Nadýchané šišky z cesta z chladničky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. marca 2023

Super šišky, ktoré zvládne každý. Netreba ani valček, ani pracovnú dosku, ani podkysnutie. Stačí vám len lyžica a vaše šišky budú krásne, nadýchané Zobraziť celý popisSuper šišky, ktoré zvládne každý. Netreba ani valček, ani pracovnú dosku, ani podkysnutie. Stačí vám len lyžica a vaše šišky budú krásne, nadýchané a guľaté. Príprava je tiež veľmi jednoduchá, keďže jeden deň si zamiesite a na druhý deň pečiete. Prácu s nimi máte rozdelenú.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Nadýchané šišky z cesta z chladničky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
600 g
100 g
cca 350 ml
1 ks
2 PL
1 KL
21 g čerstvé
Okrem toho:
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Z daných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré krátkym vybitím ešte prevzdušníme trochou oleja. Misku s cestom dáme do sáčku a necháme v chladničke 1 noc. Na druhý deň vyberieme cesto z chladničky a necháme ho stáť 2 hodiny pri izbovej teplote. Olejovými rukami a lyžicou odštipkávame okrúhle šišky / guľky, ktoré najprv krátko obalíme v kukuričnej múke a potom vypražíme v oleji.

  2. 2

    Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a podľa chuti natrieme lekvárom. Šišky sú ľahučké a veľmi chutné. Prajem dobrú chuť !

    Nadýchané šišky z cesta z chladničky (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    * Šišky sa dávajú do kukuričnej múky preto, lebo kukuričná múka zabraňuje tomu aby cesto pri vyprážaní rýchlo ohnedlo. Kukuričná múka sa pečie pomaly a takto máte istotu, že vaše šišky nebudú nikdy surové!!! Šišky budú vždy prepečené a chutné!!!

    Nadýchané šišky z cesta z chladničky (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

cesminaz
@siuuu som rada, že recept zaujal, budem rada ak vyskúšaš @kukulienka tento recept na šišky je taký. Keď chce niekto šišky jesť ihneď, tak si musí spraviť klasicky kysnuté cesto. Tento spôsob je pre tých, ktorý si chcú napríklad rozdeliť prácu snimi, cesto za pár minút zamiešať v jeden deň a potom za pár minút šišky priam bez prácne vypražiť v druhý deň🙂 Ale môžem len odporučiť, sú velmi dobré. @helena10 Dakujem🙂
drajan
Ukladám, perfektné. Ja mám recept na langoše, čo sa tiež takto cesto drží v chladničke. Iste sú šišky mňamkové, už podľa obrázku mám na ne chuť.
olinecka
Ako každé tvoje pečenie istota s fantastickým výsledkom. Parádne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia