Chinois aux pépites de chocolat alebo brioška s vanilkovým krémom fotorecept
Foto: lusinkab
Tento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine.wordpress.com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás veľmi obľúbená ale keď som našla túto tak som si Zobraziť celý popisTento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine.wordpress.com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás veľmi obľúbená ale keď som našla túto tak som si povedala to musím vyskúšať. Hovorím si je to brioška s crème patisserie a čokoládou tak to musí byť super a musím povedať, źe to bola jedna z naj akú som kedy jedla.
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
220 ml |
|
140 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
crème patisserie: | |
300 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
55 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mlieko, múku, cukor, maslo, vajíčka,soľ a droždie dame do pekárničky na program cesto a necháme pekárničku urobiť svoju prácu. Keď nie je pekárnička tak cesto treba miesiť aspoň 20 minút prikryť kuchynskou fóliou a nechať vykysnúť aspoň hodinu. Pokiaľ nám cesto kysne tak si pripravíme Crème patisserie ciže vanilkový krém. Na panvicu si dame mlieko, žítka, cukor, kukuričnú múku a jeden vanilkový struk rozrezaný na polovicu aby sa uvoľnili semienka.
-
2
Všetko spolu vymiešame a na nízkom ohni varíme za stáleho miešania až kým nám krém pekne nezhustne.
-
3
Keď je krém hotový tak ho prelejeme do misky a hneď zakyjeme kuchynskou fóliou aby sa nám neurobila taká nechcená kožka na povrchu. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
-
4
Cesto je veľmi jemné ale dobre sa s ním robí.
-
5
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche do štvorca s hrúbkou cca 1,5 cm potrieme krémom a posypeme s čokoládovými vločkami.
-
6
Cesto zrolujeme a nakrájame asi tak na 4 cm.
-
7
Poukladáme na vopred maslom vymastenú zapekaciu misu. Normálne by sa mala použiť okrúhla tortová forma ale keďže ja takú nemám tak som si vystačila aj s tým čo mám. Odporúčam nožík s veľkou čepeĺou keďže je ľahšie prenášať krúžka do formy a vyvarujete sa tak tomu aby vám vytekal krém. Prikryjeme kuchynskou fóliou a necháme ešte hodinku odpočívať.
-
8
Dáme do predohriatej rúry a pečieme na 180 °C cca 35 minút pekne do hneda. Čas pečenia záleži od rúry ale každý vie ako mu tá jeho pečie.
-
9
Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a môžme papkať.
- 10
A tu je pecena v okruhlej forme ktoru som si medzi casom dokupila
- 10
varecha.pravda.sk/recepty/chinois/17268-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/chinois/12813-recept.html...
vyskúšam na porovnanie aj podľa teba.
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-brioche-chinois-fotorecep...
Hmotnost tohto cesta sa prave vyznacuje jeho klasickou podobou tym, ze tento “ zlaty francuzky kysnuty chlebik” sa prave prejavoval v kvalite a odlisnosti tym, ze bol bohaty na vajicka /naviac zltka/, cukor a maslo cim sa prave vyznacovala jeho neodolatelna lahodnost.
Aj ked uznavam, ze dnesne drahe vajicka a hlavne rozne obmedzovania sa v dietach to momentalne nedovoluju;
Inac ozaj vynikajuca dobrotka!
Ďakujem za info.
ja najradšej používam na koláčové cesto hladkú múku.
no a este tu pridam jeden obrazok,z toho isteho cesta som robila aj taku mansiu z polovicnej davky ale som pouzila ricottu,mandle a jahody,toto cesto sa fakt da naplnit cimkolvek :-)
Keď vyskúšam, dám vedieť :)