Stále aktuální otázka a někdy je na ni těžká odpověď. Tady si spolu můžeme posdílet co vaříme a nebo budeme vařit, péct. Víc hlav a víc žaludků víc ví. Milé je sdílení s fotem, milé je i sdílení textem. Místa máme dost a načerpat inspiraci je fajn. Těší mě, že se rádi začtete na této diskusii. S chutí spolu jdeme už do 8. dílu. Moc Vám všem děkuji za přízeň, sdílení, vytrvalost a dobrou náladu!
@zareaguj
... dnes nevarim, lebo ostalo od včera!
A včera sme mali slaninou špikovane kuracie prsia v lahodnej smotanovej zeleninovej omáčke s kupovaným knedlikom lebo sa mi nechcelo robiť domáci!!
P.S .... manželka si dala dva krát ☺️😋
Děkuji za koment a fotečku! Taková kuřecí prsa se slaninkou a smetanovou omáčkou bych si hned dala, dobrý nápad. S knedlíkem to máme stejně. Klidně koupím nějaký dobrý a menší. Velmi dobrý obed, díky za inspiraci! Tvoje paní se má! Hezký den vám oběma!
Děkuji za koment a chutné foto! Kuracie krídla ako malované, mně by moc chutnalo! Hmm
Děkuji za koment a fotečku, avokádo/treska vypadá velmi chutně! Je dobré, že jsou ještě krajiny, kde jde koupit sezónní místní ovoce nebo zeleninu za příjemnou cenu. U nás už je to minulost.
Děkuji za koment a fotečky. Vidím, že jste také měli kuriatko a s ryžou, takové miluju. Kakaový koláčik vypadá náramně chutně, dala bych si hned! Dobre si navarila aj napiekla!
Děkuji za koment. Ano, plněné kuře je dobrota největší. Mám pro něj slabost, stejně jako pro bramborové placky. Krásně popsané, jak s plackami naložit. Mám to hodně podobně. Jen můj žlučník a žaludek jsou opačného názoru a ty konce... dlouho jsem bramboráky nerobila, velice dlouho... Nadělala jsi mi chutě!
Děkuji za koment a fotečku. Brokolici zapéct je dobrý nápad. A br. kaše potěší vždycky. Výborný oběd!
Děkuji za koment a fotečky. Jejda, ty jsi šikovná, také krásné domáce testoviny, zlaté ruky! Pěkná kombinace surovin s těstovinami, špenát, huby a nivová omáčka, to musí být velká dobrota!
Děkuji za milý koment! Ano, už to bylo dlouhé jako písnička haha Také ráda dělám zeleninové polévky, koreňová zelenina je top základ v chladničke. Pravda je, že petržlen nekupuji, u nás je drahý jako blázen. Mrkva a zeler mi musí stačit. Jejda, to si dobre nakúpila! Takové zlavy pred datumom spotreby miluju. Doba je stále těžší a ulovit takové zboží je čím dál větší kumšt. Dobrú chuť k jahňacinke!
Děkuji za koment, hríbovú polievku s krúpami miluju, takovú robila moja babinka. Dobrá volba. Též som dala napučať sušené hríby, krúpy. Bude mix se zbytkem pečeného maska. Ještě musím dokúpit zeleninu - papriku, prípadne pór. Aby to bylo víc šťavnaté. Jen je třeba vyrazit do ulic. Zatím je celkem hezky, trochu chladněji, ale svítí sluníčko.
Krásný den přeji všem!
Tridsať minút poctivej práce a teraz zaslúžený oddych s pocitom lahodnej chuti v ústach!
Děkuji za koment a foto, mně by chutnalo! Jsi jako vítr!! 30 minut u plotny je výborný čas. Rychlým patří svět! Hezký den a v klidu!
Děkuji za koment a foto. Jsi šikovný, že jsi to doladil ke spokojenosti. Já také často vařím intuitivně a nejraději s minimem nádobí. Těší mě, že jste si přidávali a dobře se najedli!
Děkuji za koment, zajímavý polotovar, co tak písnout, co obsahuje? Reklama? To bych nesměla vzpomenout žádný výrobek, který je třeba novinka a byla jsem spokojená/nespokojená. Jsi šikovný, já dvojchodové jedla často nerobím.
Děkuji za koment a fotečku! Vidím, že ujíždíš na krevetách hmm Mně by chutnalo.
Děkuji za koment a fotečku! Chutné jedlo, krásný servis! Hned bych si takový krásný vepřový plátek se vším okolo dala!
Konečně u nás klesla cena paprik. Od předvelikonoc se držela na astronomickém čísle, teprve minulý týden se to hlo směrem dolů. Jeden musí být trpělivý.
...mixovana hrachova polievka s medvedim cesnakom, opraženou slaninou a krutonkami
...zastavila sa dcéra s vnučkami (5 a 4) a mal som čo robiť aby som jednú misku pre seba obhájil!!!
...a urobil som fajne gazdovske zemiakové placky a bravčové so šampiňónmi no a ktomu mi fakt pasovala manželkyna domaca čalamáda ročník 2020😋😋
Děkuji za koment a fota. Polévka musela být opravdu super, mně by také chutnala. Příjemná miska na polievku! Hmm gazdovská placka, k tomu masko na žampionech a domácí čalamáda je dobrá volba. Nadělal jsi mi chutě celým menu.
No vidíš, také bych se ohlédla po takové vymoženosti. Je reklama a reklama.
Dnes jdu na kváskový chlebík. Držím sobě i kvásku pěsti.
Přeji všem krásný den a ještě hezčí víkend. U nás svítí sluníčko!
Děkuji za koment a fotečku, mně by sa šošvicový prívarok hodil aj so špekáčkami ho beru! Také mi to tak někdy vyjde, že na začátku to bude to a na konci z toho vyjde něco jiného. Vyšperkoval jsi i zemiaky s kalerábom, tak to má být! Je to dobrá věc. Ani netuším, kde recept babička nabrala, ale dělala ho celý život. Jediný kdo se bránil byl brácha, ten tuto kombinaci nesnáší. Sto lidí, dvě stě chutí. Díky za vložení receptu, tak to má být. Když inspirace, tak pořádná! Také jsem měla v plánu při koupi kalerábu, že budu dělat prívarok se smetanou, ale nakonec z toho vyšla iná príloha. Nevadí, určitě zase bude kaleráb v akci. Už se těším.
Aj k vám krásný den! U nás svítí sluníčko, ale v noci mrzlo.
Včerejší kváskový chlebík vyšel náramně. Dnes si nachystám těsto na kváskové sušenky. Bo vtipně jsem si minulý týden oddělala 2x kvásek a jeden mi ostal plonk.
Veru, keď prejde všetko s Covidom spojené, rozmýšlam, že zabalíme ruksaky a skočíme do Indie... :-))
... dnes bola zajtrajšia polievka!
