Januárové pokračovanie vašej obľúbenej diskusie. Zdieľajte navzájom aj tento mesiac, čo dobré varíte, pečiete či na čom si pochutnávate.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 25 najnovší komentár dnes 17:44
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 6 najnovší komentár včera 18:50
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 6 najnovší komentár dnes 14:52
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 6 najnovší komentár 29. novembra 2024
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 10 najnovší komentár 24. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 25 najnovší komentár dnes 17:44
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 6 najnovší komentár dnes 14:52
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 261 najnovší komentár dnes 11:46
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 6 najnovší komentár včera 18:50
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 6 najnovší komentár 29. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 120 najnovší komentár dnes 11:46
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín!
- Smotanový vajíčkovo-mrkvový šalát +video
- Nahé orechové štangle s jablkami
- Hovädzí stroganov
- Bezlepkové vianočné medovníky Liana - ihneď mäkké +video
- Bryndzové halušky s cibuľkou a so slaninou
- Vanilkové mini veterníčky s marcipánom a višňovým džemom +video
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Ako z papierových tanierov vyrobiť škatuľky. Hodia sa na servírovanie aj na výslužku VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Rýchla pečeňová paštéta, perfektná na chlebík aj na lokšu VIDEO
- Vanilkové mini veterníčky s marcipánom a višňovým džemom VIDEO
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Skúste a neobanujete: Top recepty, ktoré zabodovali na Vareche minulé Vianoce. Dobrá inšpirácia, keď neviete, čo na sviatky upiecť
- 7+7 receptov: Čo variť a piecť tento týždeň? Slané a sladké tipy na bežné dni aj prvú adventnú nedeľu
- Vôňa zimy: 10 receptov na perníkový koláč, úplne obyčajný aj vyparádený na vianočný stôl
- Lákavá ponuka: Starodávny, z jednej misy aj ako trdelník na plechu. 11x orechový koláč na víkend
- 11x makový koláč: Sviatočná štóla, pité aj opité a nezabudli sme ani na rýchlovky pre lenivé gazdinky
- Vďačný eintopf: 12x obed z jedného hrnca. Navarte chutné jedlo, ktoré vystačí pre celú rodinu aj na dva dni
Ale, len tak pre zaujímavosť, by som vám rada ukázala, čo navarila moja japonská kamarátka ako novoročný obed:
Mohla by si nam dat vysvetlenie, co je tych fotkach? Lebo mna by to zaujimalo.
Čo to je praženica? A s čím, lebo to nerozoznám :-)
Tato, hoci trosku zmenena.
a @janger
s anglickou slaninou, pokrajala som platky na sirsie kusky
fantasticky tvarohovy zavin od @luwinka.
Bodaj by boli dva, lebo uz je takmer cely rozdany.
varecha.pravda.sk/recepty/slany-kysnuty-kolac-s-koprom-fo...
Lenze trosku v inej podobe, lebo mame radi kraje.
supeeeeer, mňam
:-)
Zistím a dám vedieť.
Zemiaky s fašírkou a mangold. Jednoduché, zimné jedlo.
Zálievka z oliv.oleja, octu a soli.
Na veselú náladu :-)
Paradajky s mozzarellou, oliváčom a údeným čili.
Nadherne jedla!
... a krásne tanieriky a misky. :)
Tak, už som tu s odpoveďou :-))
Hlavné jedlo na Nový rok v Japonsku je v červenej miske.
To biele je ryžový “koláč”. Červená kruhová mrkva reprezentuje prvý východ slnka v roku.
Reďkovka je nakrájaná v tvare korytnačieho panciera (hexagon), reprezentuje modlitbu za dlhý život.
Čierne fazuľky sa volajú “mame” čo taktiež znamená “usilovný”. Takže reprezentujú usilovnosť do nového roku.
Biela reďkovka a červená mrkva v pohári sú v octe. V Japonsku sa tieto dve farby, a ich kombinácia,
V Japonsku sa tieto farby používajú na oslavách, sú to národné farby.
Malé rybky sú trochu sladké. Kedysi sa ryby dávali do pôdy na “hnojivo”. Znamenajú “dobrý zber úrody” v novom roku.
Žlté sú ikry sleďov - buď požehnaný veľa detmi… :-))
Celkom zaujímavé, že?
Pekný večer prajem.
Vďaka za vysvetlenie. Zaujímavé. V ľavom hornom rohu fota vidím na bielej miske 3 okrúhle ryžové koláčiky...tie občas robievam. Sú pre našinca trochu nezvyklé, ale celkom príjemnej a málo sladkej chuti.
Dakujem, zaujimave ta symbolika, iny kraj, ina mrav, alebo ako niekto hovori - iny brav :-)
To su prosim pekne chilli vlasy :-)
www.dobrekoreniny.sk/z2724-chilli-vlasy-100-g-doza...
Na obed sme mali cestoviny s bravč.rebierkami, podľa :
varecha.pravda.sk/recepty/cestoviny-s-bravcovymi-rebierka...
A teraz je čas na horúci čierny čaj s mliekom ( a niečo sladké :-)
Kučeravý, trochu nahorklý šalát tzv.escarola, dobre premiešaný v omáčke z mandlí, cesnaku, sušenej papriky, oliváča… atď. Pridané sú ančovičky, olivy a sušená freska. ( tú som ja dnes nedala )
U nás je teda veľmi obľúbený. Čo ti na ňom nechutí? :-))
To vyzerá nádherne. Ja by som to síce na raňajky nedala, ale okolo obeda by som zjedla plný tanier…. A tiež s pivom. :-)
Ále, vitaj späť!
Kupila som doteraz ale len v supermarkete. Mozno musim skusit aj inych vyrobcov.
Ale vela ludi halloumi chvali, viem.
Ďakujem 😊 A prajem potom dobrú chuť. Ten recept je dobrý základ. Ja pekávam kysnuté pomerne zriedkavo a ten sa mi doteraz vždy podaril.🙏
Ozaj sa podarila. Pekné sobotné popoludnie prajem všetkým.
S basmati ryžou.
varecha.pravda.sk/recepty/kosovska-specialita-fotorecept/...
To ste teda mali riadne lukulske hody :-)
Jalitka....výborneeeee :))
A este zeleninová morčacia polievka 4hodinky...snáď lepšia než kuracia :))
Keby som vedela, poslala by som ta na vyborne klobasy, parky, cesnakovy bocik a pod.
Cesnakovy bôčik si robím sám veď to je tá najjednoduchšia vec mňa to bavi natierať to 😁 klobásy moc nemusím ale vzdy mám nejaké v zásobe ..ale na tie parky si ma dostala pre mňa parky alebo paštéka najlepšie raňajky ..a pozdravujem ťa a začni pridávať zase recepty
@all , februárové pokračovanie obľúbenej diskusie nájdete TU:
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-februar-2024/90...
Ďakujeme za všetky Vaše príspevky :)
Haji treba poďakovať