Hriešna torta (fotorecept)

Hriešna torta (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 5. augusta 2010 8:40Ďalšie jeho recepty

Famózna čokoládová torta nie len pre čokoholikov. Svojou fantastickou lahodnou chuťou pošteklí chuťové poháriky aj tým najnáročnejším gurmánom. Tak, ako každá čokoládová torta hodí sa na slávnostné príležitosti a je zárukou úspechu u všetkých konzumentov, ktorých ovládla neodolateľná chuť kvalitnej čokolády. Zárukou úspechu je používanie naozaj kvalitnej čokolády s vyšším obsahom kakaa. Kto ju však raz ochutná, už jej neodolá. Nesmela chýbať ani pri oslave narodenín troch našich vnukov.

Suroviny

12
porcií
60
minút
príprava
45-60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Oddelíme žĺtky od bielkov. Čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli a udržujeme tekutú.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 1

2

Maslo ss práškovým cukrom a soľou utrieme do peny.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 2

3

Pozvoľna primiešame všetky žĺtky a rozpustenú čokoládu.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 3

4

Vyšľaháme sneh z bielkov. Postupne zašľahávame všetok kryštálový cukor.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 4

5

Tretinu snehu vmiešame do žĺtkovej hmoty. Zbytok premiešame s preosiatou múkou a potom obe hmoty zľahka spojíme.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 5

6

Naplníme tortovú formu s priemerom 26cm a pečieme na 180stC 45-60minút.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 6

7

Upečený korpus necháme dobre vychladnúť. Povrch upečeného cesta sa nafúkne a potom popraská, čo u tohto typu cesta je bežné a nie je na závadu.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 7

8

KRÉM: rozsekať čokoládu na malé kúsky. Dáme variť 200ml mlieka s vanilkovým cukrom. V zbytku mlieka rozmiešame puding a 2 žĺtky,vlejeme do horúceho mlieka a miešame až vznikne hustý krém. Potom hneď pridáme posekanú čokoládu a znovu miešaame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 8

9

Vyšľaháme šľahačku a zľahka primiešame do úplne vychladnutého čokoládového krému. Ochutíme likérom a približne na 2 hhodiny dáme do chladničky.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 9

10

DOHOTOVENIE: Korpus rozdelíme na tri pláty, pokropíme likérom, potrieme krémom a zložíme. Korpus uložíme na hárky papiera/viď. foto/, ktoré po ozdobení ľahko vyberieme a podklad zostane čistý.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 10

11

Celý povrch potrieme krémom, na povrchu utvoríme vĺnky a posypeme vrstvou čokoládových ozdôb z bielej i tmavej čokolády.
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 11

12

Prajem DOBRÚ CHUŤ!
Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 13 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • samanka, 5. augusta 2010 o 10:00
    hmmmm..naozaj hriešna...hrozí závislosť. Čokoládu síce nejedávam, ale takéto výrobky sú neodolateľné


  • pivonka, 5. augusta 2010 o 10:00
    Tá je naozaj hriešna. Neodolateľná!!!


  • janger, 5. augusta 2010 o 10:01
    @Alexdidi , ale si mi narobila chute!!! Strasne som maskrtna, cokoladu by som mohla jest stale. Urcite tuto tortu vyskusam, vyzera fantasticky. Dakujem za recept.


  • alexdidi, 5. augusta 2010 o 10:43
    @janger , vyskúšaj, naozaj neoľutuješ...lepšiu čok. tortu som ešte nejedla, iba porovnateľnú s touto a to v Paríži, v jednej slávnej cukrárni a tá bola aj hriešne drahá...


  • evusik, 5. augusta 2010 o 10:53
    @alexdidi tak toto sa ti podarilo, waw .... vyzerá to na úžasnú dobrotku, torty moc nepečiem ale toto by som mohla zvládnuť... krásne vyzdobené, veľká pochvala :-)


  • egreska, 5. augusta 2010 o 12:16
    no ta musí len tak spievat :-)) nadhera !!!


  • jezibabka1, 5. augusta 2010 o 12:32
    @alexdidi nemusím sladké, nemusím čokoládu, ale toto vyzerá fakt mňam:)


  • zdezda, 5. augusta 2010 o 12:34
    mňaaaaaaam, asi zhrešííííím :-)


  • babav, 5. augusta 2010 o 13:53
    @alexdidi , perfektny recept,najlepsi na"naozaj" cokoladovu tortu ako som doteraz videla !Uz je ulozeny ,urcite vyskusam ;-).


  • tinca, 5. augusta 2010 o 14:49
    @alexdidi tento recpet by som mala mať niekde, z nejakého časopisu, ale pre istotu ho ukladám, raz som ju robila a je fakt famózna ako píšeš. Vydaril sa ti mimoriadne dekor,chválim:-)


  • alexdidi, 5. augusta 2010 o 14:57
    @tinca , ja ho mám už dávno od kolegyne z prílohy nejakého časopisu, neviem už akého.Pamätám si len, že tá príloha bola celá o čokoláde. Od vtedy pečiem príležitostne túto tortu a vždy s obrovským úspechom...


  • tatranka, 5. augusta 2010 o 15:13
    Ta tortička čokoládová,je veľmi lákavá.Veľmi dobrá foto-výprava.Decentne nazdobené.Jednoducho závidím oslávencovi,pre ktorého bola robená.Asi malému vnukovi.


  • alexdidi, 5. augusta 2010 o 15:31
    @tatranka , vnúčik mal 1 rok, ale oslavovali aj ďalší dvaja vnuci 5 a 12 rokov, takže to bola jedna z viacerých tort na veľkej spoločnej párty u nás v záhrade, kde je dosť miesta pre detské hry....


  • sracz, 5. augusta 2010 o 15:39
    No ciao Alexdidi_Sikulka => m u s í m sladké, m u s í m čokoládu, tvoje dielo vyzerá naozaj prudko jedle a smacne, teda => tuto dobrotu m u s i m fakt upiect, ochutnat a kompletne zjest!!!!!!!!!!! :)


  • torticka, 5. augusta 2010 o 16:33
    Sracz, keď ju spravíš, pošli aj mne. Lebo ja mám sladkosti straaaaaaašne rada. Veľmi pekná, chutná, no mňam. Zatiaľ ukladám do KK.


  • jerica, 5. augusta 2010 o 16:58
    @alexdidi tak tomu sa hovorí "sen v puse" . No viem si predstaviť čo si sa narobila , nie len na výrobe tejto torty (výsledok perfektný) ale fotenie , vkladanie na varechu , neviem , možno ti to išlo rýchlo , ale ja z môjho ukladania na varechu mám veľký časový sklz , pritom nemám problém pracovať s PC.


  • alexdidi, 5. augusta 2010 o 19:11
    @sracz , určite nebudeš sklamaný, ručím za to...@jerica keďže som ju piekla už niekoľkokrát, tak už mi to ide rýchlo...okrem toho torty pečiem dosť často,mám teda trochu prax a tú už mám aj v ukladaní na Varechu...


  • elisticka, 5. augusta 2010 o 19:18
    @Alexdidi cokoladova dobrotka ozaj sa musi len tak rozplyvat na jazyku:-))


  • sovka62, 5. augusta 2010 o 19:30
    Tak tomuto sa hovorí torta! Perfektná. Toto teda určite určite vyskúšam, keď sa v našej rodine bude oslavovať tretí kvartál. Už sa na ňu teším. Zvyčajne pečiem torty vo väčšej forme, ale túto spravím presne podľa teba, nech je aj vzácna, rozkrájame a zjeme ju naraz. (A kvartál u nás znamená, že sa oslavujú narodeniny a meniny každého z rodiny, kto ich mal v príslušnom kvartáli. Pri tejto príležitosti sa snažíme zísť všetci trinásti. Aj medzitým sa navštevujeme, kto kedy môže a stíha, ale kvartál je s gratulovaním, tak je taký iný).


  • sovka62, 5. augusta 2010 o 19:32
    A pre istotu som si ju rovno vytlačila, čo ak by som ju neskôr nemohla nájsť!


  • alexdidi, 5. augusta 2010 o 20:13
    @sovka , dúfam, že aj vy si ju obľúbite tak, ako my a že si pri nej dobre zamlsáte...


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 04:12
    krasna torta, uplne pre moju dceru! :)


  • coldbery, 6. augusta 2010 o 07:27
    fantasticka....veď tam idu samé dobroty...slinky mi tečú....mňam...:-))


  • hefi, 6. augusta 2010 o 07:32
    Fantázia Alexdidi, určite si ju upečiem 18.8. Už teraz mi tečú slinky☺ a potom že chudni, stará, chudni... no dá sa?


  • lucylee, 6. augusta 2010 o 07:49
    fantázia!


  • esi, 6. augusta 2010 o 08:05
    Hriešna musí byť určite dobrá.Prečo nás na tom niečo láka? Určite vyskúšam.


  • bambulka51, 6. augusta 2010 o 08:25
    Oj,oj"


  • stefani11, 6. augusta 2010 o 09:20
    Krásna a určite výborná tortička.Ukladám si ju do KK.Príležitostne ju vyskúšam.


  • hera, 6. augusta 2010 o 09:20
    no teda! zistujem ze ja to robit nemozem- za ziadnych okolnosti -ja by som pojedla vsetko uz na zaciatku a nedopracovala by som sa k vysledku....


  • 1veronka, 6. augusta 2010 o 09:37
    takáto tortička zlepší náladu, aj v takýto upršaný a zamračený deň :-), určite ju vyskúšam


  • 45katka1, 6. augusta 2010 o 11:21
    jaj super-dakujem:-)Moja dcera bude mat narodeniny,krasnych 20 a uz som si tu nasla super kavovu tortu,ale teraz ked pozeram na tuto...neviem ci nezmenim a neupeciem tuto:-)..Ale ucite ukladam!!!


  • danenka, 6. augusta 2010 o 17:00
    Bisťu, to je čokolády, to je moja parketa a aj mojej rodiny, uložené :)


  • marienka44, 6. augusta 2010 o 17:08
    Mne sa zda malo pudingoveho prasku /25 g/ na 300 ml mlieka. Zlaty klas je vazeny po 40 g. Pridala by som kakao, aby bol puding cokoladovy, ale rozhodne viac pud. prasku. :-)


  • bozulka, 6. augusta 2010 o 19:23
    No ja poviem len óóóóóóch....


  • alexdidi, 6. augusta 2010 o 20:41
    @marienka , to málo pudingového prášku sa ti naozaj len zdá...so Zlatým klasom nemá predsa nič spoločné...iné pudingy sú tiež väčšinou po 40 g, no tu ide 25g, veď plnka nie je pudingová, ale čokoládová so šľahačkou...a keďže tam ide aj 300g horkej čokolády, tak neviem, ako by ju kakao urobilo viac čokoládovou...pudingového prášku určite netreba viac....no hlavne, chce to : buď vyskúšať, alebo mať dobrú predstavivosť pri čítaní receptu, alebo mať dosť skúseností pri tvorbe tort...


  • tinca, 6. augusta 2010 o 21:39
    naša všehoznalá @marienka sa zasa ozvala, ako má čo byť, veď ten recept je od @alexdidi , tak ona vie koľko tam má ísťpudingu. Už len čakám na tú tvoju nejakú tortu a potom my budeme upravovať suroviny. Všetko píšeš ako piekla tvoja kamarátka, suseda,svokra, ale my sme zvedavé ako pečieš ty! @alexdidi tvoja hriešna torta je supeeer! Aj Michelin by dal hviezdičky, nedaj sa zmiasť.


  • alexdidi, 6. augusta 2010 o 21:58
    @tinca , ako vidíš, ani som sa nedala....vďaka


  • babi, 7. augusta 2010 o 22:57
    "nebíčko v papuľke" lepšie prirovnanie mi ani nenapadá. V našej rodine majú akékoľvek čokoládové koláčiky zelenú a tento je teda favorit. Určite upečiem a teraz hoci je už veľa hodín, hneď si idem dať apoň kúsok čokolády


  • celka, 7. augusta 2010 o 23:15
    Tento dort je můj sen. Musím si ho udělat třebas k svátku, ale budu se muset ovládat, abych ho nesnědla sama.


  • barcha, 9. augusta 2010 o 10:08
    Mnaaaaaam. Skoda, ze som si to otvorila az teraz, mali sme cez vikend vyrocie a chcela som muzickovi upiect nejaku cokoladovo-cokoladovu dobrotu... Upeciem pri najblizsej prilezitosti :) Dakujeeeem.


  • babidka, 13. augusta 2010 o 19:09
    nechapem , ako sa mi to mohlo stat , ze som tu tortu prehliadla a objavila az TERAZ !!!!!!!!!!!!!!!!! hned si musim tiez dat kusisko cokolady na upokojenie :-) Ved ta torta je ako moj sen : cokoladovo - cokoladova .@alexdidi , toto je presne taka torta , pre aku som schopna nespat a snivat o nej :-) tentoraz nezartujem . taka torticka ma potesi ako maloco :-) dakujem , hned si ju odkladam a coskoro si ju upeciem - iba tak pre seba . Kedze take cokoladove dezerty vydrzia bez zmeny chuti viacej dni/ ja to mam odskusane :-)/ tak sa budem tesit na viackrat . Samozrejme , dam kusok aj svojmu drahemu....mozno:-))))))


  • alexdidi, 14. augusta 2010 o 06:48
    @babidka , máš pravdu, že vydrží bez zmeny chuti niekoľko dní/dobrá je aj z mrazáku/....a poviem ti, že lepšiu čoko tortu som ešte nejedla, a vyskúšala som ich už dosť...


  • kavicka, 11. septembra 2010 o 19:43
    Tá torta nemá chybu!Včera som ju piekla sebe k narodeninám :-) ,a už je skoro aj zjedena ,fakt výborna ,lepšiu čokoládovú som ešte nejedla.Už je v mojej KK . Ten nadpis jej sedi,nielenže je hriešne dobrá, ale aj hriešne drahá :-)),ved´ toľko čokolád..:-),ale stoji za to..Odporúčam všetkým upiecť


  • viva041, 11. septembra 2010 o 20:39
    Včera som robila synovi na narodeniny. Bola skvelá. vdaka za recept:)


  • lidia3, 10. októbra 2010 o 04:55
    Včera som ju upiekla a ozdobila synovi k meninam ,je úžasna chutila všetkym.


  • alexdidi, 10. októbra 2010 o 10:59
    Veľmi ma teší, že som prispela receptom, ktorý vám tak chutí...


  • lucylee, 12. novembra 2010 o 12:53
    chystám sa na ňu..potom dám vedieť ako dopadla


  • gabinka1, 21. novembra 2010 o 20:15
    Spravila som ju mamine k narodeninam - bola vyborna dakujem !!!


  • silvia68, 26. decembra 2010 o 12:52
    piekla som ju na štedrý večer, cesto jedna báseň, celkový efekt super, klobúk dolu za ten nápad.


  • alexdidi, 26. decembra 2010 o 17:40
    @silvia68 , ďakujem a teším sa s tebou, že som prispela pochúťke na Štedrý večer...


  • silvia68, 22. januára 2011 o 18:20
    dcérka si vzala recept do Mníchova a upiekla ju budúcim svokrovcom, všetci boli nadšený, takže ešte raz vďaka


  • leilaleila, 11. apríla 2011 o 20:19
    ku všetkým sa pridávam torta vyzera veľmi chutne a doslova podla ingrediencii lahodne :) chcela by som ju upiect k narodeninám a ju ozdobiť sviečkami budu mi tam držať?


  • cica2, 11. apríla 2011 o 20:29
    wau akú krásnu tortičku som objavila, nádhera!!! Vďaka za receptík, moji velmi ľúbia čokoládovú, tak by som im mohla na narodky upiecť:)) Krásne aj nafotené!


  • 3sandra3, 31. mája 2011 o 22:55
    jéééminku,,, to je nádherná torta a fakt hriešna,,, a prišla mi pod ruky vo vhodnom čase... budem piecť sestre tortu, tak urobím túto podľa teba...dakujem


  • silvia68, 17. júla 2011 o 10:38
    čauko, práve ju pečiem v Mníchove svatovcom, tu sú také suché svadby a koláče priam hrôza, tak ju pečiem aby videli čomu sa hovorí naozaj TORTA.Pečiem ju u svatky v kuchyni a neviem kto je viac v strese, ja že som v cudzej kuchyni alebo ona, že sa jej cudzí človek hrabe v kuchyni.Držte mi palce.


  • alexdidi, 20. júla 2011 o 07:49
    Dúfam, že sa torta vydarila a chutila....daj vedieť


  • silvia68, 24. júla 2011 o 22:16
    tak to bol zážitok piecť v cudzej kuchyni a cudzej rúre. Urobili sme prvé cesto, všetko bolo super a hovorím svatke, má sa piecť pomaly a dlho aspoň 45 až 60min, ako ti pečie rúra? po 40 min bola zvrchu spálená a z vnútra ako placka. skoro som sa rozplakala. Tak som išla robiť dalšie cesto. Ked som robila nákup na tortu musel mi duch svätý pošepkať, aby som kúpila pre istotu všetko do rezervy zdupľovane, takže surovín bolo dosť. Všetko sme s dcérou vymiešali a šup do rúry už nie na 180stupňov ale na 160, piekla som to 60min a cesto bolo jedna báseň. Krém bol už hotový, torta vyzerala aj chutila úžasne. Rozchytala sa prvá , mne sa neušiel ani kúsok, všetci chválil do nebies. A viete čo s tým prvým cestom? Nemci mali z neho obrovskú radosť, svatka to natrela lekvárom, šľahačkou a ovocím a zmizlo v piebehu pár sekúnd, svat nechápal čo na tom bolo zlé a chlapci sa olizovali až za ušami. Tak im vysvetľujem, že to musí aj vyzerať, mať svoj tvar. Nechápali očividne. Tie ich koláče som nechápala zase ja. Na svadbu donesú bábovku. Úplne obyčajnú kakaovú, bez orechov, žiadne že dvojfarebnú. Alebo obyčajnú piškótu natretú lekvárom a nutelou. No nič , predýchali sme, torta chutila a zať sa už teší na Slovensko, sľúbila som mu dalšie slovenské zákusky.


  • alexdidi, 25. júla 2011 o 06:55
    Tak to je super, že sa torta nakoniec vydarila a veľmi ma teší, že chutila...


  • meryen, 9. augusta 2011 o 10:00
    Ja mám tiež takú skúsenosť, že ak pečiem piškótové cesto v ktorom je maslo, musím to piecť na 160 stupňov, nie na 180, lebo potom mi to zhorí skôr, ako sa to upečie, takže na 180 pečiem len piškótu s olejom alebo piškótu, kde nejde žiadny tuk...


