčiť surový makarón, cezeň vraj nadbytočný vzduch vyfučí. Neskúšala som, neviem či funguje.
Ale ak sa ti náhodou vyduje, netráp sa. Pokojne ju zrež do rovna, tá časť, z ktorej si rezala, príde na spodok, navrch pôjde to, čo bolo na dne formy. A je po probléme.
vanilka111
mám pocit,že smajliqa myslí nejaký konkrétny recept a nie radu ako sa vyhnúť nepodarku.. bohužiaľ som o "krivej torte" nepočula..
aretta
Krivú tortu obdivujem aj ja. Ešte som ju ale neskúšala, dajako mám pred ňou rešpekt. Krivá torta nie je nepodarok :-) Je to vlastne poschodová torta, len jednotlivé poschodia sú uložené nie rovno, ale krivo. Je to zhora zrezané.
arasidka
jejdanenky, čo šecko ludé nevymyslá, mne by fčul stačila aj rovná, nesmím vás čítat, pred púlnocú začínam byt velyce len maškrtná.
ankabanka
trik je v zrezavani jednotlivych casti torty.
krem musi byt tuhy, aby netiekol z torty von, je potrebne medzicasom ich dobre pred spojenim vychladit a potrebne je to upevnit palickou v strede. video na pomocku trebarz toto?:



stefik
máš dve možnosti zrezávať  sugarteachers.blogspot.sk/2011/03/sleight-of-hand-topsy-turvy-cak...
alebo kúpiť formu  www.natortu.sk/topsy-turvy/kriva-torta-3-posch.-set-20...
čo sa ti asi neoplatí . krém je v podstate jedno jaký použiješ len ju musíš zvonka potrieť nejakým ktorý neroztápa poťahovku. najme si ju pred potahovaním daj dobre zachladiť aspon na noc aby celá stuhla a neposúvala sa pri potahovani . tu je pár pekných  pinterest.com/craftygma46/topsy-turvy/...