Žralok s bylinkovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Ryby máme radi, čím jednoduchšie pripravené tým lepšie :-)

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Postup

  1. Žraloka necháme rozmraziť a pripravíme si marinádu
  2. zmiešame 1dl oleja a šťavu z jedného citróna, pridáme soľ, mleté čierne korenie a natrhané čerstvé bylinky
  3. marinádu nalejeme na žraloka a necháme marinovať asi tak dve hodinky
  4. bylinkové maslo si pripravíme vymiešaním zmäknutého masla spolu s nasekanými bylinkami. Ja som použila pažitku a petrželku, trošku soli a mletého čierneho korenia
  5. bylinkové maslo vyformujeme do valčeka, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť
  6. namarinovaného žraloka preložíme do zapekacej misky, pridáme trochu masla a dáme piecť na 250°C asi na 10 minút.
  7. podávame s hranolkami, s kolieskami opečeného citrónu a bylinkovým maslom
  8. žralok má veľmi chutné, jemné mäso, bez drobných kostí... len pozor, pri príliš dlhej tepelnej úprave zostane gumovitý