  • adika75, 30. júna 2012 o 22:56
    Musim len a len odporucit. Tuto tortu som uz piekla asi 5 krat a vzdy ked urobim nejaku inu, tak je cela rodinka sklamana a vsetci chcu znova tuto. Aj dnes som ju robila synovi k narodkam
    Dakujem alexdidi


  • janav, 18. augusta 2012 o 11:43
    Hladala som recept na cokoladovu tortu pre syna k jeho narodeninam, tento recept vyhral! Snad sa mi podari :)


  • alexdidi, 19. augusta 2012 o 04:53
    Urcite sa vydari,je to naozaj vyborna torta.Verim,ze si pochutite....


  • babav, 3. septembra 2012 o 03:30
    @alexdidi , tvoja hriesna torta dnes mala velky uspech na rodinnej oslave.Vynimoce dobra a lahka plnka ...inu cokoladovu uz robit nebudem.Dakujem za vynikajuci recept!


  • alexdidi, 3. septembra 2012 o 10:10
    @babav ,ďakujem i ja a veľmi ma teší,že torta chutila a mala úspech.


  • wero13, 23. septembra 2012 o 13:56
    @alexdidi ďakujem za skvelý recept. Robila som tortu na 50ku a chýbala mi dobrá čoko plnka..našťastie som našla túto tvoju. Lepšiu čokoládovú plnku som ešte nevidela! chuťovo výborná, pevná, neroztekavá. No paráda. Nabudúce snáď vyskúšam aj tvoj korpus, lebo vyzerá lákavo :-)


  • stacy77777, 23. septembra 2012 o 14:03
    skvelý recept, plnka sa mi veľmi páči,čokoládové u nás frčia


  • alexdidi, 24. septembra 2012 o 06:38
    @wero13 ,teší ma,že chutilo....vyskúšaj aj korpus,ktorý s plnkou naozaj výborne ladí...


  • goe, 30. septembra 2012 o 10:23
    Určite výborná torta. Nateraz som si z receptu požičala len krém do futbalovej torty, bol super. Vďaka. Určite vyskúšam celú tortu.


  • glascat, 27. októbra 2012 o 17:26
    Dnes ju idem upiecť synátorovi k 20-tke.... Vyzerá vynikajúco, zajtra napíšem, ako chutila :o)


  • glascat, 8. novembra 2012 o 21:34
    Takže, torta mala obrovský úspech, v najbližšej budúcnosti budem piecť ešte dve.... :o) Ďakujem za skvelý recept.


  • alexdidi, 9. novembra 2012 o 15:07
    Veľmi ma teší,že torta mala úspech a blahoželám synátorovi ku krásnej 20-tke.


  • longova, 11. novembra 2012 o 18:54
    Ďakujem za recept, výborný....niet viac čo dodať


  • alexdidi, 12. novembra 2012 o 05:31
    @lonqova ,ďakujem i ja....


  • vierutt, 12. novembra 2012 o 07:17
    No, tak ja určite nebudem čakať na nejaký sviatok ....


  • babinka, 27. decembra 2012 o 04:37
    robila som ju uz trikrat, vzdy pre milovnikov cokolady, tentoraz to bolo pre dceru s kokosovou plnkou i parizskym kremom....vynikajuce, prikladam foto..

    aj rez



  • alexdidi, 27. decembra 2012 o 06:36
    Krásna je tvoja tortička a mňa veľmi teší,že aj vám tak chutí.


  • havino, 27. decembra 2012 o 08:00
    dievčatá ,veľmi lákavé torty ste upiekli, obe, kde som ja mala oči, nevidieť ich tu? ukladám


  • zlatulik3, 28. januára 2013 o 12:32
    Ta torta vyzera užasne,chcela by som ju vyskušat..len sa chcem opytat,či to amaretto sa neda nahradit niečim inym..lebo take vôbec nekupujem..Dakujem..:-)


  • alexdidi, 29. januára 2013 o 07:06
    @zlatulik3 ,amaretto môžeš nahradiť iným kávovým likérom alebo rumom(umom),prípadne len esenciou,ale najskôr by som použila ten rum.Nech sa vydarí.


