Tvarohová žemľovka

Žemľovka so snehovou penou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Retro dobrota z bieleho pečiva.

6
porcií
30-40 minút
príprava
25-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na žemľovku.
  2. Rožky pokrájame na kolieska, maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajíčka a vanilínový cukor vymiešame do peny, postupne pridávame a vmiešame vychladené maslo, následne po častiach zašľaháme smotanu a vlažné mlieko.
  3. Do vaječného základu nastrúhame štipku muškátového orieška.
  4. Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame so škoricovým cukrom. Tvaroh, bielok, vanilínový cukor a citrónovú kôru premiešame.
  5. Zapekaciu misu vymastíme maslovým papierom,č asť rožkov namáčame do vaječnej zmesi a ukladáme na dno zapekacej misy. Navrstvíme tvarohovú plnku. Následne uložíme druhú vrstvu rožkov a navrstvíme jablkovú plnku.
  6. Nakoniec rozložíme zvyšok rožkov. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút.
  7. Pred ukončením pečenia vyšľaháme z bielkov a práškového cukru, ktorý pridávame po častiach tuhý sneh. Sneh nanesieme na žemľovku, žemľovku vrátime do rúry a pečieme do zlatista.
  8. Po upečení necháme vychladnúť.
  9. Ochutnávka, dobrú chuť.