vazeny admin Sona Babcova...to ci bude skritizovany moj
prispevok,by vam nemalo robit hlavu.kazdy nejako zacina a ak tu
chcete mat iba dokonale vytvory,tak nestojite za moje
vsimnutie....prajem pekne MDž
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár včera 13:24
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 402 najnovší komentár včera 09:29
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár včera 13:24
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 402 najnovší komentár včera 09:29
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 279 najnovší komentár včera 09:29
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 4 najnovší komentár včera 13:24
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- 15 najlepších novembrových videí: Rebríčku kraľuje obľúbený koláč, ktorý pečieme aj na Vianoce. Tento je však urobený naopak!
Som prekvapená, že sa tu do všetkého vstupuje zo strany tvorcov webu tak osobne. Iné stránky, kde som bola niekedy registrovaná, väčšinou neriešia, čo kto chce, ak sa im zdá zmena správna, tak ju proste spravia. Takisto, po registrácii sa na užívateľa vysype množstvo pravidiel, a to aké prísne sú, stanovuje aj kvalitu webu. Tu na Vareche som také niečo nepostrehla, je to tu občas veľmi chaotické...
Admin by nemal písať "Tvoj recept nezverejníme, lebo je príliš jednoduchý a ľudia sa Ti budú smiať a kritizovať Ťa", ale mal by mať nejaký valídny dôvod, ktorý platí pre každého a nie každý deň inak, podľa toho, čo v ten deň ten či onen užívateľ napíše či vysmeje...
Ale týmto nechcem viniť adminov, len poukázať na nedostatok nejakých pravidiel.
Pri existencii pravidiel filtrovanie toho, čo sa deje na stránke, nestojí na názoroch a posmeškoch užívateľov, ale na základe zákroku admina. Ak to je inak, vždy sa nájde niekto, kto je s výsledkom spokojný a niekto, kto nadáva a potom sú tu hádky... zas a znova.
i ja to poznám:=není na svete človek ten-co by se líbil lidem všem...=má to byť v češtine-no nezvládam to napísať...
alebo:
ak chceš mať svet bez problémov-zbav sa ľudí...:-))
@tomas-vy si určite tvrdo základné pravidlá..a nezohľadnujte každý detail..bo to proste N-E-J-D-E...:-))
Zaráža ma najmä spôsob reakcie, t. j. agresívna - veľké písmená, výkričníky a spôsob vyjadrovania taký, že ,,mám na háku' apod.
Neviem, čím to je, že sú ľudia takí hákliví na kritiku a majú problém priznať, že majú niekde chybu a uznať názor iných. Ved negatívna kritika neznamená, že jej autor je voči nám zaujatí a neznáša nás alebo čo... Ked sa na to pozriem z iného uhla pohľadu, tak vidím to, že sa takto dá začať zaujímavá debata a môžeme inteligentne obhajovať svoje názory:-) A to bez zbytočných nahnevaných diskusií:-)
Takže ubrať z toho negativizmu a deň bude hned krajší:-)
v podstate by malo platiť:
Pravidlo č.1 admin má vždy pravdu
Pravidlo č.2 ak nemá admin pravdu platí pravidlo č.1
inak tu na Vareche nebude poriadok nikdy :-)
ý rep,by nemal byť vôbec uverejnený.
, ktorý je podľa mňa len nakrájaním zeleniny a nie receptom . A bola som zvozená, že tomu nerozumiem. Takže posudzovanie receptu je veľmi subjektívne. Tak si skúsim na to zvyknúť, ale tak isto prosím ostatných, aby si skúsili zvyknúť na to, že aj ja mám právo sa vyjadriť, kedže admini nám umožnili komentovať. Ale ak narážaš @ancicka na to, že admini mali recept stopnúť, tak s tým nesúhlasím. Každý autor nech si pred ľuďmi skúsi obhájiť svoj recept. Buď bude dobrý a bude mať úspech, alebo je trápny a potom si to chudák "vyžerie". Možno je to len tvrdá výchova ľudí ku kvalitnejšiemu vareniu. Účasť na tejto stránke je dobrovoľná, koho to tu nebaví a uráža, tak asi aj dobrovoľne odíde...
Ved tu je receptov na torty a piskoty neurekom a asi sa predpoklada, ze kazdy ho uz snad vie upiect, uvarit pudingacovu plnku, urobit si z tuctovych receptov potah z marshamalows, kupit si zehlicku v cukrovinarskych pomockach, pretoze nie kazdy s nou zehli doma.
Poradit moze aj cukrarka mimka, ak nie hned vam da patricne najavo co si o tom mysli.
