Zidovský mediteránsky košíček
Autor receptu: pusta
Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti Stredomoria.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 200stupňov 20 minút °C |
Postup
- Z lístkového cesta vykrojíme 4 kruhy, vyformujeme košíčky a upečieme v trúbe na 200 stupňoch 20 minút. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska, sušené paradajky na menšie kúsky, šampiony na 1/4-iny, cherry paradajky môžeme ponechať v celku alebo prekrojíme na 1/2, baklažán pokrájame na malé kocky.
- Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, šampiňony, po odparení tekutiny pridáme baklažány, sušené paradajky, osolíme okoreníme a ešte celé spolu niekoľko minút restujeme a necháme vychladnúť.
- Do každého košíčka dáme na spodok dva lístky čerstvej bazalky, vychladnutú zeleninovú zmes, ozdobíme bazalkou a podávame ako predjedlo s Pita chlebom alebo s čerstvým pečivom. Toto predjedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.