Kapustový závin

Zemiakový závin s kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zemiakové cesto sa hodí na veľa jedál. Tento závin je u nás veľmi obľúbený a pritom nenáročný na prípravu.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a podusíme na troche oleja 10 minút.
  2. Klobásu zomelieme alebo nahrubo rozmixujeme a pridáme ku kapuste. Osolíme a okoreníme. Pridáme prelisovaný cesnak. Dobre premiešame.
  3. Uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na obdĺžnik.
  4. Na cesto uložíme náplň a stočíme do rolády.
  5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  6. Pečieme v rúre na 180 °C.
  7. Upečenú roládu nakrájame a podávame teplú so zeleninou.