Zubáč
Zubáč v červenom víne s petržlenovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Filetu zo zubáča ochutíme
soľou, ak chceme rybu pripraviť vákuovo, vložíme ju do
vrecka, pridáme časť masla
a víno, zavákuujeme a varíme
13 minút pri 47 stupňoch.
Druhá možnosť je rybu krátko
podusiť na masle a víne. Potom
prudko opečieme z oboch
strán do zlata.
- Petržlen očistíme,
nakrájame na stredné kúsky
a orestujeme na masle. Pridáme nakrájanú
šalotku, spolu restujeme,
potom zalejeme vývarom, len
toľko, aby bol petržlen zakrytý,
a dusíme do mäkka.
- Keď je petržlen mäkký, ochutíme
limetkovou šťavou a rozmixujeme do hladka. Pyré podávame so zubáčom na víne.
|