Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Ryby máme radi, čím jednoduchšie pripravené tým lepšie :-)
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup
- Žraloka necháme rozmraziť a pripravíme si marinádu
- zmiešame 1dl oleja a šťavu z jedného citróna, pridáme soľ, mleté čierne korenie a natrhané čerstvé bylinky
- marinádu nalejeme na žraloka a necháme marinovať asi tak dve hodinky
- bylinkové maslo si pripravíme vymiešaním zmäknutého masla spolu s nasekanými bylinkami. Ja som použila pažitku a petrželku, trošku soli a mletého čierneho korenia
- bylinkové maslo vyformujeme do valčeka, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť
- namarinovaného žraloka preložíme do zapekacej misky, pridáme trochu masla a dáme piecť na 250°C asi na 10 minút.
- podávame s hranolkami, s kolieskami opečeného citrónu a bylinkovým maslom
- žralok má veľmi chutné, jemné mäso, bez drobných kostí... len pozor, pri príliš dlhej tepelnej úprave zostane gumovitý