Foto: iva63
bosniaky sú u nás veľmi obľúbené-:) jednoduchý, rýchly recept bez čakania na kvások s použitím múky ražnej chlebovej a T-650
porcií
Postup
-
1
všetky suroviny dáme do misky, hákmi miesime cesto.. posypeme múkou a prikryjeme ľanovou utierkou ,necháme kysnúť...
-
2
cesto musí dostatočne zvačšiť svoj objem
-
3
cesto je dosť lepkavé...ale netreba sa toho báť...poriadne si pomúčime dosku ...
-
4
rozdelíme na 6 dielov
-
5
každý diel dostatočne spracujeme a vytvarujeme do tvaru bochníka...ak je to potretné, tak si kľudne pomúčime...ja som múčila múkou T-650
-
6
bosniaky dáme na suchý plech
-
7
potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou
-
8
už neprikryjeme, rozohrejeme rúru na 200stupňov...čas kysnutia trvá vlastne toľko, čo máme rúru pripravenú na pečenie
-
9
piekla som znovu na druhej mriežke zo spodu, kvôli dostatočnému prepečeniu zo spodu...(doba pečenia je individuálna, záleží od typu rúry!)
-
10
upečené bosniaky necháme úplne vychladnúť na mriežke
-
11
-:)
-
12
takto vyzerajú z vnútra
-
13
dobrú chuť prajem-:)
" pár exscelnt" PALEC HORE NA STO "X"
Nie nejaká ale perfektná !!!!
všetkým vám ďakujem za vaše milé komentáre a dúfam, že budete s výsledkom súpokojní...budem rada ak sa ozvete, ako to dopadlo-:)
Nechcem to zakríknuť, ale hádam sa mi vydaria, cesto mi ešte na plechu kyslo tak, že sa na povrchu tvoria dierky. Keď dopečiem pošlem foto na mail, sem to pridať neviem.
držím palce , prajem dobrú chuť a krásny slenečný deň!
milá @jerica si poklad! ďakujem, že si spolupracovala a vložila si foto do komentárov pod recept-:) prajem Vám krásne nedeľné popoludnie!
Prosím o radu, ktorá značka sušeného droždia je dobrá, používala som čerstvé.
@becky kludne použi ocot, ktorý máš doma-:)
Ale rekni mi, jak to ze je mas upecene i ze stran? Pekla jsi na horkovzduchu? Za krasny recept ***** a voňavé foto :-)
Ale je ich dost, tak skusim z polovicnej davky. Prajem pekny den.