Zemiakový prívarok

Zemiaky na chorvátsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch.* Tento recept mám z časopisu Knihovnička, recepty a rady pro kuchaře i pěstitele, ktorý kedysi pred rokmi vychádzal. Každý časopis bol zameraný na iný druh zeleniny alebo ovocia a mám z nich množstvo výborných receptov.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Zalejeme asi 2 dl vody, osolíme a uvaríme dopolomäkka.
  2. Pridáme narezané paradajky a dovaríme (kým nie sú zemiaky mäkké).
  3. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme k zemiakom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  4. Na tanieri zemiaky posypeme sekanou vňaťou a obložíme plátkami vajíčok.