Varenie

CREME PATISERIE

smajliqa - fotkasmajliqa, 1. decembra 2012

ahojte,,, prosim Vas mate s touto slahackou skusenosti? mala by byt ochutena uz, a vraj ak ju vyslaham, zvacsi svoj objem 4nasobne... je vhodna na zdobenie tort... tak by ma zaujimalo, ci ozaj bude ta slahacka drzat tvar na torte s cokoladovou polevou,,, dakujem pekne.

@zareaguj


Diskusia k téme

lusinkab
No neviem ci myslis creme patisserie kedze o tom co je v tvojom nadpise som este nepocula,mozno to je nejaka nova komercna slahacka.Ja robim creme patisserie (crema pasticcera) pravidelne,zakladom je mlieko do ktoreho das vanilkovy struk privedies do varu a odstavis aby mlieko dostalo prichut vanilky.Zmiesas zltka s cukrom a majzenou a pridas k vychladnutemu mlieku a zase na pomalom plameni za staleho miesania varis kym ti to neshustne ako na puding.Ak robis v malom mnozstve ako ja napriklad v tomto recepte  varecha.pravda.sk/recepty/chinois-aux-pepites-de-chocolat...
tak to mozes dat vsetko spolu na jednu panvicu ale pri vacsom mnozstve neodporucam.Osobne ak z toho chces mat kremovu plnku mozes to po castiach pridavat do tuhej vyslahanej smotany alebo masla,ale zas to uz bude nieco ine.
zuzik01
@smajliqa prvy krat pocujem, zeby bol creme patisserie nejaka slahacka... creme patisserie je nieco podobne nasmu pudingu alebo pudingovej plnke, ktora sa pouziva do tort.. je robeny z mlieka (smotany) s pridanim vajecnych zltkov a muky, pripadne skrobu na zahustenie.. muka/skrob sa niekedy ani nepouzivaju... toto je creme patisserie..
smajliqa
@lusinkab
dakujem za radu
@zuzik01
pozri si link,, tu zelenu mam na mysli, od Raja,,, creme patisserie,,, je to slahacka... je tam napisane ze je vhodna na zdobenie tort, zakuskov, do pniek, pre profesionalov,,,
len som sa pytala, ci s tym ma niekto skusenosti, lebo papier znesie vela.... tak ci mam verit...
lusinkab
No tak vyrobcovia z Raja pekne blbnu zakaznikov :-) aspon co sa toho nazvu tyka,kedze s creme patisserie nema spolocne nic.To je moj nazor @smajliqa radsej kupit klasicku smotanu,vyrobyt si krem a postupne pridavat a vyslahat.
olga42
Torta sa može naplniť touto šlahačkou.2šlahačky s Tesca,1 horká čokoláda.Štahačku zvariť do bodu varu potom rozpustiť v nej čokoladu.Dať do chladničky od večera do rana a potom vyšlahať so stužovačom šlahašky.Možeš plniť tortu aj potrieť vrch.Torta ma byť v chadničke.Je dobrá a darží aj viac dni.
anina6
mne sa celkom pozdávala aj karamelová šľahačka, vydržala mi na zákusku aj 4 dni. samozrejme v chladničke. postup na túto šľahačku si najdete pri koláčiku nutelové rezy.
astheart
Opravdu matou zákazníky! Je to jen šlehačka, možná něčím ztužená. Pravda je, že creme patisserie je žloutková škrobová hmota podobná pudinku.
julica
Uff, slahacka so zlozenim na tri riadky?!! fuj
evanaaa
Ak je to tak, ako píšete, ppotpm by sa mali upozorniť priamo výrobcovia, tí by to mali ovládať v prvom rade, nie?
Bolo by dobré,a k by ste recept na doma vyrobený Creme patisserie dali do receptov, nech si to môžme uložiť. Ja mám z Kauflandu Extra šľahačku tortovú, neskúšala som ju síce. ale mala by byť tuhá ak je určená na dezerty.
evanaaa
Jej, @lusinkab , teraz vidím podľa linku, že ju tam máš, ale bolo by dobre, ak by bola aj zvlášť, lebo takto si ju nevyhľadám, zabudnem, kde bola.
@olga42 , to je Parížska šľahačka a dá sa aj bez čokolády, len s vanilkou robiť ( aj tu sa spomína), tiež je dostať hotová, teda, treba len vyšľahať, mám ju doma.
sovka62
@smajliqa , držať to asi bude, ale bude sa to dať jesť? 25 % rastlinného tuku! Nadrieš sa s tým a chuť asi bude mať ako tie odporné mastné veterníky, ktoré sa teraz predávajú. Ochutnala som dva razy, nedá sa to jesť,chutia ako keby si mala plnú pusu margarínu.
alexdidi
Robila som ju raz.Vyšľahala sa perfektne,aj držala dobre,ale chuť bola umelá a pre mňa nechutná,taká umelina.Viac by som ju nepoužila,je to len pre efekt,nie na chuť.Presne ako píše @sovka... "...ako keby si mala plnú pusu margarínu..."
honestka
comu sa ja divim je to, ze taku znamu formu nazvu, ktora roky v cukrarstve patri medzi zakladne a osvedcene a je to vlastne PLNKA, daju na novy vyrobok, ktory je celkom odlisny formou a strukturou vyroby.
tu su tiez tieto rozne vyrobky v praskoch ci kremoch ale su odporne.
nedavno som niekomu pisala, aby si v malom radsej skusil urobit slahacku vo forme ako PArizsky krem- ako sa spomina vyssie /ak chces s vanilkou/ a krem drzi paradne, mala som s nim dobre skusenosti,/ nepoznam vsak vyrobky slahaciek doma, preto radsej len skuska/ takties je to fajn so zelatinou ale chut je odlisna.
smajliqa
fuuuuuuuuuj-- neznasam tu margarinovu chut,,, dakujem Vam vsetkym za rady...
niniatko
no tak toto okolo mlieka ani nechodilo, nieto ešte okolo smotany, takže by som to ani šľahačkou nenazývala. už len to zloženie (tá zložka ktorá je uvedená ako prvá by mala byť najviac obsiahnutná, takže väčšinu tvorí voda) a potom ten rastlinný tuk, to hneď značí, že to bude mať margarínovú chuť
ja osobne by som to teda neskúšala
2010
Crème pâtisserie je slahacka, bryndza je tvaroh, segedinsky gulas je svieckova ... no co , vsak je to amaterska stranka :-)
lusinkab
:-) no mne to nedalo a som im tam pekne napisala do RAJA nech mi daju vysvetlenie preco to tak blbo pomenovali som zvedava co odpisu ak odpisu :-) @2010 to ani tak nejde,ze je to amaterska stranka,tu ide o to,ze spolocnost RAJO by asi mala zostat pri slovenskych nazvoch a nesnazit sa do vsetkeho miesat zahranicny jazyk .... sak staci pozriet len zlozenie a uz mas dost .. a potom tu nahodou niekto prida recept na creme patisserie a ludia budu statocne tvrdit,ze to nie je pravy ...ze kupili od RAJA a je to slahacka :-) @evanaaa ja to tu prihodim este dnes ak sa mi podari a potom obrazky doplnim pri najblizsej prilezitosti :-)
2010
@lusinkab , ja len preto ze tam nie je o com diskutovat presne ako si pisala je to vanilkou a maizenou ochuteny pudink , nic viac nic menej ziadna slahacka ako tu teoretizuju a medituju.



lusinkab
@2010 :-) no ved jasne ale sam vies,ze sa najdu aj taky co si tu slahacku kupia a budu zaryte tvrdit,ze ved to tak je napisane na obale od Raja :-) ....este stale mi neodpisali ale to asi za to,ze je vikend .... tak uvidim ci sa dockam odpovede ak ano tak to sem pekne skopirujem :-)
smajliqa
@zuzik01
dakujem pekne za recept,, vyskusam ju,,, aj ten krem,,, teraz bude prilezitosti habadej :)
@lusinkab
tak som zvedava aj ja na ich odpoved...
este ze tu ste take sikovne kucharky, inak by som zostala v tom, ze ozaj to je teda creme patiserie :)
evanaaa
@lusinkab , pozrela som si krém-plnku, ešte raz vďaka, že si ju dala do receptov, mám ju uloženú.
A @2010 , ta si vždy taký pohotový, predstavujem si, že luskneš prstami a už sa ti objaví hľadaná téma, teda, ukážka k nej, ktorú pootm sem pridáš, či už do diskusií alebo do receptov, si pohotový.