Dusené bravčové mäso

Znojemský guláš (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Náš dnešný nedeľný obed.

4
porcie
60-70 minút
príprava

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej , alebo masť a pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú speníme. Pridáme mäso, korenie, drvenú rascu, červenú mletú papriku a soľ. Necháme chvíľu dusiť.
  2. Potom pridáme paradajkový pretlak a horčicu.
  3. Zalejeme vodou a povaríme.
  4. Po 1/2 hodine pridáme bujón a varíme domäkka zakryté pod pokrievkou. Občas premiešame, ak treba dolejeme vodu.
  5. Pripravíme si nadrobno pokrájaný cesnak.
  6. A tak isto uhorky.
  7. Pridáme ich do gulášu a povaríme 15 minút.
  8. Do menšej nádoby dáme múku s vodou na zahustenie, ktorú rozmiešame nahladko. Prilejeme ju do gulášu, zamiešame a povaríme už len chvíľu a máme hotovo.
  9. Podávame s knedľou.