Čokoládová torta

Mandľovo-čokoládová torta (videorecept)

Autor receptu: laylastastykitchen

20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky som rozbila 3 vajcia. Pridala som kryštálový cukor, vanilkový cukor a šľahala som do penista. Postupne som pridala olej, vodu a znova som prešľahala. Potom som pridala preosiatu hladkú múku, mandľovú múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. Cesto som naliala do okrúhlych foriem s priemerom 12 cm. Použila som 4 malé formičky. Piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C 20-25 minút. Po upečení necháme korpusy úplne vychladnúť.
  3. Krém: Zmäknuté maslo som samostatne šľahala 3-4 minúty. K maslu som potom pridala mascarpone, kondenzované mlieko a nakoniec roztopenú bielu čokoládu. Všetky suroviny na krém musia mať približne rovnakú teplotu.
  4. Naplnila som tortu. Pre stabilitu som použila obyčajné slamky, ktoré som napichala do torty. Tortu som dala do mrazničky na pol hodinu, aby dobre stuhla.
  5. Potom som naniesla vrstvu krému aj okolo torty a znova som dala do mrazničky aspoň na 30 minút.
  6. Po vychladnutí som naniesla ďalšiu vrstvu krému, aby som všetko pekne prekryla. A znova do mrazničky aspoň na 30 minút.
  7. Je dôležité, aby takáto torta bola dobre vychladená aj kvôli poleve. Na polevu som rozpustila čokoládu so smotanou na šľahanie.
  8. Dobre vychladenú tortu som poliala polevou a dala som do chladničky stuhnúť. Ozdobila som zvyšným krémom a cukrárenskými gulôčkami.