Zubáč

Zubáč v červenom víne s petržlenovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Filetu zo zubáča ochutíme soľou, ak chceme rybu pripraviť vákuovo, vložíme ju do vrecka, pridáme časť masla a víno, zavákuujeme a varíme 13 minút pri 47 stupňoch. Druhá možnosť je rybu krátko podusiť na masle a víne. Potom prudko opečieme z oboch strán do zlata.
  2. Petržlen očistíme, nakrájame na stredné kúsky a orestujeme na masle. Pridáme nakrájanú šalotku, spolu restujeme, potom zalejeme vývarom, len toľko, aby bol petržlen zakrytý, a dusíme do mäkka.
  3. Keď je petržlen mäkký, ochutíme limetkovou šťavou a rozmixujeme do hladka. Pyré podávame so zubáčom na víne.