Foto: micho
zdroj Ailuj82
30
porcií
porcií
60+30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Do pekárne dáme tekuté suroviny.
-
3
Potom sypké suroviny, nakoniec droždie. Nastavíme program cesto a zapneme pekáreň.
-
4
Medzitým si pripravíme formičky na trubičky a natrieme ich olejom.
-
5
Hotové cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na tenko a nakrájame na 1 a pol cm pásy.
-
6
Pásy cesta namotáme na formičky od tenšej strany k hrubšej, tak aby sa čiastočne prekrývali. Trdelníky potrieme rozšľahanými bielkami, obalíme v cukre zmiešanom so škoricou, orechami alebo kokosom.
-
7
Poukladáme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
8
Z upečených trdelníkov hneď vyberieme formičky a dáme ich vychladnúť na mriežku, potom ich pocukrujeme.
Diskusia k receptu