Zemiakový nákyp s kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Potom vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme. Na minimálnom plameni rozpustíme PL masla a spolu s horúcim mliekom vmiešame do zemiakov. Dochutíme soľou a mletým korením. Ošúpanú cibuľu spolu s klobásou nakrájame na kolieska a na rozohriatom oleji ich krátko opečieme.
  2. Osolíme, dochutíme koreninami a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a na minimálnom ohni dusíme asi 10 minút. Druhou PL masla vymastíme pekáč, na dno rozotrieme zemiakové pyré, naň navrstvíme klobásovú zmes a napokon vyžmýkanú nakrájanú kyslú kapustu.
  3. Povrch polejeme kyslou smotanou a posypeme mletou paprikou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečieme.