Strasne by som Vas chcela poprosit o radu.Zijem v Anglicku a
Anglicania nemaju polohrubu muku,da sa kupit len v specialnych
obchodoch a prave tam kde byvam ja,nie su :(.
Co sa stane ak napriklad pri peceni Kakaovych rezov ,kde ide 150g
polohrubej muky alebo obycajnej babovky pouzijem hladku??Moj
nazor je,ze ten kolacik mozem rovno hodit do kosa,ale mozno sa
mylim.
Prosim poradte mi :).
Dakujem Monika
Vela zdaru do "hladkomucneho" pecenia a daj potom vediet ako to dopadlo!!!
Zdravi Ta Steva
Ešte som vložila tento link na korpus - používajú tam na korpus torty dokonca okrem hladkej múky aj kukuričnú.
Tieto receptiky mam vyskusane a urcite funguju presne podla receptu:
varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-cokoladova-torta-foto...
varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorec...
Najmensi problem je s kysnutym cestom, tam ti to vyjde s hladkou mukou vzdy ;-)
varecha.pravda.sk/recepty/makovnik-a-orechovnik/12185-rec...
som skusala z hladkej muky 2x, podaril sa mi az ked som ho urobila z polohrubej. Cesto bolo velmi riedke, musela som pridat viac muky a potom sa mi samozrejme nevmestilo do pekarnicky a musela som piect na plechu. Ale moja stara mama napriklad pecie kysnute kolace len z hladkej muky. Skusaj. Piskotove cesto sa ti podari, pripadne si niektory recept vyskusaj viac krat a uvidis, co musis zmenit, upravit... Ja peciem tiez takmer vsetko z hladkej muky a ked ideme 1 - 2x do roka autom na Slovensko, tak si donesiem aj hrubu a polohrubu muku na halusky a tak...