Pikantná zemiaková polievka (Acili patates corbasi)
Foto: nazarboncuk
Rýchla, pikantná polievka, mne veľmi chutí.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle a oleji udusíme najemno nakrájanú cibuľu. Po dvoch troch minútach pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Pražíme 5 minút.
- 2
Zemiaky zasypeme múkou a ešte chvíľu pražíme. Pridáme paradajky, paprikovú pastu, soľ, korenie a kmín. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Po odstavení zamiešame šťavu z jedného citróna. Hotovo. Ochutnáme, príp. dochutíme a na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
od @nazarboncuk , v diskusii sa dočítaš