Ak aj to sklame, ved je tu YT a najde sa tam vsetko ako sa to robi :-)
veru hruza, ake "uzasne" recepty sem v poslednych mesiacoch pribudaju celkove a potom sa divite, ze vela ludi sa radsej zdrzi kdeakych kopirovaciek a radsej len komentuju?
Nie je mi mile taketo zbytocne dohadovacky, urazanie sa pre hluposti.
Volakedy tu bolo vela srandy a hrba dobrych receptov, spokojeni varechaci a usmevy :-)))
Nechajme kazdeho "vydychat" nech je tu uz mier, dobra nalada a tie usmevy :-)))
samozrejme každý kto uverejní recept musí rátať aj s kritikou ale to sa nedá nikomu rozkázať takže sa musíme zmieriť s tým, že zvady o pravopise, o názve, o surovinách a pod. tu budú... kto chce nech sa háda, kto chce to prejde mlčaním... a na druhej strane, rozumný človek si z kritiky zoberie ponaučenie a druhý krát sa vyvaruje chýb, veď učíme sa celý život...
a keď sme pri tých pravidlách, admini by mali automaticky vylúčiť recepty okopírované, ukradnuté a malo by platiť 3x a dosť, potom nemilosrdne vyhodiť z Varechy...
10 x názov iný a koláčik jeden...
A tak tuho premýšlam / ešče že to neny tašká robota, lebo o temto čase sa narobit, neny nyšt moc!/, jestli sa to neprenéslo otálto do mojho ucha - teda tá energija s tejto debaty.
Neš sem to dočítala, uš sem aj zabudla, že o čo tu vlastne ide. Kónc jak na tem vršku nad Dunajem, no , friško mi povecte, jak sa tá velká búda volá ... no... no, čo tam tolko ludzí chodzí skoro každý den a ledvaj sa tam vyvyprávajú na plný céres!A šeckým ide též o "dobro veci". Opčas sa aj dohodnú, že toto alebo hento bude tak a punk-tunk, ale aj tak si to potom každý robí tak, jak to jemu vyhovuje.A zase majú o čem vyprávat, ket sa zase zejdu.
Já sa len usmívam, víte na čem? Že negdo napíše, že najprveč si upečeme korpus. A nenapíše s kolkých vajec a jak. Já sem neny nejaká velká pečárka, ale ten korpus bych vedzela napécit, lebo mi to pripadá také lachké, jak keby negdo napísal, že zebereme krumple, opucujeme ich, zalejeme s vodu, osolíme a varíme, dokád krumple nebudú uvarené.Inšé je, že negdo puscí hubu na špacír a "nandá nám to né moc kamarácky, to sa ja mne zle číta.
Nedávno sem narazila na dobrý recept, lúbil sa mi, ale jak to tá varecháčka napísala, nebolo mi néčo jasné, a tak sem jej dala doplnujúcu otásku, a o to ide - tak sa tvorí diskusija. A ten, čo to napísal , hnet ví, že to nenapísal dobre, odpoví a život ide dáleči.
A čo scem s tým povedzet? Ná, any moc teho neny, len asi tolkoto: Nygdo a nyšt neny dokonalý, direk jak v živoce.
Jéjda, šak mna prestalo ucho bolet!!! Že by to bolo z teho, že sem sa vykecala aj já??
P.S: A zajtra recepty nečítam, celý den sem enem na jabúčkach, nejakem banáne a na "dožráni" si dám pomaranč. Presnú gramáž nevím, to záleží od teho, jak ma bude hlad bit!
A ja zase zvesela / dokád mi negdo náladu nepokazí !/ ,
@ mariamka , nie je to zlý nápad:
jednoduchý - dobre, lenže čo je jednoduché? Také domáce rezance pre začiatočníka sú hotové Himaláje! Upiecť korpus ako základ každej torty, aj to je dosť zložité, tak sa pýtam - ako sa to má deliť?A kto to bude deliť? Podľa toho, kto sa kedy zapísal do Varechy?
Alebo podľa toho, kto si je vedomý ako vie variť?
A zase bude dosť tých, ktorí sa ozvú, že to nie je recept hodný Strednonáročného varenia, či Náročného ... a bla bla bla....
Alebo?
Preboha, už prestaňte vymýšľať a komplikovať si život, lebo skončíme jak "tý sedláci u chlumce", mne to pripadá, ako keby si každý hneď prečítal každý recept akoby z povinnosti, mal za prvoradú úlohu si ho uložiť... ježišiiiii, veď nie sme ani v škole, ani výskumnom ústave ...................... halooooo, sme na Vareche, kde chodia ľudia s radosťou a voľne, a my ich tu gezujeme, obraciame na svoju vieru , kladieme im podmienky.
