Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár teraz
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár teraz
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 190 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár teraz
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
...dobre pripravená kuracia pečeň poteší v lete i v zime!!
A k tomu som podávala obalený a opečený baklažán, posypaný syrom. Recept je podľa Jamieho, bola to dobrota, všetkým chutilo.
Veru,aj mne chýba .
Súhlasím. @haji dodávala Vareche a komentárom “ľudskú dušu” :-))
Viacerí sme navrhovali, aby jej Varecha prispela na nový tablet … 🤩 …. Zaslúžila by si to.
Šéfovia Varechy, čo vy nato? 😎
Súhlasím ..reklám tu má varecha dosť takže si myslím že 500euro či kolko stojí tablet by mohli pustiť keď im to tu haji tak rozbehla..ináč by to tu bolo mŕtve ...
Tu je …
fb.watch/j0nmXuasGo/...
Geniálny recept🤗veľmi pekne ďakujem
@Haji ti dakuje a vsetkych pozdravuje. Technicke problemy pretrvavaju, ale pracuje sa na rieseni. Urcite sama potom vysvetli podrobnosti.
Ďakujem za pozdrav a tiež @Haji úprimne pozdravujeme. Niežeby som ju chcela suplovať, iba som PN a všimla som si, že chýba nový diel. Snáď sa čoskoro ukáže :)
... a s akým pekným výsledkom!
Tie boli k hustej fazuľovej polievke.
Cestoviny a mäsové guľky ..chutí to výborné :))
Síce som to varila a piekla večer, no dnes na obed😄fazuľkova omáčka a k nej pide. Veľmi to pasuje.
cesto je úplne vynikajúce, a plnku som dala morčacie stehná mleté, trocha viac ochutené tým pádom. To cesto je fakt pecka. To aby som mala s čím porovnávať.
Vyzerá to skvele! Tuším aj ja skúsim. Už som si recept nalistovala a uložila.
Dobrý večer, tento recept si jeho autor/autorka vypol (schoval), preto sa k nemu nedá pridať komentár.
Mala som také tušenie, lebo ho nemá ani v zozname svojich receptov. Škoda. Ďakujem za oznam.
...ale ja som už v duchu mal všetko premyslené a časovo rozbehnuté, tak som sa rozhodol neustupiť a po krátkom "rokovaní" som pristúpil na kompromis a v "časovom rozpise" som našiel voľné okno, keď sa moje široké rezance a drobné zemiaky varili a urobil som jej na želanie...zeleninu na pare s pečenú cviklu 🙂
...no a ja som si vychutnal svoj granadír
...aj s pohárom piva!... dobré bolo 😋😋
...je mi ľúto...zeleninka už není a granadír nedám!!!😀
To je tá čo tu máš na ňu aj recept, že? Veľmi dobrá polievka už som ju robil viac krát.
...aj u nás klasika..."čevabčiči"😋
Len prečo sa to tak volá netuším 🙂
Aj tie máme radi. Tiež len googlim, ak neviem, hádam sa tá informácia hádam blíži k pravde . cs.m.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cevab%C4%8Di%C4%8Di...
skús nakrájať cibuľu na jemnejšie a zmiešať s horčicou ako na dresing , pasuje to super k čevabčiči 😉
Na trhu už je to všetko plné ovocia a zeleniny, stoly sa prehýbajú …
Jarný šalát preto, aj keď teoreticky jar ešte nieje, ale je u nás tento týždeň teplo, cez deň sa teploty vyšplhajú okolo 20st. V noci boli 4st. Des a hrúza :-)
Vraj boli výborné … 🤩
Zajimava kombinace koření. Nejak se s tim nedokazu popasovat a k tomu mrkev? :-)
Toho bych se užrala! :-)
To neumim, ani jsem nikdy nejedla :-) U vas je podavaji i v rest nebo jen domaci produkce?
LIlek obaleny v cem? To se mi libi, to chci, to udelam! :-)
Kúsok pod komentármi je link na recept na baklažán, čo som pridala pre @kukulienka71 , aj jej sa recept pozdával. Tak si to pozri, je to dobrota.
Pečené artičoky sú tu bežné, aj v reštike, na rôzne spôsoby. Aj v domácnostiach sú veľmi obľúbené a často používané . Pečené, varené, do omelety … je veľa super receptov.
S čím sa nedokážeš popasovať, s byriani alebo s tým mrkvovým šalátom?
Ja mám veľmi rada oboje, niekedy skús, uvidíš a hádam ti to zachutí :-)
Diky, perfektni!
Švestkové gombolce je jedno z mala sladkych jidel, kde mam ráda mák! Dokonce tuhle variantu doslova miluju! :-)
Jednoduché pečené kura na cesnaku a vine a k tomu Jazmínová ryža..chutilo výborné 😁
Je to rýchlovka a z jedného hrnca.
varecha.pravda.sk/recepty/vyborne-rezy-so-slahackou/45091...
Vydarili sa
Ja som mal v piatok niečo podobné, ale naopak. Panenka pečená v klobásovej zmesi. To som nerobil len kus dostal. Jedol som len tak na studeno a bez ničoho 😂 bolo to výborné.
To vyzerá veľmi dobre… sú to zemiakové krokety?
Muž je vegetarián alebo mu tam vadila tá zelenina? 😂
Fašírky
zelenina nie, lebo je väčšinou bielkoviny a zeleninu...vadila mu citrónová kôra a kapary
praobyčajné fašírky :-)
...ja ochkam nad výrazom "zadný"!!! kurací behak 🙂
Predný vyletel z pekáča 😀
Pridala bych smetanu :-)
Vegan nejsem, ale zasadne pouzivam smetanu sojovou. Neni tucna, je kremova a lahodna. Gran Cucina nebo Halali viz Google :)
...to ja mám najradšej kyslú smotanu...aj dnes som dal do Seged a pochutili sme si 😋
poznám ale ak je sojová ako píšeš je to rastlina , takže to vyjde na rovnako, z kyslej sa dá urobiť pekný cesnakový dresing napríklad , ten kukuričný škrob je lepší ako zemiakový podľa mňa :-)
Skrob krome cinskych jidel nikde nepouzivam. S perkeltom nepletu, jen by se mi do toho smetana libila, chutnala :-)
Podla mna smotana ide do paprikasu, nie do perkeltu.
Asi áno, Preto som písal že robím "Ala držky na paprieke" Nie paprikáš a tam smotana aspoň čo som poznal recepty nepatrí. Krémovú štruktúru (napísal som smotanovú) mne osobne najviac ide práve z kukuričného škrobu.
varecha.pravda.sk/diskusie/perkelt-alebo-paprikas-/8661-f...
na Profikuchár :-)
podobá sa na minestrone len tá slovenská ryža trochu ma mýli 😉
Uhádnem autora @cesminaz
Práve som dočítal.... A áno je veľmi smutné keď profikuchár ma k tomu takýto prístup. Preto je úroveň v našich reštauráciach jedna z najhorších aké som videl (nehovorím, že v každej). Objednáš si paprikáš a dostaneš perkelt....? nevadí, hlavne, že chutí. Doma s rodinou je to tak v pohode, v reštaurácii od profikuchara je to akurát na hanbu. A za seba len doplním, že paprikáš som nikdy so zemiakmi nevidel, nejedol a ani by som nechcel. 😂😂 K paprikašu niečo iné ako halušky, alebo kolienka je hriech 😂 ale koľko ľudí toľko chutí. Určite nikomu nezazlievam ak mu chutia k paprikašu zemiaky, teoreticky by som si vedel predstaviť zemiakovu kašu (k omáčkam ju mám rád). Ale plávať zemiaky v paprikáši som veru nevidel nikdy a nikde.
Vyzerá to výborne. Neviem ako pripravuješ takéto jedlá, takže len podľa tvojej foto jedna rada. Keďže foto môže klamať, ak tak postupuješ, moja rada je zbytočná. Prvé si nakrájaj mäso a nalož ho aspoň na pol hodinku do marinády zo sezamového oleja a kukuričného škrobu (samozrejme sú aj iné možnosti). Ide hlavne o ten škrob, urobí na mäse takú "glazuru" a mäso je potom oveľa šťavnatejšie. Ak pripravuješ na nejakej panvici bez antiadhezneho povrchu tak treba viac oleja, škrob veľmi lepí.
A @kimlo tvoja rascová vyzerá parádne.
Presne si trafil, takto sme postupovali resp. podobne. Mäso bolo naložené cca 3 hod v páce a skrobe, potom už narýchlo bum pac orestované samozrejme všetko zvlast rezance nakoniec. Píšem to z hlavy lebo to robil manžel vo woku hádam na 3x 😋 mäsko fakt šťavnaté zelenina chrumkavá Ďakujem za rady učíme sa stále. Inak neskutočné, koľko sa toho dá zjesť 😄
...ja som urobil "veľkej" tiež kuracie stehienko...ale so šampiňónmi, to ma veľmi rada 🙂😋
Chrenová polievka je niečo ako riedka chrenová omáčka? A ryža na spôdob krupota je zrejme rizito, v tvojom prípade zeleninové.😊
...spôsob...rizoto...
Nerobím to na spôsob omáčky ale do vývaru zo zeleniny v ktorom je mrkva na kolieska urobím zátrepok z mandľového mlieka a strúhaného chrenu ten vmiešam do vývaru a nechám prejsť varom preto tá farba. Samozrejme nesmie chýbať soľ a korenie ale tak aby bolo cítiť že polievka má chuť chrenu.
U rizota preto som nepísal rizoto lebo by to kritizovali že rizoto má byť krémové a vláčne. Podobné som jedol pod názvom krupoto miesto ryže použili krúpy a zeleninu , ja som dal mexickú , všetko sa to robí na panvici a tak ryža dostane chuť zeleniny podobne ako u Paelly. Dá sa ochutiť na veľa spôsobov. Často to mením keďže som vegán. Dnes bola chuť gyrosu.
Hovädzie fašírky so syrom emental ..vyskúšal som do nich pridať smotanu kyslú 30% miesto vajca ..sú parádne
Take redis brynzu nebo se jen rozpustila?
V mise bol tuk z vytopenej slaniny, priamo naň sitkom vyberám uvarené halušky cedidlom, nepremývam, nenechám odkvapkať a vmiešam bryndzu. Neriedim ničím iným.
Dekujuuu! :-) Redeni bryndzy je mne totiz naprosto nepochopitelne. Takova delikatesa! Jen 1x jsem se v rest na Slov setkala s neredenou! Vzdycky se napred zeptam, nez si halusky objednam.
...ja teda premývam...a furt mi aspoň jedna haluška ostane prilepená na dne hrnca kde sa varili...ale ju tam nenechám, vynadam jej, mrche ( občas použijem aj už zľudovely výrok bývalého Českého prezidenta "kun*a jedna!🙂), a zhrabnem ju s varechou ku ostatným!!!
... premývane, nepremývane, hlavne, že chutia, no nie??
Z tej vody ked som bol malý mama nám robila polievku pridaním sladkého mlieka a ešte to niečím ochutila, pamätám si to lebo nám hovorila aby sme jedli že si v tom halušky umývali ritky :-)
Ja se to docetla v mnoha rc i tady na Varese! A take jsem se o haluskach bavila s lidmi na Slovensku. Ano, je to redena bryndza zakysanou smetanou! Ochutnala v rest v Rajecke doline i v kolibe na Spiši. Opravdu nestesti! Ale pokud to nekomu chutna.....
Vydrz do rana, pridam ti novou :):):)
Ako dezert pripravujem pomarančovú pannacottu s mascarpone.
Ó, dezert vyzerá náramne dobre!
