Hriešna torta fotorecept

alexdidiAlexdidi, 66 ročná žena, Prešov, 5. augusta 2010 8:40
Ďalšie jej recepty »

Hriešna torta (fotorecept)Foto: alexdidi

Famózna čokoládová torta nie len pre čokoholikov. Svojou fantastickou lahodnou chuťou pošteklí chuťové poháriky aj tým najnáročnejším gurmánom. Tak, ako každá čokoládová torta hodí sa na slávnostné príležitosti a je zárukou úspechu u všetkých konzumentov, ktorých ovládla neodolateľná chuť kvalitnej čokolády. Zárukou úspechu je používanie naozaj kvalitnej čokolády s vyšším obsahom kakaa. Kto ju však raz ochutná, už jej neodolá. Nesmela chýbať ani pri oslave narodenín troch našich vnukov.

12
porcií
60 min
príprava
45-60 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli a udržujeme tekutú.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo ss práškovým cukrom a soľou utrieme do peny.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pozvoľna primiešame všetky žĺtky a rozpustenú čokoládu.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme sneh z bielkov. Postupne zašľahávame všetok kryštálový cukor.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tretinu snehu vmiešame do žĺtkovej hmoty. Zbytok premiešame s preosiatou múkou a potom obe hmoty zľahka spojíme.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplníme tortovú formu s priemerom 26cm a pečieme na 180stC 45-60minút.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený korpus necháme dobre vychladnúť. Povrch upečeného cesta sa nafúkne a potom popraská, čo u tohto typu cesta je bežné a nie je na závadu.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    KRÉM: rozsekať čokoládu na malé kúsky. Dáme variť 200ml mlieka s vanilkovým cukrom. V zbytku mlieka rozmiešame puding a 2 žĺtky,vlejeme do horúceho mlieka a miešame až vznikne hustý krém. Potom hneď pridáme posekanú čokoládu a znovu miešaame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšľaháme šľahačku a zľahka primiešame do úplne vychladnutého čokoládového krému. Ochutíme likérom a približne na 2 hhodiny dáme do chladničky.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    DOHOTOVENIE: Korpus rozdelíme na tri pláty, pokropíme likérom, potrieme krémom a zložíme. Korpus uložíme na hárky papiera/viď. foto/, ktoré po ozdobení ľahko vyberieme a podklad zostane čistý.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Celý povrch potrieme krémom, na povrchu utvoríme vĺnky a posypeme vrstvou čokoládových ozdôb z bielej i tmavej čokolády.

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prajem DOBRÚ CHUŤ!

    Hriešna torta (fotorecept) - obrázok 12
ohodnoť recept:
Hlasovalo 18 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist