Trdelníky fotorecept

micho - fotkamicho, 21. novembra 2012
Trdelníky (fotorecept)
Foto: micho

zdroj Ailuj82

30
porcií
60+30 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
250 ml vlažné
75 g roztopené
75 g
15 g
2 ks
1/2 KL
1 PL
na obalenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pekárne dáme tekuté suroviny.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom sypké suroviny, nakoniec droždie. Nastavíme program cesto a zapneme pekáreň.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme formičky na trubičky a natrieme ich olejom.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na tenko a nakrájame na 1 a pol cm pásy.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pásy cesta namotáme na formičky od tenšej strany k hrubšej, tak aby sa čiastočne prekrývali. Trdelníky potrieme rozšľahanými bielkami, obalíme v cukre zmiešanom so škoricou, orechami alebo kokosom.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poukladáme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z upečených trdelníkov hneď vyberieme formičky a dáme ich vychladnúť na mriežku, potom ich pocukrujeme.

    Trdelníky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Na sladko, Koláče, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
teda chlape,,, vyzerajú úžasne a ako voňajú..........