Poznámka:... toto jedlo vzniklo pri telesnej teplote skoro 38°C, sopľom v nose, neprestavajucom kašľi a bolesťou každého kĺbu v tele...ale jesť sa musí, nie?...tak si ležím s dávkou Paralenu, šálkou lipoveho čaju a potim sa...a varím si "tekutý penicilín" (čítaj "silný hovädzí vývar") ktorý si dáme pred spaním s manželkou, lebo aj ona je v rovnakom stave ako ja (čitajte potichu, prosím, lebo spí 🙂)
...
Prajem skoré uzdravenie obom!!
... pekná práca...tie knedličky z Číny nepoznám, ale vyzerajú lákavo
...mne sa páči aj jedlo pred tvojím od @kukulienka71 len sa jej to bojím napísať tak jej to nevyzraď...jej "fúzia" Talianskych cestovín, kapusty z Čínskej metropoly a "domáceho" vajca, ktorá vytvára Vietnamské!! jedlo je neskutočná 🙂
...tak my sme mali hovädzí vývar ešte od minula, keď som sa s ním liečil...
...a urobil som bravčové "kotlety" (vysoké karé s kosťou) lebo manželka rada okusuje kostičky...a k tomu jarná kapusta na karameli a zemiaky
...tak nejako🙂😋
Predpokladám, že z pastierskej kapsičky - rastliny.
Z čerstvej pastierskej kapsičky, ktorú si vieš teraz sám v prírode nazbierať🙂 Je to výborná a velmi jednoduchá polievka, ktorú ma naučila svokra.
V prírode nájdeš veľké množstvo jedlých divo rastúcich bylín a iných rastlín, z ktorých môžeš upotrebiť plody, listy, korene a iné časti rastliny v kuchyni. Okrem toho, že sú jedlé, sú aj plné prospešných alebo dokonca ličivých látok, minerálov a vitamínov. Teraz na jar môžeš na kuchynské použitie okrem cesnaku zbierať aj žihľavu, púpavu, spomenutú pastiersku kapsičku a mnohé iné. Na nete nájdeš kopec informácií, návodov čo a ako zbierať aj receptov. Práve @cesminaz tu má viaceré pekné recepty s využitím divo rastúcich rastlín.
liečivých
Kokoška, pastuší tobolka (kapsicky?)
Ďakujem, ale ja som rastlinu poznala, odpovedala som na otázku od @pali3000.
I ja bych se cpala!! O medovniku ani nemluvim i kdyz sladke jim malo. Krasna prace!
Vi zes poznala, ja jsem ozrejmila do cestiny :-)
Velmi lakavý obidek!! Ten salat musim mít!! :-)
Kuku tá je!! ako by povedala @Haji "krása střídá nádheru" ta se ti moc povedla 👍
@Haji , ak niečo potrebuješ, odkáž a budeme sa to snažiť zariadiť. Chýbaš!
Udelejte, budete svatoreceni. Jsou jednoduche.
varecha.pravda.sk/recepty/cinske-bochanky-fotorecept/4222...
Verím že aj chutný
Veľmi zaujímavá príloha. To by ma nenapadlo, že to je kysnuté a parené. Zvyknutá som na nadýchané knedle, neviem či by mi to cesto takto stlačené chutilo. Ale plnka a forma je veľmi lákavá. Skôr pečené na plechu ako slané pečivo, to by šlo aj u nás.
na tom človek vidí ako ten čas letí :-)
Fazuľovu polievku do pohárov idem robiť.klobasky som zabudol odfotiť 😁
Premiera alebo repete.? Zaujímalo by ma to (rcp). , lebo Dobrý Nápad. Ja zatial len segedín, ale fazula by tiež nebol špatný nápad. Nechce sa ti varit' ,alebo iná príčina, tak otvoríš konzervu, flašu(?) a ohreješ a len papkáš. Si šikula. Ak by bol rcp alebo primeraný návod, bolo by fajn.
Ahoj zavaram to takto raz za čas aj kapustnicu tak spravím vo veľkom a dám do pohárov ...fazuľu namočenú cez noc ja som mal veľa fazule dva balíky uvariť s klasickými koreninami vodu zliat fazuľu pridať k udenemu ja som tento raz pridal aj pohár kyslej kapusty pomaly som to varil 2hodiny mäso sa musí úplne ľahúčko rozobrat a šťava polievkova riadne zhustnut . Tekutinu som zmiešal s 500g kyslej smotany a
250ml šľahačkovej smotany aby sa vyrovnala teplota potom som to pridal do polievky zase som nechal povariť a len som to naberačkou opatrne dával do zavaracich pohárov a ľahúčko utiahol nie moc ..to je všetko takto máš zaváranu fazulovicu keď dôjdes z roboty alebo rozbitý po víkende a dobre sa napapas 😁cibuľu neodporúčam dávať viac pohárov sa mi kvôli nej pokazilo
Plakat se mi chce! Taková naaaaaaaadhera!! Uz mam na seznamu odlovit nekde u Arabu, jestli budou mit, tohle mi nedelej, miluju jehneciiiiiiiiii!!! :-)
To je revani?? To zvyknem robiť, ale s mozzarellou som neskúšal, nevidel a počujem prvý krát... 😂
Nieje to Revani, to zvyknem robiť hrubšie/vyššie. Toto je cesto na Šekerpare, len som ho vyvalkala, dala na plech, posypala mozarellou a znova prikryla cestom. Upiekla a poliala cukrovou polevou🙂 Je to výborné, také krupicové cesto.
Ďakujem za odpoved', zkúsim. V poslednej dobe preferujem rýchle občerstvenie typu -- nahliadni, co je v špajze alebo v mrazáku prichystané na rýchlu prípravu( ohriatie). Prajem pekné Velkonočné sviatky. m
Toto vyzerá super, recept?🙂
Polievku zvyknem robiť na vianoce je to prakticky vývar z údeného mäsa (rolka alebo údené karé ako táto) k tomu koreňová zelenina, sušené huby (pred tým namočiť a dať aj s voudoudo hrnca, kyslá kapusta na dno hrnca a podľa toho ako kto má rád kyslú tak "jušku " to je voda z kyslej kapusty, táto je kupovaná . Doliať vodou a nechať pomaly variť ako na vývar, rezance uvarím zvlášť,
Fazula je z konzervy už v paradajkovej omáčke s chilli (Kaufland) osvedčená.
Najskor orestujem cibuľu , pridám šampiňony a nakoniec fazulu. Nechať prebublať .
K tomu čerstvý tekvicový chlebík.
Dobrú chuť 😋
Ty jes vyvar z masa? To nie je moc veganske :-)
To je kyslá kapusta a polievkové rezance? Záujmavá kombinácia to vidím a počujem prvý krát
Takúto fazuľovú rýchlovku robím aj ja... Ale namiesto hríbov klobása alebo párok a na vrch volské oko...
Na Vianoce a Veľkú noc si doprajem :-)
Rizky byly z portobella
Bacha na zvyškový alkohol, pocajti striehnu… 😉
U nás som už kúpil čerstvu klobásu na pečenie-grilovanie ...dobre že som ich kúpil 3kila :)))
Uvar, pochutnas si!
Mäso je len pár minút opečené na panvici. Ryža je uvarená s koreninami : kardamón, škorica, bobkový list šafrán, pistáciové oriešky …
K tomu som podávala jednoduchú omáčku/salsu z hustého jogurtu ( alebo smotany ) v ktorom rozmiešam pár lyžičiek čili omáčky sambal oleek.
Obed do 20minut ..cestoviny tuniak veela citrónovej šťavy do omáčky a cesnaku troška špenátu a na vrch rukola ..možno je to aj zdravé :)
Na teba až príliš zdravé! Ešteže to môžeš vyvážiť tou klobásou:)
varecha.pravda.sk/recepty/cviklovo-mrkvova-polevka-s-feny...
od @kukulienka71 🙂
Manžel dostal od zaťa minule, ja som len konček vidličky s Carolina reapers ochuteným jedlom olízla a mala som dosť na dve hodiny 😃
... manželka si priala jej obľúbené "Plnené portobello v smotanovej omáčke"...no neurob jej, keď ma denne navštevovala a dodávala psycho podporu pri liečbe
... drobná rada:... pokiaľ len trošku máte možnosť, v hraničných situáciách, podporiť čo i len maličkosťou partnera alebo priateľa, nezavahajte a urobte tak... veľmi to pomáha!!