Strednonárodný - / neboj rozumím, že preklep/, ale predstavujem si Strednonárodniara - kurňa, vychádza mi to tam kdesi "Na Kráľovej holi", alebo tam okolo :)))
Pokročilý - brrrrrrr- nepekné slovo, nemám ho rada - pretože nemám rada niečo - čo je "už v pokročilom štádiu" :(
Furt len nové nápady a nápady, stále sa niečo zdokonaľuje a nálada medzi Varecháčmi je zo dňa na deň , prepáčte - na prd, keď nie na dva... ech.... prestaňte už mentorovať, ak sa vám nejaký recept nepáči, tak ho "ignorujte", každý taký varecháč zistí podľa diskusie, ako jeho recept zaujal, marinujeho...
Obdivujem ako vydrzis cely den len na ovoci. Nech sa dari! :-))
To dodalo mäsku dobrú chuť a trošku bolo aj pikant.
Neviem presne, aký bol deň, keď som začala s diétou, ale trvá to už tretí mesiac.
Vzhľadom k skladbe jedla nie sme vôbec hladní, a to vďaka aj ovociu a zelenine. Všetci traja, čo spolu žijeme pod jednou strechou sme na rovnakej strave a vidno to aj na výsledkoch. No a keby som bola na seba jak ras, bolo by to ešte efektívnejšie. Chlapi majú lepšie výsledky, ja mám 11 kíl za ten čas dolu, a som presvedčená, že je to hlavne preto, že som upustila od raňajok s chlebom, či pečivom, obmedzila som ranné pitie mlieka, z ktorého mi nebolo najlepšie, hoci som ho úplne nevyradila z jedálnička.
Predstav si, že chlebník je prázdny, nemáme doma ani kúsok chlebíka, ani pečivo, a vôbec nám nechýba. Ak jeme chlieb ako prílohu pri dákom jedle, kúpime si čerstvý bochníček, ktorý je o malej hmotnosti a stačí nám pre všetkých troch.
Cítim sa výborne, prestala som mať pálenie žáhy, dokonca mi už nerobia roblémy ani menšie dávky na tanieri - jednoducho mi to stačí. Ako sa tu už písalo -" nenažrať sa do nažrania", ak dávku zješ, po pár minútach sa dostaví plnosť žalúdka.
No , odbočila som od danej témy, ale iba na vysvetlenie.
tak já zírám..ani hubu nezavírám...:-))
šak naklonuj do mňa tvoju odhodlanosť..tých mínus 11 by bolo aj dosť..a to za tri mesiace? šak to je veľa..aj ja bych takú silnú byť chcela...nuž-ako chodím na VARECHU-tak nové pečiem..varím..pre potechu...asi tu pustím len oko nasýtiť..mala by som ala Arašidka byť..
pevná žena..tým stúpla by u môjho moja cena..bo ON stále rovnaký-jak pred desaťročiami môjho srdca šampion...on môže papať šetko-ten môj dedko...:-)))
všeličo viedlo k tomu.
Nebola to iba snaha "zhodiť",
lež fakt, že treba čosi robiť,
nie iba plniť zdnuka futrá,
lež vyčistiť sa riadne zvnútra.
Priznám sa ale úprimne,
nebol to nápad môj - to nie,
nápad bol z dielne Al Rašida:
"Kto chce, nech ku mne sa hneď pridá",
riekol tie slová raz zaránky,
keď z váhy zliezol - padli mu sánky:
" už dosť - stačí,
kto má to všetko so sebou vláčiť?"
Tak prišiel nápad zaránky -
- keď začali nám fašiangy.
Presnejšie - Na tri krále-
- a trvá dodnes, ešte stále.
si hviezdou dnešného môjho večera...len toto bych chcela:požičaj mi Al Rašida na krátky čas..sľubujem..neskrivým mu ani vlas..len čo ma správne nakopne..len na tú chvíľu..ja..ja..nebudem mu inak robiť "milú"...:-))..a počnem život nový..!!..a to vd´aka tvojmu Al Rašidovi..!!!no-čo ty na to?..ťapneme si-moje zlato..?.vd´aka za radosť..:-)))))
čo by som bez neho sama robila?
Je pravda, je dobrý, pilný,
ale vúbec ne adaptabilný.
@ara šidka,ja som tiež schudla skoro 20kíl asi za pol roka,ale nebolo to vôbec úmyselne.. Teraz som v zime zo 3 kilá dostala naspäťa snažím sa byť stále v tej rovine.Dodržiavam šetriacu diétu,len jedna vec mi na mne vadí :sladkosti,ktorým len ťažko odolávam!
Kucharska kniha (KK) by sa Vam mala obnovit takymto sposobom: Z Varecha.sk sa odhlaste a potom prihlaste pod Vasim prihlasovacim menom. V pripade, ze by sa Vasa KK neobnovila, napiste nam na redakcia@varecha.sk