Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky

Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 25. decembra 2020
Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g filety
600 g
1/2 ks
4 PL
3 PL
150 g (huby)
200 g mrazený
40 ml
1/2 PL
1 PL
1/2 strúčika
20 g čerstvý
 vetvička
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa hrúbky. Huby restujeme na masle so šalotkou 5–6 minút, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Hrášok rozmrazíme, rozmixujeme s vodou, pridáme hľuzovkový olej, cesnak a estragón. Dochutíme soľou, mletým bielym korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním hrášok zohrejeme.

  3. 3

    Z očistených zemiakov pripravíme rovnomerné valčeky, pomaly pečieme na 140 stupňoch v rozohriatej masti spolu s tymianom cca 90 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu