Foto: vavan
tento recept je z písanky receptov mojej babičky,robievala ich na fašiangy a nosili ich aj na opačky keď sa narodil nový člen rodiny.Staršie ročníky Zobraziť celý popistento recept je z písanky receptov mojej babičky,robievala ich na fašiangy a nosili ich aj na opačky keď sa narodil nový člen rodiny.Staršie ročníky ich možno že poznajú.Sú veľmi krehké.
Postup
-
1
Z prísad vypracujeme hladké cesto.Niekedy treba ešte pridať trochu múky.Vyformujeme z neho valček ako keď robíte lokše a pokrájame na 1,5cm hrubé kolieska.Cesto si necháme zaykryté potravinárskou fóliou aby sa nevysušovalo.Každé na pomúčenej doske vyvaľkáme na okrúhle cestíčko s priemerom cca 15cm a ponarezujeme radielkom asi v2cm rozostupoch.
-
2
Rozvaľkané ponakrajované cestíčko prstami uchopíme a nakrojené časti poprepletáme.
-
3
Poprepletané cesto vložíme do sítok.Poslúžia nám na to dve klasické sítka s dlhou rúčkou v stredu spojené drôtikom.
-
4
Olej dáme do vysokého hrnčeka,rozohrejeme a potom vložíme sítka s fánkou.Ponoríme do oleja .Toho oleja dáme do trištvrte hrnčeka.Po chvíľke keď nám fánka na jednej strane napučí zozlatne otočíme sítko a vypražíme aj s druhej strany trvá to chvíľku.
-
5
Po vysmažení fánky dáme na plech vyložený papierovými utierkami posypeme sítkom práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým,uložíme na servítky a podávame.Sú ako hmla jeden kúsok Vám nikdy nestačí. Dobrú chuť.
@Sovka , aj ja som skusila tie pecene fanky aj pampusiky, ale tym, ze je tam tolko tuku zda sa mi, ze v oleji su lepsie, hlavne ked das ALKOHOL do cesta - ten zabrani velkemu nasiaknutiu oleja pri prazeni.
Samozrejme že každý ma rokmi a skúsenosťami ten svoj overený recept ktorý mu najviac vyhovuje a je pre neho ten jeho top.