Vitaj naspäť, chýbal si. Teším sa, že už je lepšie. Veľmi dobre sa čítajú tvoje pekné slová o manželke. Je to vždy radosť vidieť, keď majú ľudia pekný vzťah... a ten sa naozaj preveruje v ťažkých chvíľach. Prajem vám pekné dni - aj pri dobrom spoločnom jedle - po náročnom pobyte v nemocnici.
No tak trochu hura, ale uz to neopakuj, jo? Chybej nam tu snidane a nejen postelove!! :-)
Kdyz byl malej (vnuk) na velice tezke, ortopedicke operaci v Pze na Bulovce, i já, nevybíravá, jsem musela uznat, ze ty šlichty nejsou k jídlu. Brkaše ze susene smesi naredené vodou, nejaka haše, takovy slizoun z melneneho masa (nebo co to bylo) no hnuuus velebnosti. Kazdy den jsme varily se snachou a stridaly se a nosily mu obedy a i jine jidlo. K tomu velmi drze a neprijemne UK, silenost. Nezapomenutelne!!! Nejspis bude muset letos opet, tak jsme v pohotovosti. Jsem zvedava, jestli se za ty roky od posledne neco zmenilo. K horsimu teda uz to mozne neni.
Ale uzila jsem si, delala mu vybrané lahudky, nosila i hezke prostirani, zrovna vcera jsme na to vzpominali.
youtu.be/RXc0JbS1hh8...
... jednoduchý zeleninový vývar s rezancami a...
... strapačky s ky. kapostou, k tomu lahodný "Moravský vrabec" a pivko
...svet je hneď krajší 😄😋
...
Krkovička len tak na rýchlo na panvici..v noci som ju marinoval a hotová bola za chvíľu .s ryžou a kompotom parádička 😁
Dnes bude asi kuracie karí s ryžou.
( alebo - ako veľakrát predtým - po prezretí Varechy sa inšpirujem :-) niečím iným )
U nás je dnes teplo, vykúka Oskárek, ale pofukuje…. Všetko je suché, už ani nepamätám kedy naposledy pršalo … takže asi zorganizujeme tance na privítanie dažďov :-)
Pekný deň prajem všetkým.
...duseny rolovany plnený bravčový plátok (horčica, šunka, syr, klatik slaniny a ky. uhorky) v paprikovej omáčke,restovana ryža, mrkvový šalát 😋
... jednoduché, rýchle a výborné
...
Kuku, to je od Teba veľmi milé.
Jednu odyseu už mám za sebou, druhá ma ešte čaká. Ale že vraj potom budem ako nová :-)
Niečo ako Kardio STK. No je to aj tým že mladšími nebudeme a staré hriechy sa vracajú ako bumerang
...no a pretože ostalo viac času na prípravu obeda urobil som:...Opekaný cesnakovy bôčik v chrenovej omáčke s lahodnou zemiakovou kašou ... dobré bolo😋
... neviem prečo ma pri tomto tvojom peknom a určite chutnom jedle napadlo toto:
youtu.be/TnK0-EwuFFI...
😄
Pán je levák a k řízku rýže jako příloha? Oči nestíhaj :-)
Blízko nás máme arabský obchod a tak som tam kúpila chlieb (roti), výborne sa hodí ku karí.
Tiež len tak rýchlo opečené na panvici.
Skvela ryze, lososa ja ne neeee! :-)
... šťavnaté dusené kuracie prsia v maslovej omáčke
Príjemný utorok prajem všetkým.
Vďaka, že si sa toho ujala. :)