Foto: kucharronald
porcií
príprava
Suroviny
Suroviny na rezance: | |
500 g |
|
2.5 dcl |
|
šripka |
|
1 |
|
Suroviny k cestovinám: | |
4-5 väčších ks |
|
1 ČL |
|
1 stredná |
|
0.5 dcl |
|
Postup
-
1
Rezance môžeme buď kúpiť, alebo spraviť domáce. Ja vždy robím domáce. Prvým krokom bude, že dáme variť zemiaky. Domáce rezance: Múku, vodu, vajce a soľ zmiešame. Miešame dovtedy, kým v miske nebude múka.
-
2
Potom rozdelíme na 4 bochníky. Keď prekrajujeme, cesto by malo vyzerať takto:
-
3
potom spravíme z nich 4 bochníky, a necháme 15 min odpočinúť.
-
4
Potom bochníky rozvaľkáme na hrúbku 0.5 mm. Začneme vytvárať rôzne tvary, aké chceme mať rezance. Ja som použil štvorce.
-
5
Keď sme rozvaľkali a nakrájali všetky 4 bochníky, dáme ich variť do osolenej vody. Rezance budú hotové, keď budú plávať na vode. Potom vyberieme sitkom, necháme odkvapkať a dáme do misky. Rezance sú hotové.
-
6
Teraz pripravíme uvarené zemiaky. Trošku ich osolíme a roztlačíme. Na olej dáme nasekanú cibulu, ktorú upečieme dohneda. Keď sa nám cibula upiekla, pridáme červenú papriku, a hneď aj cestoviny. Oheň vypneme, všetko dobre zmiešame, a môžme podávať.
-
7
Podávame s uhorkovým šalátom :) Prajem dobrú chuť :)
Diskusia k receptu