Hneď to vysvetlím. Vývar s rezancami robím u nás len v nedeľu. Bez neho je nedeľa neúplná! Ale dnes podvečer máme u nás drobné rodinné posedenie a ako sa poznám, zajtra sa mi nebude chcieť (čítaj môcť!!) polievku variť, tak som ju urobil dnes a bude aj na zajtra☺️
No a urobil som nám mäsové gule v domácej kyslej kapuste ročník 2020-2021 a k tomu jemné viedenské knedličky. Chutilo😋. Chutilo tak, že som si za tým doprial chladené kvasinkove pivko!
@stefanm Hoegaarden je výborná voľba... A čapovaný ani nehovorím
Dnešný jablkovo - makový závin.
Děkuji za komnent a fotečky, jsi velice šikovná! Takové dobré indické jedlo aj naan, hmm dala bych si! Cesta do Indie bude jistě zajímavá. Držím pěstě, ať můžete nejen vy vyrazit! Tuším je to zatím ve hvězdách...
Děkuji za koment a fotečky! Vždy máš moc hezky upravený stůl i jídlo! Se zítřejší polévkou souhlasím - ráda vařím na jistotu. Mně by chutnalo, jak polévka, tak koule v kapustě. Velmi dobrý oběd, k tomu pivko, co víc si přát?! Hezké večerní posezení a klidnou neděli! Jsi šikovný!
Děkuji za koment a fotečku! Mně by moc chutnalo, ale ještě jsem rybu s koprovou omáčkou nedělala. Miluju oboje a není nutné to rozdělovat. Díky za inspiraci!
Děkuji za koment a fotečku, velmi pěkný a chutný závin si napiekla! Jablka s mákem jsou fajnová kombinace! S radostí bych ochutnala.
varecha.pravda.sk/recepty/filety-z-tresky-na-koprovej-oma...
Děkuji za odkaz na receptík, jsi milý! V pohodě, urobím na sporáku. Mám Zepter hrnce a plno věcí v nich robím místo rúry. Už roky je mám a jsem spokojená. Také mám liatinovú súpravu, ještě totalitní. Aj to sú riady k nezaplacení.
Děkuji za koment a fotečku. Velmi svěží krevetový salát, vidím, že jedeš na avokádové vlně! Dala bych si testovací vzoreček hmm
Krásnou neděli přeji všem!
Děkuji za koment a fotečky. Koložvárskú kapustu jsem ještě nikdy nedělala, se přiznám. Zajímavé žemiličky s cottagem, umíš překvapit. Nádherná špargla hmmm aj omáčka! Samé dobroty!
Děkuji za komenty a krásná fota! Fakt neděle jako vyšitá. U vás, aj u nás. Jen u nás bez polievky. Nějak je v poslední době sabotuji.
Aha, teď se ukázalo, že mám čtyři oči a houby vidím. Tvoji polévku jsem považovala za foto od @stefanm. Nejenom podobnost misek... Už se stalo, tak omluva oběma.
Děkuji za koment a fotečku. Není nad nedělní polévku a dobrý zrak!
Děkuji za koment a fotečku, cheesecake vypadá moc dobře a kafíčko s ledem, to musela být spolu velká dobrota! Receptík tu máš? bych nahlédla. Obdivuji krásné veliké strouhance čokolády, klobouk dolů!
Děkuji za koment a fotečku. Opravdu fajný obed, dala bych si líbit tvoje trhané masko aj špenát. Jsi šikovný! Dobrú chuť, ať sa darí, nielen v robote!
Děkuji za koment a foto. Dobrý základ, medvedí cesnak nezklame.
...v dokonalej hustej jarnej cesnačke musí byť...nie?
Ano, hustá jarní česnečka, já vidím tu hromadu klasického česneku a tiše závidím. Miluju česnek ve všech podobách. Můj žlučník je v opozici. Málokdy ho překabátím a vpašuji kousek česneku bez jeho odezvy. Oba jsme vytrvalí, já trénovaná. Dobrú chuť k výbornej jarnej cesnačke!
Děkuji za koment. Tyjo, to musela být kvalitní tekvica, že vydržela na balkoně. Dobrý nápad s lievancami aj s polievkou. Fazulovicu také miluju. Už mám koupené i velké tmavé fazole, takže na ni brzy dojde. Díky za inspiraci. Aj tebe pekný deň!
Děkuji za komenty a fotečky. Výborná večera, takovú rybku bych si dala hned, porce vypadá náramně chutně! Aj tvoja večera vypadá velmi dobre, mám takové nezdravosti ráda, pěkně s čerstvým chlebíkem! Většinou bez pivka, bo to není moje parketa. Pak následuje čajík na trvávení, bo přece jenom je to dobrá palba pro žaludek. Narobil si mi chutě!
P.S. Pokud jde o zahrádky, u nás tam ještě nejsme. Ofic.
...ja tie stravovacie zariadenia často nenavštevujem... včera to vyplynulo zo situácie...bolo potrebné doplniť lekármi predpísané lieky a vybaviť drobnosť v banke, tak sme podľahli čaru jarného slnka a vôní kuchynských výparov
...poviem úprimne... nenadchlo ma to. Manželkyn boršč bol vraj výborný ale ja som si objednal hovädziu roštenku, hranolky ryža a mierne povedané sklamalo ma to. Nabudúce nepodľahnem!☺️!!!
Je i to ľúto, recept tu nemám. Ale ak chceš kukni na internete, Delia Smith - chocolate ricotta cheesecake. Len ona má tie čokoládové vrtuľky oveľa krajšie :-))
Děkuji za koment, odpověď od srdce. Ano, i tak to může být. Alespoň jste se "provětrali" a nemusels vařit. Každý špás něco stojí! Krásný den tobě i paní maželke!
Děkuji za odpověď. Jsi milá. A skromná! Krásný den!
Děkuji za komenty a fotečky. Krásně opečené kuřecí kousky, aj ryža vypadá velmi chutně! Achjaj kokosové gulky nemají chybu!! Jsem gulkožrút, mně by neskutečně chutnalo. A dobrý nápad, gulky se dají vyrobit kdykoliv, brzo na ně dojde!!
Krásný dník, milá Cesmínko! Ať se daří!
Děkuji za koment a chutné foto! Pečené masko nikdy nezklame!
... vypečky z bôčika...ja, chren, dijon horčica, cesnak, feferon a chlebík
... manželka chcela kyslú kapustu...no neurob jej!☺️😋😋
Děkuji za koment a fotečky. Hezky! Máš recht, je dobré vyjít svojí polovičce vstříc! Mně by chutnalo oboje. Na obed s kapustou, na večeru s chrenom haha To byla sranda... mám pocit, že na chvíli na prasátkové radosti zapomenu. Hezký den k vám domů!
...veru sranda. Ale ver, že mi vykapla pri jedení aj slzička....od chrenu 😀
Děkuji za koment a fotečky. V pohodě, vůbec nevadí, že ty jsi to nevařil. Inspirace to je a podpora také, to máš pravdu. Jste se hezky svezli na šparglové vlně!
Krásnou prvomájovou sobotu!
