Zemiakové rezance (fotorecept)
Autor receptu: kucharronald
Postup
- Rezance môžeme buď kúpiť, alebo spraviť domáce. Ja vždy robím domáce. Prvým krokom bude, že dáme variť zemiaky.
Domáce rezance:
Múku, vodu, vajce a soľ zmiešame. Miešame dovtedy, kým v miske nebude múka.
- Potom rozdelíme na 4 bochníky. Keď prekrajujeme, cesto by malo vyzerať takto:
- potom spravíme z nich 4 bochníky, a necháme 15 min odpočinúť.
- Potom bochníky rozvaľkáme na hrúbku 0.5 mm. Začneme vytvárať rôzne tvary, aké chceme mať rezance. Ja som použil štvorce.
- Keď sme rozvaľkali a nakrájali všetky 4 bochníky, dáme ich variť do osolenej vody. Rezance budú hotové, keď budú plávať na vode. Potom vyberieme sitkom, necháme odkvapkať a dáme do misky. Rezance sú hotové.
- Teraz pripravíme uvarené zemiaky. Trošku ich osolíme a roztlačíme. Na olej dáme nasekanú cibulu, ktorú upečieme dohneda. Keď sa nám cibula upiekla, pridáme červenú papriku, a hneď aj cestoviny. Oheň vypneme, všetko dobre zmiešame, a môžme podávať.
- Podávame s uhorkovým šalátom :) Prajem dobrú chuť :)