Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 25. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 25. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
| 600 g filety |
|
| 600 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 4 PL |
|
| 3 PL |
|
| 150 g (huby) |
|
| 200 g mrazený |
|
| 40 ml |
|
| 1/2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 strúčika |
|
| 20 g čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
| vetvička |
|
| 300 g |
|
Postup
-
1
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa hrúbky. Huby restujeme na masle so šalotkou 5–6 minút, osolíme a okoreníme.
- 2
Hrášok rozmrazíme, rozmixujeme s vodou, pridáme hľuzovkový olej, cesnak a estragón. Dochutíme soľou, mletým bielym korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním hrášok zohrejeme.
- 3
Z očistených zemiakov pripravíme rovnomerné valčeky, pomaly pečieme na 140 stupňoch v rozohriatej masti spolu s tymianom cca 90 minút.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu