Pravé Tiramisu

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 1. marca 2019     Dĺžka videa: 2 minúty 1 sekunda.

Foto a video: TV Varecha

Populárny taliansky dezert, ktorý nemá ešte ani 100 rokov

Tiramisu je klasický taliansky nepečený dezert, ktorý nie je veľmi starý. Rôzne zdroje tvrdia, že vznikol v 60-tych rokoch minulého storočia v cukrárni v oblasti Benátok a stal sa tak populárnym, že sa rozšíril nielen do celého Talianska, ale do celého sveta. V tomto recepte vám ukážeme ako si ho urobiť doma.

Suroviny

1 bal
500 g
5 ks
5 PL
3-4 dcl osladená
1 dcl
 na posypanie

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Vyšľaháme tuhý sneh, uvaríme silnú kávu, osladíme.

  2. 2

    Vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme Mascarpone.

  3. 3

    Do vymiešanej hmoty pridáme tuhý sneh.

  4. 4

    Piškóty namáčame v uvarenej káve, do ktorej sme pridali Amaretto a ukladáme do formy. Na piškóty navrstvíme pripravenú plnku.

  5. 5

    Zopakujeme ešte jednu vrstvu.

  6. 6

    Celé posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Pekná mozaika.Na tomto koláčiku naozaj záleží na peknom uložení piškotiek.A ty to máš naozaj vzorne urobené.
Vymazať
Krasne sa podarila a urcite bola super ku kavicke ,, skus nabuduce pouzit liker Tia Maria a uvidis ten rozdiel ,, ja ju milujem naposledy som spravil taku krasnu asi 1.5kg pretoze manzelka mala chut a jej sestranica no nakoniec som ju jedol sam pretoze ja somar som pouzil normalne piskoty a nie bezlepkove, tak som sa jej prejedol :)
Vymazať
krásnu ju máš, robím ju presne,ako ty, len vajec dávam 6, teda len žltka a sneh som ešte nikdy neskúšala do nej dať, dávam vyšľahanú šľahačku
Vymazať
@sladkacokolada prekrásný výtvor velmi pekne sa ti podarila naskladať robím podobne ako ty, ale žltka miešam nad parou predsa trochu prejdú varom a tziež dávam šlahačku sneh nedávam , ale ako vidím drží ti to pekne pohromade takže možno že vyskúšam aj tvoj recept ....ukladám do kk
Vymazať
Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za komentáre. Aj ja niekedy vyskúšam podľa Vás , s tou šľahačkou , ba chcela by som aj s likerom Tia Maria, no neviem či sa dá u nás kúpiť.