Dobrý den. Chcela by som sa
spytat na veľkosť sitka akú
používate na fanky? Konečne
som objavila take ako kedysi
robila moja babička.
Dakujem
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 610 najnovší komentár včera 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Sítko si umím představit ve fritéze, zato fánky ve fritéze ne.
Uvidíme, jestli autorka diskusie dotaz upřesní.
Je to 8-10cm priemer.Tu v tomto recepte to má @vavan urobené z dvoch sitiek s dlhou rúčkou,ktoré,žiaľ už u nás nedostať,jedno mám.Ja som to videla v TV,bola to reportáž z krajiny bývalej Juhoslávie,kde to robia práve Slovenky a tie sitká majú robené doma (šikovný pán domu :) ) upravil pre potreby panej domu. varecha.pravda.sk/recepty/fanky-sitkove-/13265-recept.htm...
Hmm, to je velmi zajímavý postup i udělátko, jeden se pořád učí. Tak už vím jaké sítko, dvojsítko, Děkuji za koment, informace, poučení!
V podstate sa dá povedať,že podobný výsledok dosiahneš aj s jednym sitkom.Problémom je,že rúčky sú krátke a sú v 180°uhle a na toto potrebuješ 60-90°uhol rúčky.Dostať také drôtené sitká,ktoré používajú v čínskych reštauráciách vo wokoch (drôt je špirálovo natočený od stredu po okraj a mávajú rôzne veľkosti - tie majú dlhé rúčky) .Iná varianta je namotať pásiky cesta osmičkovo na naolejovanú drevenú trojvidličku so 7cm zubami,ponoríš do oleja (užšia a vyššia nádoba) chvíľu podržíš a potom druhou vidličkou stiahneš dole a ono si ten tvar udrží - sú to také "hniezda",chrumkavé :).
Aha, připomněla jsi mi hodně starý dokument nebo popis přípravy fánok?!, dělaly se doslova v plechovém hrnku... moc si toho nevybavím, přece jenom je to dávno. Děkuji, jsi jako chodící encyklopedie!
Starka ich robievala, ja som skusila raz ale vykypel mi olej,nemala som dost vysoky kastrol
Nedavala ziadne sitko, prazila vo vysokom uzkom kastroli, hranicou boli steny kastrolika
Velmi chutna zalezitost, skoda ze mojim nechuti
Nikdy som na fanky sitko nepouzival. Ze ty ich ides smazit prvykrat a nasla si pofiderny recept na nete, ktoremu nerozumies...