Dobrý den. Chcela by som sa
spytat na veľkosť sitka akú
používate na fanky? Konečne
som objavila take ako kedysi
robila moja babička.
Dakujem
Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 120 najnovší komentár dnes 16:51
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
Sítko si umím představit ve fritéze, zato fánky ve fritéze ne.
Uvidíme, jestli autorka diskusie dotaz upřesní.
Je to 8-10cm priemer.Tu v tomto recepte to má @vavan urobené z dvoch sitiek s dlhou rúčkou,ktoré,žiaľ už u nás nedostať,jedno mám.Ja som to videla v TV,bola to reportáž z krajiny bývalej Juhoslávie,kde to robia práve Slovenky a tie sitká majú robené doma (šikovný pán domu :) ) upravil pre potreby panej domu. varecha.pravda.sk/recepty/fanky-sitkove-/13265-recept.htm...
Hmm, to je velmi zajímavý postup i udělátko, jeden se pořád učí. Tak už vím jaké sítko, dvojsítko, Děkuji za koment, informace, poučení!
V podstate sa dá povedať,že podobný výsledok dosiahneš aj s jednym sitkom.Problémom je,že rúčky sú krátke a sú v 180°uhle a na toto potrebuješ 60-90°uhol rúčky.Dostať také drôtené sitká,ktoré používajú v čínskych reštauráciách vo wokoch (drôt je špirálovo natočený od stredu po okraj a mávajú rôzne veľkosti - tie majú dlhé rúčky) .Iná varianta je namotať pásiky cesta osmičkovo na naolejovanú drevenú trojvidličku so 7cm zubami,ponoríš do oleja (užšia a vyššia nádoba) chvíľu podržíš a potom druhou vidličkou stiahneš dole a ono si ten tvar udrží - sú to také "hniezda",chrumkavé :).
Aha, připomněla jsi mi hodně starý dokument nebo popis přípravy fánok?!, dělaly se doslova v plechovém hrnku... moc si toho nevybavím, přece jenom je to dávno. Děkuji, jsi jako chodící encyklopedie!
Starka ich robievala, ja som skusila raz ale vykypel mi olej,nemala som dost vysoky kastrol
Nedavala ziadne sitko, prazila vo vysokom uzkom kastroli, hranicou boli steny kastrolika
Velmi chutna zalezitost, skoda ze mojim nechuti
Nikdy som na fanky sitko nepouzival. Ze ty ich ides smazit prvykrat a nasla si pofiderny recept na nete, ktoremu nerozumies...