Dusené bravčové mäso
Znojemský guláš (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Náš dnešný nedeľný obed.
4 porcie |
60-70 minút príprava |
Postup- Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej , alebo masť a pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú speníme. Pridáme mäso, korenie, drvenú rascu, červenú mletú papriku a soľ. Necháme chvíľu dusiť.
- Potom pridáme paradajkový pretlak a horčicu.
- Zalejeme vodou a povaríme.
- Po 1/2 hodine pridáme bujón a varíme domäkka zakryté pod pokrievkou. Občas premiešame, ak treba dolejeme vodu.
- Pripravíme si nadrobno pokrájaný cesnak.
- A tak isto uhorky.
- Pridáme ich do gulášu a povaríme 15 minút.
- Do menšej nádoby dáme múku s vodou na zahustenie, ktorú rozmiešame nahladko. Prilejeme ju do gulášu, zamiešame a povaríme už len chvíľu a máme hotovo.
- Podávame s knedľou.
|