  • alexdidi, 29. januára 2013 o 07:09
    @zlatulik3 ,myslela som mandľový likér,ale aj kávový môže byť.Práve som vstala a ešte asi aj spím......


  • zlatulik3, 1. februára 2013 o 18:56
    To nevadi,ja som pochopila..ale ten rum mame doma..použivam do zakuskov..:-)) Dakujem..


  • zlatulik3, 6. februára 2013 o 18:55
    Dakujem za recept,je naozaj vynikajuci...a tu je moja fotka..:-) [url=» postimage.org/image/kvg1kbbin/...
    ][img]

    [/img][/url]


  • gazdinocka, 3. marca 2013 o 08:15
    Ďakujem. Ukladám. Syn bude mať 22 - prekvapím.


  • mimit, 4. marca 2013 o 17:39
    Dakujem za uzasny recept, uz som ju piekla viackrat, a az teraz som si uvedomila, ze som zabudla podakovat! Takze dakujem, idem akurat pripravit krem, zajtra mame s manzelom vyrocie svadby, az druhe :))) tak spravim pre neho vasu tortu. Minule som dala na vrch namiesto cokolady lentilky ako duhu a tiez to malo uspech. Tak aj zajtra nieco skusim vymysliet. Kde by som ja bez tejto torty bola... :)


  • alexdidi, 4. marca 2013 o 19:37
    Najkrajším poďakovaním pre autora receptu je vždy také,ak sa recept nielen páči,ale i chutí po vyskúšaní a tobôž po viacnásobnom.@mimit ďakujem i ja a blahoželám k výročiu.


  • jana6, 14. marca 2013 o 11:59
    Idem ju vyskúšať :) veľmi sa na ňu teším ale chcela som sa spýtať,myslíte,že by som tam na tú plnku/proste medzi vrstvy/mohla dať jahody?/momentálne len zavárané/...ublížilo by to tej torte?aby sa nezdeformovala.....veľmi mi k čokoláde pasujú jahody :)..poprípade cesto aj trochu poliať šťavou z tých jahôd....ďakujem za radu :)


  • jana6, 14. marca 2013 o 14:35
    a ešte jednu radu by som poprosila....táto dávka by mi vystačila aj na plech veľkosti 20x30 cm?....ďakujem


  • alexdidi, 14. marca 2013 o 20:37
    @jana6 ,nemyslím, že by jahody torte ublížili vo zhľade a ak máš túto kombináciu rada kľudne to vyskúšaj a daj potom vedieť výsledok. A k druhej otázke: myslím, že dávka by mala stačiť aj na túto veľkosť plechu, ale nie väčší,aby bola dosť vysoká. Nech sa ti vydarí a chutí tak, ako nám.


  • nuna35, 24. apríla 2013 o 12:55
    Zajtra chcem piecť tortu a chcem vyskúšať tento krém....Len mám jednu otázku..Môže sa použiť aj pod fondant????Nebude mi robiť galibu?.......ďakujem za rady.....:D


  • alexdidi, 24. apríla 2013 o 18:41
    Nemyslím, žeby mal robiť nejakú galibu pod fondánom, len torta už bude chutiť určite ináč. Môžeš to skúsiť i keď ja neobľubujem tieto poťahované torty. Táto plnka v chladničke stuhne, preto ju pred podávaním nechám vždy povoliť pri izbovej teplote. Potom chutí najlepšie. Ak chceš celú tortu potrieť krémom, určite ju daj stuhnúť a až potom potiahni fondánom. Nech vám chutí!


  • ivka29, 28. mája 2013 o 12:27
    robila som ju predvčerom ako moju prvú tortu, cesto mi nevyskočilo až tak aby som ju mohla dvakrát prekrojiť, ale to vôbec nevadí, je skveláááá, pre mňa čokoholika ako vyšitá a fakt je hriešna :-D a dnes je ešte lepšia ako včera :)


  • alexdidi, 28. mája 2013 o 20:18
    Hlavne, že chutila a nabudúce určite korpus aj "vyskočí". Často svoje robí aj prax a na prvý pokus to bolo určite výborné. Nech sa ti darí.


  • dorko, 31. augusta 2013 o 14:54
    Vyborna torticka, robila som ju niekolkokrat a vzdy sa vydarila a vsetkym chutila. Naposledy na krstiny mojmu synovcovi, od postavenia na stol nevydrzala ani polhodiny :))


  • katusija, 27. októbra 2013 o 16:39
    z torticky som pouzila len krem kedze korpus som uz mala upeceny iny, ale bola vyborna, krem je velmi chutny a nie tazky, urcite este recept pouzijem a niekedy skusim aj cesto :)


  • scurutaj, 5. januára 2014 o 23:15
    chcela by som sa spytat,kolko percentna je najlepsia cokolada do plnky.Nemam rada maslove plnky a Tvoja sa mi velmi zapacila tak ju vyskusam :) Dakujem


  • mandolenka, 18. januára 2014 o 23:22
    a ja som asi zlá cukrárka,mne krém tiekol a tiekol,chuť mal úžasnú ale tvar nedržal a nedržal ,čo som pokazila?Ako to,že vy máte tuhý a ja nie?


  • alexdidi, 19. januára 2014 o 20:37
    @scurutaj , ja používam 74, ale iste bude dobrá aj iná, vyskúšaj, ktorá ti bude chutiť najviac...
    @mandolenka , naozaj neviem, ešte sa mi to nestalo. Snáď len či uvarený puding s čokoládou bol dobre vychladený pred spojením s vyšľahanou šľahačkou.


  • barbyes, 6. júna 2014 o 21:01
    dobrý deň, akurát riešim tortičku pre dcérku a asi som sa rozhodla pre Vašu :-) len som sa chcela opýtať, myslíte, že by sa k nej hodili čerstvé višne? či už do plnky alebo len na ozdobenie..mám rada keď sa čokoláda kombinuje s ovocím, ale keďže neviem ako chutí tak si to neviem úplne predstaviť, nech niečo nepokazím :-) Ďakujem


  • alexdidi, 7. júna 2014 o 19:32
    @barbyes , višne a čokoláda sa vždy mali radi a viem si ich predstaviť aj v tejto torte....ak sa tak rozhodneš, daj vedieť, ako chutila.


  • majus85, 31. augusta 2014 o 21:18
    @alexdidi , veľmi veľmi veľmi ďakujem za tento receptík. Akurát dnes som robila bratovi na osemnástku a lepšiu tortu sme ešte veru nejedli. Konečne torta, v ktorej skutočne cítiť chuť čokolády. A nebola ani príliš sladká, jednoducho dokonalosť sama. Vrelo odporúčam :D


  • majus85, 31. augusta 2014 o 21:18
    @alexdidi , veľmi veľmi veľmi ďakujem za tento receptík. Akurát dnes som robila bratovi na osemnástku a lepšiu tortu sme ešte veru nejedli. Konečne torta, v ktorej skutočne cítiť chuť čokolády. A nebola ani príliš sladká, jednoducho dokonalosť sama. Vrelo odporúčam :D


  • alexdidi, 1. septembra 2014 o 17:11
    @majus85 , mňa zase veľmi teší, že torta tak moc chutila. Naozaj ešte nikoho nesklamala a každý si ju veľmi chváli.


  • soncya, 7. septembra 2014 o 19:43
    dala som si záväzok, že na narodeniny členov mojej rodiny budem skúšať torty, ktoré som si vložila do KK. Teraz vyšiel rad na Tvoju milá @alexdidi a musím povedať, že to bola rozprávka...Dovolím si foto...








  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 7. septembra 2014 o 20:13
    @soncya , fotografie vo Vasom komentari sme opravili.


  • alexdidi, 8. septembra 2014 o 16:04
    @soncya , tvoja torta je krásna a ja sa teším, že aj veľmi chutila.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist