Trdelníky
Trdelníky

Orechové minitrdelníky videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 25. januára 2024

Klasický orechový trdelník je pochúťkou, ktorú si na trhu či jarmoku veľmi radi doprajeme. A tieto naše mini orechové trdelníčky si hocikedy môžete pripraviť Zobraziť celý popisKlasický orechový trdelník je pochúťkou, ktorú si na trhu či jarmoku veľmi radi doprajeme. A tieto naše mini orechové trdelníčky si hocikedy môžete pripraviť doma. Garantujeme, že si ich zamilujete!

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2 bal.
2 ks
125 g
100 ml
cca 50 ml
Na posypanie dosky:
Na vymastenie formičiek:
Na potretie:
2 ks
Posýpka:
80 g mleté
70 g
1 bal.
3 ČL




Postup

  1. 1

    Cesto: Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, smotanu na šľahanie a podľa potreby zmes zriedime mliekom. Cesto vymiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme.

  2. 2

    Rozvaľkané cesto nakrájame na pásy široké asi dva centimetre. Minitrdelníky pripravíme tak, že cesto namotáme na omastené kovové rúrky, povrch cesta potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou mletých orechov, škorice, kryštálového a vanilkového cukru.

  3. 3

    Minitrdelníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. Hotové trdelníčky stiahneme opatrne z rúrok a necháme celkom vychladnúť.

Diskusia k receptu

kucharka
Hneď ako som videla fotku, dostala som takú chuť ma trdelníky, že som ich musela urobiť.
Nezvyknem pozerať videorecepty, zdajú sa mi zdĺhavé … Akurát tieto TV Varecha pozerám, sú rýchle ( čo sa v tejto unaháňanej dobe oceňuje :-) a urobené tak, že sa recept zdá jednoduchý.
Ďakujem za recept, trdelníky sú super. ( Ja som musela pridať trochu viac tekutiny a nabudúce budem piecť asi iba 15min. )


gretila
Ja som bola ohromená z tohto receptu. Upiekla som ich. A nič horšie som asi nepiekla. Podľa mňa sú málo sladké.
flufi
zdá sa mi to jednoduchšie ako tie, ktoré som piekla ja na plechovkách z piva omotaných alobalom a pečené na stojato. vyskúšam. ak sú málo sladké , tak viac pocukrujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia