Foto: evusik
Ryby máme radi, čím jednoduchšie pripravené tým lepšie :-)
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Žraloka necháme rozmraziť a pripravíme si marinádu
-
2
zmiešame 1dl oleja a šťavu z jedného citróna, pridáme soľ, mleté čierne korenie a natrhané čerstvé bylinky
-
3
marinádu nalejeme na žraloka a necháme marinovať asi tak dve hodinky
-
4
bylinkové maslo si pripravíme vymiešaním zmäknutého masla spolu s nasekanými bylinkami. Ja som použila pažitku a petrželku, trošku soli a mletého čierneho korenia
-
5
bylinkové maslo vyformujeme do valčeka, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť
-
6
namarinovaného žraloka preložíme do zapekacej misky, pridáme trochu masla a dáme piecť na 250°C asi na 10 minút.
-
7
podávame s hranolkami, s kolieskami opečeného citrónu a bylinkovým maslom
-
8
žralok má veľmi chutné, jemné mäso, bez drobných kostí... len pozor, pri príliš dlhej tepelnej úprave zostane gumovitý
@zuzkabluzka ten rybací trh ti závidím :-)
@kimlo nechytajú, ale v nedeľu sú preteky možno vylovia nejakú veľrybu :-)
už roky sa rozhodujeme-či kúpiť-či nekúpiť biokozub..tiež menší,stolový..
doporučuješ..?a prečo..??
dakujem
Vieš, ja som veľmi rád že skúšaš také nezvyčajné recepty lebo inak by som nevedel čo s tým. Prezeral som ich veľa, no všetky sú prekombinované a ako vraví @radox1 , aj ja nerád prerážam chuť mäsa. Ale tento rcp. nieje taký. Som niekedy taký zbrklý, zbadám niečo čo som nejedol a tak to kúpim a až potom premýšľam ako to upraviť.A zatiaľ som vždy našiel vyhovujúci rcp. u teba. Tak len skúšaj a pridávaj... :-)))