Varenie

Akú tortu pre brata?

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 17. mája 2012

Ahojte priatelia,

presne pred 23 rokmi nám rodičia priniesli z ničoho nič (kto mal tušiť, prečo má mama také veľké brucho) malý uzlíček, v kuse to fňukalo a otravovalo ale zasa na druhej strane sme z neho boli riadne namäkko. Ja som z neho namäkko doteraz :)
Chcela by som mu upiecť nejakú dobrú narodeninovú tortu, len v týchto vodách veľmi neplávam. Poradíte? Určite by to nemala byť nejaká tá umelá "poťahová" , skôr niečo sviežejšie..Ovociu a čokoláde sa "krpec" nebráni :)))
Budem vďačná za každú radu! Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
na mojho starsieho syna spolahlivo zabera torta "kuba". cokoladove cesto, parizska slahacka, v nej banany a potiahnuta cokoladovou polevou. miesto bananov som pouzila uz aj kiwi alebo zavarane visne. myslim, ze taku tortu urcite odstrkovat nebude. :-))
mam velmi rada tvoje recepty, v mojej kuchyni skutocne fičia velmi casto. a paci sa mi, aka si pozorna sestra. chalanisko moze byt rad. prajem mu vela zdravia a vsetkeho ostatneho, potrebneho. :-))))
alexola
...ja som o deň mladšia, na zajtra som si vypýtala makový zákusok s vanilkovým krémom.... tiež sa mi páčia Tvoje recepty a som zvedavá, akú tortu nakoniec vymyslíš :)
nazarboncuk
vďaka kočky, @rea1 no višne určite pôjdu lebo ich všetci zbožňujeme a hlavne oslavenec :) vďaka za tip aj za gratuláciu, odovzdam aj s tou poznámkou, že môže byť rád... :D
@alex ďakujem, ak dobre rátam, tak dnes? Vsetko najlepšie aj Tebe k narodeninám! ;) rozhodne zreferujem ako to pečenie dopadlo. Teda, ak to bude publikovateľné :)
remcula
@nazarboncuk , tak to jsme na tom podobně. Nám matka donesla takový balíček ufňukaný, když mi bylo 15 let, sestře 18 let a nejmladší z nás 13 let. Síla. Měla jsem úplně jiné starosti, než utírat usnoplený nos!:-)) Ale v podstatě řeším podobné dilema, ale pro vnučku. No a protože jsem fakt na dorty veliký amatér, taky hledám hlavně něco hodně jednoduchého. Už jsem 2 dorty dělala, tak snad se mi nějak povedle i tady ten. Ať najdeš něco dobrého a aby to bráškovi chutnalo:-))
aroooo
Ja som bola na tom podobne ako @remcula ,mama po príchode z pôrodnice položila malé čudo zabalené v perinke na gauč, ja som mala asi 5 rokov, pozerám a vidím ústa fialové aj pästičky, ktoré dávala do úst fialové a vraj moja sestrička, hotový čert.A na otázku ako sa ti páči sestrička sa pamätám som povedala, že nepáči. No a na budúci týždeň "čertíča"bude mať 50-ku, dúfam že to tu nebude čítať, chcela by som ju prekvapiť a Novozámockými rezmi, ešte som ich nepiekla, ale jej chutia.Ak budú "fotogenické" skúsim pridať recept.
nazarboncuk
@lucka aj ostatní veľmi vám ďakujem za rady, určite bo budú višne, šľahačka, nejaké easy cesto a možno čokoláda :) dotiahnem zajtra, uvidíme, či sa podarí :))) vdakaaaa este raz
redakcia
Komentár od @nazarboncuk : dakujem vám priatelia za rady, nakoniec som urobila višňovo šľahačkovú tortu s lístkovým cestom a orieškami. Myslím že sa podarila :) Recept som našla na jednom blogu.