Zapekané zemiaky

Zemiaky zapečené s cviklou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cviklu ošúpeme a nakrájame na polkolieska alebo kolieska (podľa veľkosti) a dáme ju do vymasteného pekáča. Osolíme.
  2. Na cviklu poukladáme asi 5 mm hrubé kolieska zemiakov.
  3. Klobásu nakrájame na kolieska a rozložíme na zemiaky.
  4. Jogurt premiešame so strúhaným syrom a zázvorom.
  5. Zalejeme suroviny v pekáči.
  6. Pečieme na 170 °C asi 40 minút zakryté. Potom odkryjeme a dopečieme. Na tanieri obložíme kúskami paradajok a papriky.