Rôzne

Balík do USA

ubka - fotkaubka, 19. júna 2020

Ahoj Varecháči, podeľte sa prosím so mnou, ak posielate balík do USA, čím potešíte našich krajanov, čo im chýba z domoviny? Možno príde tip aj od Slovákov, žijúcich za veľkou mlákou, čo by im urobilo radosť ak by si mohli priať z domoviny...

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Nuž, potešili by domáce klobásky, domáce údené mäso, slanina, bryndza, údený syr. Lenže to je presne to, čo tam poslať nemôžeš, neprejde to kontrolou.
Radšej zisti, čo z potravín je do USA dovolené privážať a podľa toho sa zariaď.
mimi4
My sme dcére do Austrálie posielali slovenské keksíky horalky,tatranky,kavenky,milu,deli iné sa nemohlo.
ubka
Dakujem:-) áno horčica je top,(ale v skle neprejde v baliku, vrátili :-(,) áno Sedita, tiež Haslerky, @sovka to máš pravdu, to je všetko, čo sa nesmie, dokonca ani Rumove pralinky nie:-( kedysi potešili aj výšivky, dnes už nie. Pýtam sa preto, že už mi došla fantazia:-))
janamaria
Tak neviem skade ste ale nasi my posielaju kade co.aj bryndzu dobre zabalenu aby nebolo citit zapach a susene huby kazdy rok.aj sladkosti hociake dokonca aj lieky a pride v pohode.len asi netreba pisat presne co v tom baliku je.horcicu sa da kupit slovensku cesku aj studentske pecate hociake,mak v polskom obchode ktore najdete po celej amerike.a mlincek na mak mam tiez poslany zo slovenska,ale da sa objednat aj tu a to elektricky perfektna vec.
2010
@sovka62 (20.6.2020 07:05)
Ja som uz davno zakazal cokolvek z jedla posielat.To co by som naozaj chcel su udene domace masove vyrobky a tie sa nesmu posielat, a ostatne posielat je predrazene a teraz s online nakupom sa da vsetko kupit ked sa chce.
Vsak na to je dovod ist na slovensko a tam sa vykrmovat.
Ono daju sa doniest masove aj do australie, syn to robi kazdy rok ked ide z europy. On to vzdy prihlasi, takze straca extra cas na letisku. Minule vianoce doniesol pecenu kacicu, aj pecienky. Je to komlikovane a neradim nikomu, plus nesmie byt nic z domacej vyroby bez detailneho oznacenia...
babinka
Vsetko je uz napisane v komentaroch, Ja naviac nosievam vzdy tekuty puder- je vseliekom na akekolvek vyrazky a stipance, dokonca aj na poison oak, potom nosim vegetu bez chemie, medvedi cesnak suseny... a pre seba skvarky, klobasky, huby, semena na sadenie. Nastastie nikdy ma nekontrolovali, aj ked som trosku sa ukryvala pred psov, aby to udene nezavonal.
1x ubka
nephilim
@ubka Mne šli na chuť v AU Horalky a cukríky. Hoci po piatich mesiacoch "strateného" balíka čerstvosť rozhodla v ich reinkarnáciu. V podobe rumových guliek. Môj už manžel č. 2 vždy na SK hľadá Alpu. Francovku. Lesanu. Sis ich poslala. V tlačive ľstivo vyplnila "Alpy 7 pieces". Zakázaný ťah. Prešiel. Vyhodilo im to pri googlení pohorie Alpy aka Montes albes. Asi si povedali, že pohorie mi v balíku ťažko posielajú. Mávli rukou. Ako právnik radím: nenačim vždy tlačivo poctivo vypĺňať.

ubka
@nephilim (21.6.2020 13:39)

Ďakujem, ja nerada riskujem, najmä tekutými vecami, ale tip je to dobrý, lebo Alpa existuje aj v tube, to určite poteší. Ono je to vždy riziko koľko potrvá preprava, ale nielen za more. Do ČR som posielala okuliare, návšteva si zabudla a prišli po x urgenciach za 3mesiace. Tiež si beriem radu, čo písať do zoznamu:-) dúfam, že sáčkové polievky prejdú, to bola požiadavka:-) nasla som bez glutamanu..
ubka
@lorak40 (21.6.2020 06:58)

Musíš ísť do parlamentu a presadiť svoju túžbu, škoda ťa, mudrovat v komentároch,,... Svojim komentárom si mimo misu:-)
nephilim
@ubka Tie sušené polievky napr. do AU prešli. Paradoxne Mäta dobošky a piškóty nie. Vzali to ako potravu pre dieťa a nepáčil sa im cukor. Sunar známej neprešiel vôbec, hoci bol ozačený aj ofic. preloženým certifikátom pediatra. Do US sú voľnejšie podmienky.

1x ubka
nephilim
@ubka S liekmi a drogériou je to ťažšie, kvôli konkrétne použitej aktívnej látke. Ja som Alpy ocenila. Hmyz. Opaľovacie krémy a Biodermu mi zhabali. To som neocenila.

1x ubka
nephilim
@ubka Lebo rôzny meter. Rozlišujú medzi balíkom poslaným s tou istou vecou zo SK a z ESP či GB. Balík/zásielka z Iránu radšej nikdy nedorazili. A to tam boli iba fotografie a vyšívaná šatka. Asi to považovali za teroristickú sms.

tomeska
Mne cestuje z Moravy na Slovensko dopis už tretí rok a ešte sa mu nepodarilo zvládnút' cestu. A ja mám taký dojem, že ani neopustil podaciu poštu, že skončil v odpadkoch.
1x ubka
haji
Zajímavé zkušenosti. Zřejmě i kousek štěstí hraje roli. Nejen při kontrole, ale i přepravě, doručení. U nás je Česká pošta zvláštní, prazvláštní instituce, čím dál tajemnější. Něco se zlepšilo, např. doručování některých balíků. Zbytek je něco mezi Fata Morganou a kosmickou černou dírou. Nevyzpytatelné jsou nejenom cesty Boží. @tomeska vydrž. Nedávno zase u nás psali, že ČP doručila dopis po patnácti letech.
1x ubka
haji
@kimlo (20.6.2020 11:59)
Neznám, ale podívám se po ní, jsem horčicová, obyč. hořčicová nejvíc.
jozka2
@ubka

V Amerike je dostat vsetko v polskych a ukrajinskych delli.Huby tam rastu treba ist do lesa.Zbierala som tam cervenaky,maslaky povabnicu fialovu,hlivy,nasla som aj baraniu hlavku a nadherne podpinky,rydziky som davala znamym,lebo som nestacila zavarat .Vyborne su aj mrazene,len treba chciet.Ked som sla domovov nosila som detom,hlavne som vysusene mlela na prasok ako ochucovadlo.