Zemiakový koláčik s hubovou praženicou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme rozšľahané vajce, soľ, múku a vypracujeme polotuhé cesto. Dáme do chladničky.
  2. Cibuľu urestujeme na masle, pridáme očistené huby, rascu, soľ, korenie. Dusíme, kým sa neodparí všetka voda. Pridáme bylinky, vajcia, urobíme jemnú praženicu. Odstavíme. Zjemníme smotanou, podľa potreby pridáme strúhanku.
  3. Cesto rozvaľkáme a podľa formičky vyrežeme kruhy, dva na každú porciu. Vymastíme formu alebo formičky, jeden kus cesta dáme na dno, prstami vytiahneme okraj. Naplníme zmesou do 2/3, navrch položíme druhý kus cesta, jemne pritlačíme kraje a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 170 °C.