Zemiakový nákyp s kyslou kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup- Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Potom vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme. Na minimálnom plameni rozpustíme PL masla a spolu s horúcim mliekom vmiešame do zemiakov. Dochutíme soľou a mletým korením. Ošúpanú cibuľu spolu s klobásou nakrájame na kolieska a na rozohriatom oleji ich krátko opečieme.
- Osolíme, dochutíme koreninami a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a na minimálnom ohni dusíme asi 10 minút. Druhou PL masla vymastíme pekáč, na dno rozotrieme zemiakové pyré, naň navrstvíme klobásovú zmes a napokon vyžmýkanú nakrájanú kyslú kapustu.
- Povrch polejeme kyslou smotanou a posypeme mletou paprikou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečieme.
|