Žralok s bylinkovým maslom fotorecept

evusik - fotkaEvusik, 5. mája 2013 19:11
Ďalšie recepty »

Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept)Foto: evusik

Ryby máme radi, čím jednoduchšie pripravené tým lepšie :-)

4
porcie
10 min
príprava
10 min
na 250 °C

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Žraloka necháme rozmraziť a pripravíme si marinádu

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zmiešame 1dl oleja a šťavu z jedného citróna, pridáme soľ, mleté čierne korenie a natrhané čerstvé bylinky

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    marinádu nalejeme na žraloka a necháme marinovať asi tak dve hodinky

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    bylinkové maslo si pripravíme vymiešaním zmäknutého masla spolu s nasekanými bylinkami. Ja som použila pažitku a petrželku, trošku soli a mletého čierneho korenia

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    bylinkové maslo vyformujeme do valčeka, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    namarinovaného žraloka preložíme do zapekacej misky, pridáme trochu masla a dáme piecť na 250°C asi na 10 minút.

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podávame s hranolkami, s kolieskami opečeného citrónu a bylinkovým maslom

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    žralok má veľmi chutné, jemné mäso, bez drobných kostí... len pozor, pri príliš dlhej tepelnej úprave zostane gumovitý

    Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist