Januárové pokračovanie vašej obľúbenej diskusie. Zdieľajte navzájom aj tento mesiac, čo dobré varíte, pečiete či na čom si pochutnávate.
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 630 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Opekance s makom -
Karamelové košíčky (šuhajdy) -
Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom -
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Jednoduchá orechovo-kávová torta -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Ale, len tak pre zaujímavosť, by som vám rada ukázala, čo navarila moja japonská kamarátka ako novoročný obed:
Mohla by si nam dat vysvetlenie, co je tych fotkach? Lebo mna by to zaujimalo.
Čo to je praženica? A s čím, lebo to nerozoznám :-)
Tato, hoci trosku zmenena.
a @janger
s anglickou slaninou, pokrajala som platky na sirsie kusky
fantasticky tvarohovy zavin od @luwinka.
Bodaj by boli dva, lebo uz je takmer cely rozdany.
varecha.pravda.sk/recepty/slany-kysnuty-kolac-s-koprom-fo...
Lenze trosku v inej podobe, lebo mame radi kraje.
supeeeeer, mňam
:-)
Zistím a dám vedieť.
Zemiaky s fašírkou a mangold. Jednoduché, zimné jedlo.
Zálievka z oliv.oleja, octu a soli.
Na veselú náladu :-)
Paradajky s mozzarellou, oliváčom a údeným čili.
Nadherne jedla!
... a krásne tanieriky a misky. :)
Tak, už som tu s odpoveďou :-))
Hlavné jedlo na Nový rok v Japonsku je v červenej miske.
To biele je ryžový “koláč”. Červená kruhová mrkva reprezentuje prvý východ slnka v roku.
Reďkovka je nakrájaná v tvare korytnačieho panciera (hexagon), reprezentuje modlitbu za dlhý život.
Čierne fazuľky sa volajú “mame” čo taktiež znamená “usilovný”. Takže reprezentujú usilovnosť do nového roku.
Biela reďkovka a červená mrkva v pohári sú v octe. V Japonsku sa tieto dve farby, a ich kombinácia,
V Japonsku sa tieto farby používajú na oslavách, sú to národné farby.
Malé rybky sú trochu sladké. Kedysi sa ryby dávali do pôdy na “hnojivo”. Znamenajú “dobrý zber úrody” v novom roku.
Žlté sú ikry sleďov - buď požehnaný veľa detmi… :-))
Celkom zaujímavé, že?
Pekný večer prajem.
Vďaka za vysvetlenie. Zaujímavé. V ľavom hornom rohu fota vidím na bielej miske 3 okrúhle ryžové koláčiky...tie občas robievam. Sú pre našinca trochu nezvyklé, ale celkom príjemnej a málo sladkej chuti.
Dakujem, zaujimave ta symbolika, iny kraj, ina mrav, alebo ako niekto hovori - iny brav :-)
To su prosim pekne chilli vlasy :-)
www.dobrekoreniny.sk/z2724-chilli-vlasy-100-g-doza...
Na obed sme mali cestoviny s bravč.rebierkami, podľa :
varecha.pravda.sk/recepty/cestoviny-s-bravcovymi-rebierka...
A teraz je čas na horúci čierny čaj s mliekom ( a niečo sladké :-)
Kučeravý, trochu nahorklý šalát tzv.escarola, dobre premiešaný v omáčke z mandlí, cesnaku, sušenej papriky, oliváča… atď. Pridané sú ančovičky, olivy a sušená freska. ( tú som ja dnes nedala )
U nás je teda veľmi obľúbený. Čo ti na ňom nechutí? :-))
To vyzerá nádherne. Ja by som to síce na raňajky nedala, ale okolo obeda by som zjedla plný tanier…. A tiež s pivom. :-)
Ále, vitaj späť!
Kupila som doteraz ale len v supermarkete. Mozno musim skusit aj inych vyrobcov.
Ale vela ludi halloumi chvali, viem.
Ďakujem 😊 A prajem potom dobrú chuť. Ten recept je dobrý základ. Ja pekávam kysnuté pomerne zriedkavo a ten sa mi doteraz vždy podaril.🙏
Ozaj sa podarila. Pekné sobotné popoludnie prajem všetkým.
S basmati ryžou.
varecha.pravda.sk/recepty/kosovska-specialita-fotorecept/...
To ste teda mali riadne lukulske hody :-)
Jalitka....výborneeeee :))
A este zeleninová morčacia polievka 4hodinky...snáď lepšia než kuracia :))
Keby som vedela, poslala by som ta na vyborne klobasy, parky, cesnakovy bocik a pod.
Cesnakovy bôčik si robím sám veď to je tá najjednoduchšia vec mňa to bavi natierať to 😁 klobásy moc nemusím ale vzdy mám nejaké v zásobe ..ale na tie parky si ma dostala pre mňa parky alebo paštéka najlepšie raňajky ..a pozdravujem ťa a začni pridávať zase recepty
@all , februárové pokračovanie obľúbenej diskusie nájdete TU:
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-februar-2024/90...
Ďakujeme za všetky Vaše príspevky :)
Haji treba poďakovať