Tvarohová žemľovka
Žemľovka so snehovou penou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Retro dobrota z bieleho pečiva.
6 porcií |
30-40 minút príprava |
25-35 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na žemľovku.
- Rožky pokrájame na kolieska, maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajíčka a vanilínový cukor vymiešame do peny, postupne pridávame a vmiešame vychladené maslo, následne po častiach zašľaháme smotanu a vlažné mlieko.
- Do vaječného základu nastrúhame štipku muškátového orieška.
- Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame so škoricovým cukrom. Tvaroh, bielok, vanilínový cukor a citrónovú kôru premiešame.
- Zapekaciu misu vymastíme maslovým papierom,č asť rožkov namáčame do vaječnej zmesi a ukladáme na dno zapekacej misy. Navrstvíme tvarohovú plnku. Následne uložíme druhú vrstvu rožkov a navrstvíme jablkovú plnku.
- Nakoniec rozložíme zvyšok rožkov. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút.
- Pred ukončením pečenia vyšľaháme z bielkov a práškového cukru, ktorý pridávame po častiach tuhý sneh. Sneh nanesieme na žemľovku, žemľovku vrátime do rúry a pečieme do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Ochutnávka, dobrú chuť.