Oslavy Vodnárov a ďalšie trampoty

garanco - fotkagaranco, 7. februára 2013
V našej rodine prevládajú Vodnári (narodení od 21.1.do 20.2.), keď si to spočítate - všetko deti mesiaca lásky! A u nás je takých sedem od 2.2.do 15.2.(len psíča-na obrázku je koncojanuárove). Tak pečiem, aj varím pre oslávencov, zbieram nápady, aby som im pripravila niečo nové, čo u nás ešte nebolo. Dcéra mi poradila, aby som šla do neďalekej predajne na tortové ozdoby, že si uľahčím prácu pri zdobení dobrôt. A naozaj, pomôcky od výmyslu sveta, poťahové hmoty- akoby marcipán, potravinárske farby, kvietky, figúrky -všetko jedlé a mnoho ďalších pomôcok. Skúste sa pozrieť na www.goldenwings.sk, a nemusím Vám nič opisovať. K tomuto obchodíku nemám žiaden osobný vzťah, ale chcela som sa s Vami podeliť o zážitok.
@zareaguj


Diskusia k článku

tothka
Tiež sa na to idem pozrieť, my totiž máme štyri ryby od 3.3 - 12.3. čo dokopy činí 150 rokov takže aj ja sa chystám a zbieram inšpiráciu. Dík za dobrý tip.
abdul
Kto využije, nech mu slúži, ja spakujem sladké aj bez ozdôb.
denyany
u nás sme zas všetci letní, oslavujeme od posledného apríla do polovice augusta, takže dovtedy stíham vymyslieť nejaké zdobenia. a samozrejme, spolieham najmä na varechu, že mi dodá inšpiráciu.
kuchticka
U nas "idu"celkom obycajne "prirodne" - prirodzene ozdoby. Polejem tortu a posypem drtenou cokoladou (drtena je na nepravidelne kusky, ktore mam nahromadene z krajania na kocky belgicku polkilovu tabulu cokolady). Alebo v lete pokladene ovocie a nastiekana slahacka. Nikdy nevymyslam ziadne "umeliny".
hubata
Ja tak ako kuchtička: radšej peniaze za ktoré by som mala kúpiť všelijaké poťahoviny, farby a domáganý marcipán investujem do kvalitnej plnky, čokolády, ovocia, orechov, ......
Keby ste len vedeli koľkými rukami prejdú tie krásne umelohmotné ozdoby, ako dlho sa ťapkajú, vaľkajú a práve po tých idú tie najmenšie detičky ......
Stačí mi pozrieť v telke reláciu o tých svetových tortách, tak mám po chuti a ani by ma nenapadlo ju objednať na domácu oslavu pre malé dieťa.
gordonko
@tothka ..... hore na tržnici je taký ,,špecialný,, obchodík pre cukrárou aj tam najdeš kopu formiček atd.
garanco
Milé žienky, svoj zážitok som pridala, aby som Vám dala inšpiráciu, keď nemáte veľkú fantáziu (ako ju nemám ja), nie, aby ste kupovali "umelohmotné" ozdoby, ale aby ste si tie šikovnejšie vlastnými rukami pre svoje detičky ťapkali, vaľkali, "džabkali" .... Tak to robí aj moja dcéra spolu so svojimi dievkami a potom sa vytešujú, komu sa podaril napr. krajší zajačik.
Táto naša predajňa ponúka aj kurzy napr. poťahovania tort, výroby kvietkov a pod, to všetko sa dá prečítať, keby ste si stránku otvorili...
silvia68
že ja som to nekukla skôr, hned by som pribehla na dáky kurz aj do Košíc.Teraz tu mám vnúčika, snád budú aj inokedy tie kurzy. Krásne tortičky, dobrá inšpirácia.



 



TOPlist