Děkuji za komenty a velmi chutná fota! Hmm hovězí guláš jako malovaný a panenka s pomerančovou omáčkou vypadá také super!! Vidíš, měla jsi obavy ze smetany s pomerančem a neuškodily si.
S tou sójovou omáčkou je to divné. Po otevření prý skladovat v lednici a spotřebovat do 30 dnů. Uf. To vidím na sójovce prvně. Asi si ji 31. den naleju do vany místo pěny. Uf. Ale vzhledem k tomu, že vypadá dost vodově a mám maličké balení, snad to spolu nějak dáme.
Krásnou neděli, jsem ráda, že tě vidím! Děkuji za koment, fotečku, inspiraci! Krásné špízy, jen co je pravda. A fazulová kyslá polievka by mi také chutnala hmmm
Jsem rychlejší než rychlá. Prosím tě, milá @saymona , jak děláš ajvarový dipík? Mám ajvar a potřebuji se ho zbavit. Není nic moc... Pamatuji si s dětství jugoslávský Ajvar, prodával se v takové velké placaté flaši. Byl neskutečně výborný....! Ajajaj a tento - chudák...
Vždy ho robím trocha inak I keď sama netuším ako chutí ale u priateľa ma úspech.
Jednoducho bud zmiešam trocha kyslej smotany a majonézy s ajvarom alebo smotanovu nátierku s Ajvarom a to vypadá bombovo chcem vždy ochutnať :/
Děkuji, dobrý nápad, nějak to zfúzovat musím. Priateľ ťa miluje, to pak všechno chutná víc a líp!! Koupila jsem si dokonce 2 sklenice, osel. Sice v akci, ale 1 by stačila vrchovato. Nejsem zvyklá potraviny vyhazovat, tak to za odměnu sjedu, s bonusy.
Ja ajvar používam dakedy aj pod mäso ci do polievky keď ho musím tiež spotrebovať alebo všelijaké nátierky alebo dipy len aby to šlo s domu.
Děkuji za koment a foto, těstoviny a brokolici miluji, vidím kousek parmezánu či?! Také jedu na zelené vlně. Špenát ještě zítra, pak změním barvy. Krásný zbytek neděle a díky za inspiraci!
Ano je to parmezán, ančovičky, cesnak a čili.... Rýchle a ľahké ako na prácu tak aj strávenie, už som hladný :-)) dám sem aj recept.
Děkuji za soucítění a rady s Ajvarem. Určitě se ho, díky tobě, rychleji pozbavím. Děkuji za fotečku, náramné punčové rezy! Ty jsi pilné a šikovné děvče!! Hezký nedělní večer a úspěšný nejen nový týden!
Děkuji za fotečku, koláčik vypadá velmi chutně, hned bych s radostí dala testovací vzoreček!
Děkuji za komenty a fotečky. Mně by moc chutnala jak držková, tak kysnuté koláče s jablky a pudngom. Asi bych praskla... Hezký večer, milá Cesmínko!
Děkuji za komenty a fotečky, jedno jídlo lepší než druhé. Ty mušle vidím na nějaký poddruh srdcovky /hledala jsem přes italský název a pak šla přes wikipedii: cs.wikipedia.org/wiki/Srdcovka_jedl%C3%A1...
Určitě je to chutná záležitost, o tom nepochybuji. A tiše závidím.
Wraps s kuracím masom vypadá velmi dobře, děti takové zamotané dobroty milují. Mně by také chutnalo!
Paella v originále bude velká dobrota, k tomu blízkost moře, začínající léto. Co víc si přát?!
Sezóna salátu Maravilla by mě také nadchla. Jsem salátová. Já miluji Little gem. A také náš klasický hlávkový, ale jemný - domácí. Tvoje miska se salátem by se mi zišla... A něco sladkého ke kafíčku vypadá prudce jedle!!
Nadělala jsi mi velké chutě, díky za sdílení, jsi milá, že si vždy vzpomeneš a vložíš fotečky, komenty! Rázem se ocitnu tam u Vás...
Hahaha haji stáva sa.
U Nás dneska vajickova polievka, kasa rezeň a zeleninový šalát.
Plus ja som si spravila kuraciu fajitu
Děkuji za koment a fotečku. S chlebíkem máš pravdu, ten se neomrzí. Obzvlášť ještě vlažný, potřený máslem a osolený. Já vím, ty s něčím nelakto. Vajíčková polévka aj br. kaše s rezňom jsou dobrota. Vidím, že též jsi dělala fajitas, což je z kuřecích prsou! Chutné jídlo. Ty moje kuřecí prsa se skrývají v mrazáku, mršky. Hezký večer!
Áno používam flóru ta mi chuti ;3 a ešte rodkovku navrch uhuhu.
To áno bolo fajnové ;3 ostalo aj na zajtra tak mam aspoň večeru z hlavy.
pekny den vam vsetkym prajem ☺
Děkuji za koment a krásné foto hrachové kaše se semínky! Mně by chutnalo! Uznávám, že by to něco chtělo, ale když to nejde, tak nic. Mám s "nic" bohaté zkušenosti. Teď se mi vymstilo moje chválení se, že se moje zuby zklidnily. Od pondělí navečer je to jinde. Stačil jeden "indián" a bylo vymalovano. Takže prášky, bylinky a jiné vymoženosti. Uf
Děkuji za koment a fotečku. Krásný chlebík jsi upekla! Jsi šikulka! A cícerová nátierka k tomu hmm Děkuji za inspiraci, recept na rostlinnú pomazánku pohledám. Chce to změnu.
recept - domaci chlieb
4 dcl voda
2 cl sol
2 PL olej
1 PL melasa
1PL kmin
9,6 dcl chlebova muka
2,4 dcl razna muka
2 cl susene drozdie
cesto vymiesi domaca pekaren
vymiesene cesto dame kysnut do osatky
chlieb pecieme na kameni
ruru vyhrejeme na 500st. farenheita cca 30 minut
vykysnute cesto dame piect 10 minut na 500st. F
znizime teplotu na 365 st. F a pecieme cca 30 minut
upeceny chlebik vyberieme na mriezku,
potrieme vodou a nechame poriadne vychladnut
vyskusaj a podel sa s vysledkom
pekny den ti prajem, vela zdravia a radosti ☺
Děkuji za inspiraci, naložím Alpu, teda klinčeky do Alpy. Už je to o fous lepší. Indián už mi nesmí do domu! Zjistila jsem zajímavou věc. Velmi mi prospívají čučoriedky. Aké iné než kanadské čučoriedky v čerstvém provedení. Měla jsem sen o čučoriedkách a malinách, že dobré na zuby, dásne. Čučoriedky vedú!
Krásné pozdravení k vám!
Haji držím palce dúfam ze sa ti to dá čím skorej do poriadku :)
Děkuji za koment a držení palců, jsi milá. Paradajková polievka je velká dobrota, zapékané nokedle s mletým maskem jsou též dobrá volba.
Mno, s mojími zuby/dásnami je to jako na houpačce. Paradontóza je vypečená záležitost.
Krásný den!
