Chrumkavá ryža

Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu

Autor receptu: tartletka

Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou?* Tento chrumkavý nápad "šmrncnutý" ázijskou kuchyňou vás určite bude baviť.

6
porcií
5 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarenú ryžu zmiešame so sójovou omáčkou, s arašidovým maslom, so sezamovým olejom, s medom a so soľou.
  2. Pripravenú ochutenú ryžu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 30 až 40 minút dochrumkava.
  3. Upečenú chrumkavú ryžu necháme vychladnúť a nasypeme na ochutený zeleninový šalát. Hneď podávame.