Kuchyňa a vybavenie

Aká veľkosť sitka na fánky

nebrasca11 - fotkanebrasca11, 2. marca 2020

Dobrý den. Chcela by som sa
spytat na veľkosť sitka akú
používate na fanky? Konečne
som objavila take ako kedysi
robila moja babička.
Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

siuuu
... nooo, teda tiež som o sitku na fánky ešte nepočula ???? viem si ho predstaviť iba ak na ich vyberanie z horúceho oleja po vysmažení ???
haji
Fánky smažíme v nádobě na vysoké hladině tuku, na sporáku. Obracíme a vytahujeme dvěma vidličkami. Musí to frčet.
Sítko si umím představit ve fritéze, zato fánky ve fritéze ne.
Uvidíme, jestli autorka diskusie dotaz upřesní.
evanaaa
Ešte je jedna možnosť - ploché sitko, ktoré sa vloží do rajnice s olejom, a keď už sú fánky (alebo hocičo, čo sa vysmáža), hotové, stačí len vytiahnuť sitko, nechať odkvapkať....ja také mám, ale ho nevyužívam. ožno také má @nebrasca11 na mysli.
haji
@viera1 (4.3.2020 15:37)
Hmm, to je velmi zajímavý postup i udělátko, jeden se pořád učí. Tak už vím jaké sítko, dvojsítko, Děkuji za koment, informace, poučení!
viera1
@haji (4.3.2020 16:22)

V podstate sa dá povedať,že podobný výsledok dosiahneš aj s jednym sitkom.Problémom je,že rúčky sú krátke a sú v 180°uhle a na toto potrebuješ 60-90°uhol rúčky.Dostať také drôtené sitká,ktoré používajú v čínskych reštauráciách vo wokoch (drôt je špirálovo natočený od stredu po okraj a mávajú rôzne veľkosti - tie majú dlhé rúčky) .Iná varianta je namotať pásiky cesta osmičkovo na naolejovanú drevenú trojvidličku so 7cm zubami,ponoríš do oleja (užšia a vyššia nádoba) chvíľu podržíš a potom druhou vidličkou stiahneš dole a ono si ten tvar udrží - sú to také "hniezda",chrumkavé :).
1x haji
haji
@viera1 (4.3.2020 17:24)
Aha, připomněla jsi mi hodně starý dokument nebo popis přípravy fánok?!, dělaly se doslova v plechovém hrnku... moc si toho nevybavím, přece jenom je to dávno. Děkuji, jsi jako chodící encyklopedie!
smejkad
Vyzeraju ako gemerske chrapne
Starka ich robievala, ja som skusila raz ale vykypel mi olej,nemala som dost vysoky kastrol
Nedavala ziadne sitko, prazila vo vysokom uzkom kastroli, hranicou boli steny kastrolika
Velmi chutna zalezitost, skoda ze mojim nechuti
kecupicek
Na vyprážanie sa dá ľahko použiť aj fritéza. Sitko je ponorené v oleji na dne, vložím langoš, šišky aj fánky, keď sú upečené z oboch strán sitko zdvihnem, nechám odkvapkať a položím na tácku vyloženú papierovými servítkami. Pre LG je to bezpečné, nepopália sa a budú mať obed rýchlo hotový. Načo zapratať kuchyňu miliónom všelijakých harabúrd, ktoré použijem cca 3x v roku.
paces
Sitko na fanky???
Nikdy som na fanky sitko nepouzival. Ze ty ich ides smazit prvykrat a nasla si pofiderny recept na nete, ktoremu nerozumies...