Dobrý den. Chcela by som sa
spytat na veľkosť sitka akú
používate na fanky? Konečne
som objavila take ako kedysi
robila moja babička.
Dakujem
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 46 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Domáce kváskové tortilly +video
-
Tyčinky z dubajskej čokolády
-
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch +fotopostup
-
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
-
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi +fotopostup
-
Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
Sítko si umím představit ve fritéze, zato fánky ve fritéze ne.
Uvidíme, jestli autorka diskusie dotaz upřesní.
Je to 8-10cm priemer.Tu v tomto recepte to má @vavan urobené z dvoch sitiek s dlhou rúčkou,ktoré,žiaľ už u nás nedostať,jedno mám.Ja som to videla v TV,bola to reportáž z krajiny bývalej Juhoslávie,kde to robia práve Slovenky a tie sitká majú robené doma (šikovný pán domu :) ) upravil pre potreby panej domu. varecha.pravda.sk/recepty/fanky-sitkove-/13265-recept.htm...
Hmm, to je velmi zajímavý postup i udělátko, jeden se pořád učí. Tak už vím jaké sítko, dvojsítko, Děkuji za koment, informace, poučení!
V podstate sa dá povedať,že podobný výsledok dosiahneš aj s jednym sitkom.Problémom je,že rúčky sú krátke a sú v 180°uhle a na toto potrebuješ 60-90°uhol rúčky.Dostať také drôtené sitká,ktoré používajú v čínskych reštauráciách vo wokoch (drôt je špirálovo natočený od stredu po okraj a mávajú rôzne veľkosti - tie majú dlhé rúčky) .Iná varianta je namotať pásiky cesta osmičkovo na naolejovanú drevenú trojvidličku so 7cm zubami,ponoríš do oleja (užšia a vyššia nádoba) chvíľu podržíš a potom druhou vidličkou stiahneš dole a ono si ten tvar udrží - sú to také "hniezda",chrumkavé :).
Aha, připomněla jsi mi hodně starý dokument nebo popis přípravy fánok?!, dělaly se doslova v plechovém hrnku... moc si toho nevybavím, přece jenom je to dávno. Děkuji, jsi jako chodící encyklopedie!
Starka ich robievala, ja som skusila raz ale vykypel mi olej,nemala som dost vysoky kastrol
Nedavala ziadne sitko, prazila vo vysokom uzkom kastroli, hranicou boli steny kastrolika
Velmi chutna zalezitost, skoda ze mojim nechuti
Nikdy som na fanky sitko nepouzival. Ze ty ich ides smazit prvykrat a nasla si pofiderny recept na nete, ktoremu nerozumies...