P.S. Kuřátko na zelenině s rýží bylo výborné. Alespoň něco je v pořádku.
@haji Babi používala tú Alpu aj na zápästia. Reuma. Vraj pomáhala. Ibaže tie fľaky nevyperieš. Učila som sa. Štátnice. Ústa plné drveného ľadu. Vysekávali mi zuby múdrosti. Zábava.
Děkuji za koment a chutné foto. Mně by chutnalo, krásná zeleninka s grilovaným kuřecím masíčkem! Nadělal jsi mi chutě.
U nás dnes tiež len taká rýchlovka : ryža so zeleninou a kuracie kúsky so sójovkou a medom.
Děkuji za koment a fotečku. Vidím, že to máme podobné, kuřátko na zelenině a rýže. Velmi chutné foto! Krásný víkend přeji!
Děkuji za koment a fotečku, taková schovka s krkovicí by mě bavila! Vidno, že bývaš u lesa... Krásný víkend!
Krásný sváteční den přeji všem!
Děkuji za koment a foto. Chutná improvizace, kuřecí maso je jistota. Velká výhoda, když je po ruce v mrazáku. U nás dnes také zavřeno. Vidím, že jsi dokonce vyčaroval i chlebík. Jsi šikovný!
Děkuji za koment a fotečku. Spíš je to provokace. Nádherný kus maska, tiše závidím... Ať se ti všechno podaří!! Dobrú chuť!
Súhlasím s tebou, je to des a hrúza.... reklamy sa motajú medzi receptami a fotopostupom, je ich viac ako odsekov postupu a fotiek a recept sa stáva neprehľadný.
Ach jaj...
Z potešenia z pozerania receptov sa stalo utrpenie :-(( Škoda.
Děkuji za koment. Pěkně, asijské motto! Mně by určitě chutnalo, také jsem se chystala na podobný receptík s maskem, ale vyšlo mi to jinak. Morčacie maso miluju ve všech podobách.
Krásnou neděli!
Někdy se dějí věci. Mražené kuře s droby jsem neviděla sto let. Co už, pečeňové halušky se dají lehce nahradit. Budou příště. Koupíš pečienky sólo. Zpravidla mám kousek na mrazáku.
Krásnou neděli!
Všem krásnou neděli, sváteční!
Děkujiza koment a fotečku. Zajímavý receptík, batátové karí s cuketou v těstíčku by chutnalo i mně. Souhlas s květákem. Teď byly batáty v akci, také nevědí co by za ně chtěli v poslední době. Podobně je to i s paprikou, naťovou cibulkou a šlo by pokračovat. Už se sice od Velikonoc trochu umravnili, ale i tak je to nářez. Krásný zbytek neděle!
Včera moja obľúbená držková polievka.
Děkuji za koment a chutné foto! Držkovú polievku jsem nejedla tisíc rokov... hmm tu tvoju bych si hned dala!
Vítej, ty jsi asi kopal na záhrade, sadil planty a tak...! Krásný den!
Ostalo aj na dnes bola taká hustá ako huspenina. Musel ju krájať nožom, aby som mohol nabrať z hrnca. Vývar čo som do nej použil, tak ten robil z hovädzej nožiny s kosťou, koreňovou zeleninou a zemiakmi. Robil som ho deň vopred v pomalom hrnci. Tu mäkkú hovädzinu som krájal na drobno a pridal som to do polievky aj nastrúhanou mrkvou a zemiakom. To hu tak zahustilo. Prerábame plot tak je móóc roboty.
Děkuji za koment, silná polievka, jen co je pravda! Dodá silu, nový plot je také potřeba. Ať se dílo daří!!
Mňam držková je naj..ja keď robím tak aspoň z 2kg držiek a do 3dni je aj tak po nej.je to pochúťka a hlavne feferonova pasta a veľa čierneho korenia
Dnes na obed podľa môjho gusta. Bravčová hruď plnená šunkou. Pomaly pečená a na záver pripečená do červena. Tu je na plechu hotová.
počuj-synak
ty máš na tanieri každý deň nedeľu
či to občas býva aj inak..??
nuž
za toto môj muž
by ti "zlíbal z pusy rúž"..
:-)
Niekedy bývajú aj pečené zemiaky s cmarom, alebo rizoto no slovenské. Počul som dobré slová, že žena ma muža treba poriadne nachovať, lebo potom mu padajú nohavice. No nie doma.
Velmi pěkně děkuji za komenty a fotečky! Jsi mě dostal na lopatky, bo nevím, kde má prase hruď?!?! Buď jak buď, foto vypadá prudce jedle. No a podruhé jsi mě složil na lopatky vtipným komentem o padajících nohavicích. Mám dnes asi delší vedééníí... Jsi borec, jsem 2xKO. Uf. Hezký večer!
Po osmé ráno u nás začalo smolit a za chvíli lilo jako z konve. Prší pořád.
Dnes rybacia polievka s hubami. Do tohto daždivého počasia ako vyšitá.
Děkuji za koment a chutné foto, rybacia polievka ve tvém podání vypadá velmi dobře, s chutí bych si dala říct, vidím tresku...?
Rozmýšľam nad slovami vidím tresku. Máš rentgenový zrak? Je to ozaj treska.
Děkuji za koment a chutné foto, mně by chutnalo, díky za inspiraci.
Pravdu máš. Ja si tiež už roky miešam sama.
Děkuji za koment, ty jsi podařený, že a zvyšok vianočný haha Také jste mi se @sovka62 nadělali vánoční chutě! Kyslá zemiaková polievka je dobrá volba. Já dnes měla za odměnu moje dušené vepřové kostky na zelenině s novými bramborami. Předtím byly s chlebíkem. Jedna flaša mi z neznámých důvodů nechytla a tak jsem ji raději zkonzumovala.
Zítra budu péct vepřové plecko s kachními droby na kmíně, kalerábový prívarok a nové brambory /španělské/.
Krásný víkend přeji všem! U náš upršený, teď byla bouřka.
Šóška :-) Uhádla som?
veď kto iný? postupuješ :)
Děkuji za komenty, foto a hádanku, příjemné oživení! Já jsem neuhodla, listy mi přišly jako špenát a to by bylo moc jednoduché. Cesmínka nezklamala, ta je šošková odbornica. Hledala jsem přes google, ale ten je šoškovzodný. Až tu mi vyšlo pár receptů - je to šťavel. Uf
milá @haji vobec sa netrap, tvoja diskusia plni ucel!
Díky za koment a autentické foto, krásně to sedlo!
:-)) dalšia fotka?? Tentoraz daj ťažšiu :-)
Děkuji za koment a foto, hned bych s radostí dala testovací vzoreček, rybu můžu vždy a ve všech podobách.
Právě jsem dodělala rybí pomazánku, ale někde se vloudila chybka, se mi "zdrcla". Chuť je v pořádku, konzistence pod psa.
Děkuji za komenty a fotečky. Kaiserky jako malované! Těstoviny se špenátem a mletým masem musí být velká dobrota!! Oh to je super inspirace, díky, milá Cesmínko! Aj k vám krásný zbytek soboty a fajn neděli!!
uf ved kto by na teba mal? :) nemam nic v zalohe, a toto nekonecne preklikavanie ma nebavi rada odovzdam stafetu, hrajte sa "deti"
Jaké preklikávanie tě nebaví? Myslíš délku diskusie a rolování dolů?
Dnes morčacie prsia na smotane s brokolicou a pórom a k tomu zemiaková kaša.
Krásnu nedeľu 😊
Včera bol opečený losos, zemiaky a brokolica. Dnes cestoviny s lososom, čo trochu zostal, a smotanou.
A k tomu bublanina podľa @luwinka , robím ju často, je super.
Děkuji za komenty a fotečky. Májovkovú omáčku s fašírkami bych brala hned, Provensálské bochníčky vypadají náramně povedeně a chutně. Hezký zbytek neděle!
Děkuji za koment a fotečku, další povedené fašírky, salát coleslaw k nim je výborná volba! Letí pozdravení i k vám a hladím psí dámu!
Děkuji za koment a foto, to je poctivá porce, mně by chutnalo, kuřecí prsa s brokolicí a pórem na smetaně musí být jemná dobrota. Dětem určitě chutnalo, jak je znám. Hezký nedělní večer všem u vás!
Děkuji za přání, koment a chutné foto! Krevety u vás by mi jistě chutnaly. Aj k vám krásný zbytek neděle!
Děkuji za koment a fotečky. Vidět, že krevety jsou hodně oblíbené. Mně by chutnal i tuňák. Papričky vypadají hodně dobře, už jsem zaregistrovala debatu pod receptem. Já bych musela hodně opatrně. No a bublanina nemá chybu! Krásný nedělní večer aj k vám!
Děkuji za koment a foto. Špenát jako malovaný, zvláště domácí, chutná nejlíp. Dala bych si tuto porci hned a s radostí! Krásný den, milá Cesmínko!
Děkuji za koment, to musela být super torta, všetko najlepšie oslavencovi!
Nádherná torta, hluboká poklona před tvojí šikovností!!
Ďakujem
Hezký večer všem!
Děkuji za koment a foto, pekný a isto chutný rezník, aj šalát hmm
Jsem ráda, že tě vidím, milá @zolik , krásný víkend!
Děkuji za fotečku, necháváš mě v napětí co za dobrotu jste měli. Vidím šparglu, těstovinu a ještě snad masíčko? Chutné foto!
Dneska u nás rýchlovka fish and chips ( ryba a hranolky)
Bo som nervózna piekla som tortu na želanie
Hmm fish and chips bych si dala! Ale jen z dálky, bo dnes se musím hodně krotit.
Děkuji za koment a foto úúžasné torty, jsi šikulka!! Byla bych též nervózní, bo často tortu nepeču a nezdobím. Tvoja vyšla super.
Krásný víkend! U nás od rána prší. Musela jsem do terénu, ale už doma schnu. Dělám kuře dušené. Ráda bych ke kuřeti uvařila rýži. Teď zatím piškotky, s kafíčkem.
Děkuji za komenty a fotečky dobrého jedla! Ani já vždy nemám vařeno v poledne. Mohu si to dovolit. Hezký sobotní večer i neděli!
Velmi pěkně děkuji za příjemný koment a fotečku! Ráda tě vidím, už se ti muselo škytat, milá @frezia68 ! Šmrkas bych si ráda dala, srvátku, mno bych ze soudržnosti dala též. Mladá kapusta aj perkelt by mě super lákaly! Dobrá inspirace. Krásný zbytek neděle a příjemný nový týden, pevné zdraví přeji!
Děkuji za komenty a fotečky, narobila si mi chutě, milá Cesmínko! Hmm kačica je fajn, zaujala mě ta červená kapusta s rozinkami - receptík by byl, prosím? Gombóce zo slivkami vypadají super a jistě i super chutí hmm Krásné pozdravení k vám! Také tě vždy ráda vidím, umíš navnadit, potěšit!
Trocha som mala chuť si zašpásovať,preto som zverejnila srvátku.Každý tu pridáva výborné jedlá,tak reku trocha zábavy.Ale žiadna kritika nebola a Tebe,milá Haji, by som srvátku neponúkla :-)))) ,hoci súdržnosť si vážim.Tak dobrú noc ( iste už spíš ) a veľa zdravia a trpezlivosti ku komentárom.
Jsi zlatá! Nespím, na mě je ještě brzy, jsem sova. Haha komenty mi většinou vrásky nedělají, trpělivosti potřebuji více v kuchyni, tam se někdy dějí věci... Klidně si zalaškuju, mám humor ráda, imunita si lebedí! Už mě znáš, ne?!
Nech sa páči milá @haji :-) cesminazuenal.blogspot.com/2021/04/dusena-kapusta-trocha-inak.html...
Moc děkuji za vločení linku s receptem. Tyjo, tak to už je kapusta jako hlavní chod, klidně bych maso objela a jen s chlebíkem si ji dala. ¨
Hmm já teď musím být hodná. Bo jsem to v pátek přepískla s pečenými žampiony a teď hezky dietka a přijde i na probiotika.
Děkuji za fotečku krásně upečeného chlebíka! Zajímavé, že včera večer kolem 23.00 hod koment - foto nebylo načteno, asi šlo od vás pěšky... Povedený chlebík, se semínky musí být výborný. Se stále lepšíš, milá @nephilim ! Krásný nový májový týden, pevné zdraví!
Vieš, že sa teraz stravujem, ako sa dá. Tretiu pečeň by som asi neprežila. Včera som miesila. Na svoj chlieb. Rodina grilovala. Dala by som si. Ale nemocnicu už nechcem ani vidieť.
Mám skvelú konzultantku. @frezia68 Ešte ju budem otravovať. Ražnú múku som zohnala. Len ako nahradiť chlebovú. Ale chlebík chutí. Hrdinsky som uchránila polovicu.
I sem je možno napsat pro někoho vzkaz, otázku, koment apod. - máme otevřeno
Je dobré kuknout na lištu nad sumářem všech komentů a vybrat druhou kolonku "reakce@ xy nick" kde se každému zobrazí reakce k němu. To je nejrychlejší zjištění, že máme komenty a kde - je tam historie.
Aj ja som tam pozrela,aj som Ti dala koment.Lebo doteraz mi najviac chutila červená kapusta podľa @Sovka ,ale aj s hrozienkami vyskúšam.Nemôžeme umrieť bez poznania :-).
Nádherný vizuál ... :)
Děkuji za koment a foto, takové klobásy aj tlačenku bych si dala hned, vypadají prudce jedle.
Tak ja nepochybujem o tom že v Česku sú určite parádny domáci výrobcovia nič nieje ľahšie než nejakého nájsť :)
Dnes taka terasova klasika. Konecne bolo slnecnych 20C.
Kotleta, zemiakovy salat, chlieb.
Zdravim Ta!
Děkuji za koment a chutné foto. Povedená terasová klasika, mně by chutnalo. U nás je střídavě oblačno, celkem teplo, do 20°C. Má zase pršet. Pohodový víkend přeji, hezky si to užijte!
Děkuji za koment, ty jsi pilný chlapec! Dvě snídaně, hlavní chod, polévka a ještě posúch...
Osso buco jsem ještě nedělala, jen se kochám plátky v nabídce obchodu a trochu se zasním. Dobrú chuť, s radostí bych ochutnala od všeho co jsi popsal hmm
Děkuji za koment a fotečku, nebude takové pečené kuriatko na tebe moc suché? Žertuji, znáš mě! Krásný víkend i k vám!
Skrátka som ai povedal, že osso buco musím vyskúšať. A to budem robiť ešte prílohu na dva krát, polovičke risotto a sebe zemiakové pyré :-))
Hmm, beru to pyré, ju?! Tvoja polovička se má jako na kraji v nebi.
Děkuji za koment a inspiraci. Karfiolovo hrášková polievka musí být velká dobrota! O moravských koláčích nemluvě. Dala bych si oboje. Hezký zbytek soboty a fajn neděli!
U nás je počasí jako na houpačce, tu černo a déšť, sem tam vyleze oskar. Apríl hadr.
Děkuji za koment, utěšené foto, nadělání chutí hmm Hezký klobásový večer!
Ze, „klobasovy vecer“!
Slzy mi tecu od smiechu
Tyjo, ještě tě budu mít na svědomí, usmála se na Vareche klobásovému pozdravu! haha
Hezký večer aj k vám!
Děkuji za koment a fotečku chutné polévky, povedená aj s nočkama - máš můj obdiv, mně se ty potvorky pravidelně rozvaří. Kdo umí, ten umí! Hmm italský týden končí? a slavnostně! Mně by taková kombinace chutnala.
Dostala jsem do daru dnešní menu: mléčná polévka s vajíčkem, bramborem a bylinkami včetně kopru, kuře na paprice s těstovinou. Ani ohřívat jsem nemusela. Sousedi z patra už měli v jedenáct hodin vařeno. Rychlým patří svět.
Krásnou a pohodovou neděli přeji všem!
Aha, guanciale končí, mám delší vedení. Jsi zbytečně skromný, nočky drží tvar a jsou rustikální, jistě chutné! Je to lepší dvěmi lyžičkami - nabrat jednou a druhou z lyžičky sebrat. Tak to párkrát "otočit" z lyžičky na lyžičku. Vždy trocha lyžičky namočit v polévce. Je to piplačka, oždara. Pak se mi rozvaří... ale práce jako na kostele. Takže zavařím "obláčky" a čau tvá Máńa.
Děkuji za komenty a chutné foto hlavního chodu. Někam si musím zapsat tvůj recept na nočky, bo ozkúšené je záruka jistoty. Díky, pak podám hlášení. Jen nevím kdy. Bo už delší dobu nemám "polévkový zub". A kdyby jenom to, letos nemám ani "hokejový zub" a to je divné, moc divné.
Děkuji za komenty a fotečky, jak bagety, tak pletenec jsou náramně vyvedené a jistě chutné. Jsi šikulka! Aj můj chlebík dnes vyšel bezvadně.
Také vodnate som ich ešte nevidel
Děkuji za komenty a fotečky, tvoji dolmu aj poaču bych brala hned. Jedna dobrota lepší než druhá.
Hmm, určitě chutná záležitost, děkuji za koment a foto. Brambory jsou vděčná dobrota.
Děkuji za koment a foto, carbonare jsem neměla ani nepamatuju. Dobrá inspirace. Někdo rád více šťávy, jiný ne. Vždyť každý vaříme tak jak nám to a našim milým chutná. U nás v rodině jsme byli rozděleni hezky napůl. Bratr s maminkou jsou plavací typy /hodně šťávy, omáčky/ a já s tatínkem raději méně než více.
Po slovensky slávky.
Hmm Popálit bakterie je třeba. Držková s žiletkami je dobrý nápad! Dobrú chlapáckú chuť!
Krásný den přeji všem! A má se oteplovat, uvidíme.
Hovädzi Gulas a domace nokerle ;-)
Děkuji za koment a foto, mně by moc chutnalo! Tiše závidím, hříbečky v másle hmm
Děkuji za koment a foto! Chutnalo by mi, jsem gulášová, hovězí nemá chybu. K tomu hand made nokerle, co víc si přát?!
Krásné pozdravení k vám!
Dnes tradičné jedlo na netradičný spôsob. Mali sme cez víkend oslavu, tak som okrem iného pripravil aj na ňu utopencov s Chocholnej podľa @kimla. aby bolo dosť tak som zarobil dva päť litrové poháre. Zjedlo sa len 1,5 pohára a čo teraz so zvyškom, tak som ich zapiekol riadne v rúre aj s nálevom a všetkým čo bolo v ňom. Vrch utopencov som potrel kečupom. Verte a či nie bolo to veru chutné jedenie. Míňalo sa to ako horúce gaštany. Niekto si dal s chlebom a ako ja so zemiakovou kašou.
Děkuji za koment a foto, jsi dobrý hospodář. Já beru s chlebíkem, ten si dodám haha
„slovenske rizoto“ s kuracimi pecienkami
Prajem pekny den
Děkuji za koment a chutné foto, kuracie pečienky mám v plánu, dobrá volba!
Já dnes dala omeletu so slaninou a novou sušenou zelenou směsí - ligurček, medvedí cesnak, cibulová nať. Bylo to výborné, s chlebíkem.
Bylo jasné, že ptáky z plátků neudělám, byly malé a prokvetlé, s kousky tuku po bocích. Nevadí. Neořezávala bych to ani náhodou. Tuk je nositelem chuti a já takové masko ráda. Došlo na improvizaci. Tak uvidíme jak to bude chutnat haha
Slepacia polievka s pecenovymi knedlickami od @babkamt. Boli vyborne, boli priam az za Hviezdy.
Jejda, ty mi děláš chutě! Takovou výbornou a bohatou polévku bych si dala líbit. Dívala jsem se na recept, dávám ještě muškátový oříšek a muškátový květ. Hmm vidím to na to, že brzy uvařím masovou polévku s játrovými knedlíčky. Utopím si klávesnici... Krásný víkend!
Hezky, utopenci začínají vítězit, už tu s nimi provokoval @kvakac , pevně věřím že i @kimlo je na řadě, teď ty a tak o nich začínám uvažovat. D9ky za koment, inspiraci. Hovězí je výborná volba, rýže též. Jak tě znám, polévku vystřihneš v cuku letu. Krásný víkend!
Jahňací kebab s ryžou, kura s opečenými paprikami a bulgurlm ( podľa @cesminaz ), petržlenovo-cibuľový salát, dip so sumacom a pečený baklažán.
Ako dezert bolo ananásové “tiramisu” a čokoládovo-limetkový koláč.
Ako taká mini sladkosť boli datle plnené tahini, namáčané v čokoláde a posypané mletým kardamónom.
Včera a dnes kuracie prsia v karí marináde. Je to veru chutné.
Hmm, děkuji za koment a fotečku, už jsem se na recept Cesmínky dívala, je to lákavé, kari mám ráda. Jen se to bude trochu "chytat" k pánvi, ne?!
To skúsim dnes, lebo včera som to robil vo friťaku, mal som tam olej od hranoliek, tak som to dal do toho. No mám hrniec s nelepivým dnom tak dnes skúsim v tom.
A hneď za horúca hlásim - je pravda, že je to rýchlo hotové. Skutočne nič sa nelepí ani neprihára. Veď tam nie sú vajcia, ani zemiakový škrob čí cesnak, takže nemá z čoho prihorieť, alebo prilepiť na panvicu. Rozmýšľam, že by to išlo aj z bravčového mäsa.
Super! Díky za dobré zprávy, jsi muž činu!! Určitě to půjde i z bravčového maska, o tom nepochybuji. Krásný víkend k vám!
Děkuji za komenty a fotečky. Pórková polévka je moje oblíbená, tobě se vždy nočky náramně povedou, jsi šikovný. Hovězí s rýží vypadá velmi chutně, klasiku miluju.
Děkuji za koment a fotečky, zajímavé jídlo - treska s artyčoky a rýží. Tvůj salát bych si dala hned, velmi svěžě vypadá a jistě i chutná. Krásný zbytek soboty a pohodovou neděli!
Boze Haji! A co zlcnik! Si sa njak odviazala. Asi Ti zacina byt lepsie, tak ides na lad tancovat?
petržlenovo-cibuľový salát, dip so sumacom a pečený baklažán. Prosim popiš víc!! :-)
Haha, ba to si vystihla! Ale přežila jsem v pohodě, jistil to rumančekový čajík. Až jsem se divila, že jsem spala celkem v pohodě.
Žlčník je frajer, celkem se drží. Někdy se šprajcne žaludek a střeva. Kdybych se tomu moc poddávala, pila bych jenom vodu a to ještě přes sítko...
Krásnou neděli!!
Čtu že jsi měla potíže s koláčikom - to tak někdy vyjde. Písni, jak to šlo. Ju?!
Ajajaj, jahodový koláčik, tak to držím pěsti, ať vyjde a chutná! Posúch je vždy velká dobrota, dala bych si. Krásnou neděli! A díky za komentík.
Jsi pozorná, mě tento koment @kucharka ušel. Máš dobré oko.
Hmm, ochlebníky vypadají náramně chutně! Aj tú fazulovú polievku bych brala. Díky za koment, foto, inspiraci. At se daří!
Krásnou neděli přeji všem!
Přiznám se, že jsem šla podle receptu z mimibazaru.sk a pak teprve dohledala nejvíc podobný recept tu na Vareche.
Už se peče, je s karamelovým pudingom. Někdo mi doma vypotřeboval všechny kakaové pudingy! To je úroveň...
Planovany, nepodareny, podrbany dezert zachranila syrova misa s ovocim (ktore bolo planovane ako ovocny salat k tomu kolacu) s dobre vychladenym ruzovym. Nastastie zijem v krajine syrov a vzdy mam aspon 4 druhy v zalohe. Chladnicke ci spajzy. Toto bol hlavny chod. ->
Petržlenovo cibuľový šalát : nasekaná petrž.vňať (veľa), zmiešaná s nakrájanou cibuľou, trochu posypaná sumacom alebo červenou mletou paprikou, oliv.olej, soľ a korenie, môže sa pokvapkať citrónom.
Dip : hustá smotana (alebo jogurt) dochutená sumacom, soľou a korením, oliv.olejom a citrónom. Môže sa pridať aj trochu cesnaku.
Baklažán : prekrojený cez polovicu po dĺžke, sem tam narezaný, posypaný koreninami za’atar ... jeden s majoránkou, timiánom, soľ, korenie, druhý s rímskou rascou, koriandrom, sesamom a sumacom. A dobre pokvapkaný ol.olejom. Ugrilovať/upiecť.
Hádam som trochu nainšpirovala. Dobrú chuť.
Děkuji za koment a fotečku. Rezne a šalátik, hmm už jsem dlouho neměla. Tortička od @elenas vypadá velmi chutně - dobrá volba!
Děkuji za koment a chutné foto! Vidíš, nakonec jsi z toho vybruslila. Teď už máš smůlu vybranou. Nejde mi do hlavy, ty starý kozák a trefíš kozla... se dějí věci. Já se docela řídím i autorem se zavedenými, osvědčenými recepty. Co už, příště být opatrnější. Já nemám dobrou zkušenost se Zlatým klasem, uvařila jsem něco, co ani zdaleka nedrželo formu. Pudink alespoň rozeznám, že není dobý /řídký/, kdežto Zlatý klas jsem vařila jen jednou - a fiasko. Krém se mi zdrcl, logicky. Odvážně jsem koupila nové 4 balíčky a ty tiše spí v krabici.
Uz si budem davat velky pozor. Velmi velky pozor. Ja stary kozel a takto sa nechat nachytat
Jeden se pořád učí. Já si naposledy na Velikonoce skočila na nový recept. Že chlebíček s marcipánem. Když odhlédnu od toho, že byl vprostřed mírně nedopečený, přestože jsem špajdlou zkoušela xy, tak mi nechutnalo - byl velmi sytý a dal se jíst jedině s kopečkem zakysanky /aby rozrušilo sladkost apod.../. I jsem plakala. Takových dobrých surovin a taká sladká, lepkavá cihla... Pod receptem plno kladných recenzí. Sto lidí, dvě stě chutí. Na druhou stranu, když nic nového člověk nevyzkouší, neví, nemá. Vydržel extrémně dlouho, to je pravda. Takže už vím a měla jsem! Nepřenositelná zkušenost. Tak je to i v životě. Haha
Krása střídá nádheru, tvoje parené buchty v kombinaci jablko/jahody jsou jistě velkáá dobrota! Dala bych si, za ušami by se mi robily gule! Aj opekané cestoviny so syrom by mi chutily! Velmi povedené jedla si urobila, to ty vždy, milá Cesmínko, máš výborné chutě aj recepty. Takové recepty, o které se dá opřít! Díky za komenty, fotečky a recepty!
Krásný týden a plno dobrých chutí, pevné zdravíčko všem u vás doma!
Děkuji za koment a fotečku. Ty se nezdáš, hned napoprvé ti vyjde nový recept, postup. Jsi šikovný. Dala bych testovací vzoreček, pro mě bez opečené cibulky. Ale to je můj problém a slabší kufr. Cibulu obecně miluju a bez ní nic moc neuvařím.
Děkuji za koment a fotečku, pizzu mám ráda, moc ráda! Dobrá volba!
Pohodový den přeji všem!
Děkuji za chutné foto, masko jako malované, narobil si mi chute!
Tiež som nad ním rozmýšľal, ale najprv skúsim tie jeho posledné špekáčiky na pive. Inak kyslú kapustu nakoadam k utopencom aj ja.
Děkuji za koment a fotečku, velmi svěží utopencov šalát, slintám jako bernardýn a tiše závidím. Bože, já si budu muset naložit utopence...!
S cesnakovým jogurtom som ich ešte fakt nejedla :-) Máme ich radi so syrom, alebo len tak samotné. Čo sa vody týka, je to akoby si robil tarhoňu, alebo slovenskú ryžu :-) Postup je rovnaký :-)
Velmi pěkně děkuji za komenty a fotečky, jahody miluju, lekvár je sice poslední v řadě, ten miloval můj ocko a bez jahodového lekváru by neměl raňajky. Tiše závidím bohatou úrodu! Dnes jsem dostala od sousedky první a poslední krabičku jahod. Sebrali jim zahrádku. A poslední nálož ligurčeku, naťovej cibulky a výhonky z mladého česneku. Suším od dopoledne a vůně by vytlačila i mě z bytu. Hezký večer k vám, milá Cesmínko a krásné jahodové žně!
Tvoji jahodovou bublaninu s čokoládou bych sjela i s talířkem...... hmm
S radosťou by som ta ponúkla milá @haji :-) ešte máme zopár kúskov. Je naozaj výborná :-)
Tento rok máme naozaj krásnu úrodu jahôd, dva roky dozadu ich vela nebolo. Teraz zbierame každý tretí deň 3-4kg jahôd :-) Aj upečiem z nich, aj Milchshake spravím každý deň detom :-) No a teraz som už musela urobiť z jednej dávky aj lekvár, lebo už máme aj čerešne :-) No neviem čo skôr... Krásny slnečný deň milá @haji a príjemný víkend prajem!
Děkuji, milá Cesmínko, jsi sluníčko!! Aj k vám přeji krásný a pohodový jahodovo čerešňový víkend!!
Toho roku prve „zavaranie“
Bazovy sirup
Hezky!! Díky za koment a fotečku. Jsi šikulka! Krásný víkend!
To pozor, našlapuj opatrne! V Cesmínčině kuchyni pri rúre stráži @zolik . Já levituji nad rúrou, aby @zolik měla víc místa. Takže ty fušuješ u horní desky? Narábaj, prosím, opatrněj, tam mám křidýlka...
Krásné foto!
Pracuješ na sobě, o tom nepochybuji. Ale prosím, prozraď, co jsi připravil, nafotil dobrého - ať něco nezvojtím a neplácnu hloupost v názvu.
Děkuji, už to vidím v receptech. Ani plácnutí by to nebylo, spíš trapas, bo tento pokrm neznám. Se přiznám.
Děkuji za koment a foto, hovězí po burgundsku musí být velká dobrota. V této kombinaci bych přežila i to víno. Jídla na víně nevyhledávám, tady je v tom alespoň dost zeleniny. Budeme se těšit na neděli a tvůj koment, držím pěsti! Krásný víkend!
Krásny víkend 😊
Hmm, polévka vypadá náramně dobře. Brala bych aj to bravčové na rasci a ryžu. Mě méně šťávy, ju?! Děkuji za koment a chutné foto!
U mě se zatím nic nevylouplo. Bude nejspíš jeleň a hlávkový salát. Čekám na přistání provianťáka. Zatím je to iba plán haha tušení v dáli... Krásný den!
Děkuji za přání a chutné foto, takovou letní pohodičku bych si dala líbit! Krásný víkendík!
Ahojík! Viděla jsem dnes tvůj koment a fotečku u @kimlo , velmi chutná musí být vajíčková pomazánka aj se šprotami, dobrý nápad, ekvivalent. Haha jsi mě pobavila, že sardelky vyprodané - není se co divit!! haha Morčacie masko miluju, aj ryžu, ddobrá volba!
Zatím je vše v pohodě a já na skle. Milá komunikace a inspirace - jsem jako ryba ve vodě. Pokud budu mimo dosah, přijde na divokou kartu. Dám nejspíš nový díl. Už je to dlouhé jako písnička. Krásný víkend, plný chutí!
:-) nemám s tým žiadny problém, turecká kuchyňa je rozsiahla a ver, že ani ja ešte celkom všetko nepoznám :-)
Pôvodne som chcela poslať túto fotku..
:-) lepšie vidno na nej tie muffiny :-)
Děkuji za komenty a fotečky, milá Cesmínko! Hmm kuře na zázvorovo jablkovej omáčce by mně moc chutnalo a muffinky s jahodami ještě víc. Inspirativní kombinace hmm
Krásné pozdravení k vám!
To je jaka polevka? posli lunk, prosim!!
varecha.pravda.sk/recepty/pikantna-zemiakova-polievka-aci...
Musím povedať, že už asi mesiac toto pravidelne pečiem... Múku som posunul na pomer 1:1 a mam rovno namiešané dve kilá.... A na vrch dávam rascu a nie rozmarín...
varecha.pravda.sk/recepty/chlebovy-posuch-s-rozmarinom-fo...
Dobře, že jsi přidal link na polievku. S citrónom nejsem kamarád... to bude dilema. Ale dám na tebe, že nevyhnutné. Musím kleknout na bráchu, ať nasadí drevené paradajky haha Jeden někdy vytvoří kouzlo humoru, aniž by chtěl. Haha
S tým chlebom mě dojímáš, ty pečeš už takovú dobu chleba a nepochválíš se?! No toto?!?
Dnes letný koláčik s mrvenickou na vrchu a vo vnútri s kúskami broskýň. Chutilo nám.
skus tieto: varecha.pravda.sk/recepty/slane-bosniaky-fotorecept/38325...
podla mna su este lepsie
Děkuji za koment a fotečky, koláče s ovocem, zvláště s broskvemi miluju. Ke kafíčku jako stvořený! Krásnou neděli a zbytek soboty!
Jaj, máš ty pravdu, drevené arašídy, už mám skleněnou růži!
Už tomu rozumím - pečeš posúchy, to vím. V odkazu receptu to má název chleba, to mě zmátlo. Promiň, měla jsem v tom názvosloví hokej.
Nedávno tu psala @nephilim o svokre č. 2 a její hlášce o tupém noži - to bude podobné, když ne stejné. haha
Přeblafla bych pečící papír pred ukladaním tvarov trochou masti - jemně, namastěnou rukou, ne víc.
Díky za průběžné foto. Vypadá to super, vůni si umím představit, přeji dobrou chuť k nedělnímu obědu!
Můj jeleň docestoval. Bude to sranda. Jsou to žebra. A docela dlouhá, takže zítra s nimi jdu ve velkém oválném kastrolu do trouby. Sekat kosti nehodlám.
Skus urobit 4 mensie, nemalo by sa to nalepit, alebo urob z cesta nieco ako zemle, tie sa isto nenalepia.
Mne sa skôr zdá, že nemáš nastavený ten správny program na rúre. Vtedy sa to stáva... alebo pekáč nieje v správnej priečke.
Ak to máš všetko dobre, tak prepáč ... :-))