Chrumkavá ryža
Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu
Autor receptu: tartletka
Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou?* Tento chrumkavý nápad "šmrncnutý" ázijskou kuchyňou vás určite bude baviť.
6 porcií |
5 minút príprava |
30-40 minút na 200 °C |
Postup
- Uvarenú ryžu zmiešame so sójovou omáčkou, s arašidovým maslom, so sezamovým olejom, s medom a so soľou.
- Pripravenú ochutenú ryžu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 30 až 40 minút dochrumkava.
- Upečenú chrumkavú ryžu necháme vychladnúť a nasypeme na ochutený zeleninový šalát. Hneď podávame.