">

Zemiakové pagáče fotorecept

egreska - fotkaegreska, 25. januára 2011 17:22
Ďalšie recepty »
Zemiakové pagáče (fotorecept)Foto: egreska

Suroviny

500 g
1
80 ml
1/2 kocky
asi 3/4 čl
3-3,5 dcl, teple
Plnka:
3 uvarené
podla chuti
trošku
trošku (nemusí byt)
1/2 kocky

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na to navrstvíme-"nastúhame" zemiakovú plnku.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme ..

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


Diskusia k receptu

danculka - fotkadanculka 25. januára 2011 o 18:31

Máme radi tieto pagáče,ktoré dlho vydržia mäkké,moje deti si vždy na výlet niesli v rupsaku , kopu pagáčov,,,
@zareaguj

používateľ nemá avatarmichsamant 25. januára 2011 o 18:35

uuuf tie su krasne
@zareaguj

evusik - fotkaevusik 25. januára 2011 o 18:37

tak to vyzerá úplne božsky :-)
@zareaguj

hubata - fotkahubata 25. januára 2011 o 19:01

Nooo ... tak toto môže byť vynikajúce !!! Ukladám si do KK, ďakujem.
@zareaguj

lubja - fotkalubja 25. januára 2011 o 19:41

u mňa sú pagáče vždy skôr útočná zbraň a nie niečo "Nadýchané,mäkkučké, rozplývajúce sa na jazyku" . Už som si povedala nikdy viac, ale tieto vyzerajú lákavo
@zareaguj

honestka - fotkahonestka 25. januára 2011 o 19:41

Egreska, ved pagac sme volali, ze bol taky pagacovy... tvoj je krasne nafuknuty ako pampusik! == neodolam a urobim presne podla teba,hoci heru nemam pouzijem maslo a dufam, ze z mojej rury bude tiez taky hebucky...
@zareaguj

murgaska - fotkamurgaska 25. januára 2011 o 19:59

to vyzera uzasne,hned by som zahryzla do tej obrazovky,skusim to urobit.Dakujem za recept....M
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 25. januára 2011 o 20:19

dievčatá skúšajte,nebudete lutovat ...ako od babičky :-))
@zareaguj

viera1 - fotkaviera1 25. januára 2011 o 20:36

Pred pár dňami som sledovala TV paprika a gazdiná tam dávala (miesto Hery) bravčovú masť.A tiež boli takéto krásne.Však nakoniec asi ten recept nebude nový a naše babičky Heru nepoznali.
@zareaguj

klaura - fotkaklaura 25. januára 2011 o 21:07

tiež som včera robila pre našich škvarkové ... a tieto so syrom sú určite zdravšie a chutnejšie ... vyskúšam nabudúce ... krásne sa ti vydarili ...
@zareaguj

vavan - fotkavavan 25. januára 2011 o 21:08

náááááááádherné pagáčiky
@zareaguj

ketty3811 - fotkaketty3811 25. januára 2011 o 21:12

Nádhera,keby nebolo tak veľa hodín,tak ich hneď vyskúšam.Dúfam,že aj moje budu také krásne a nadýchané.:-)
@zareaguj

alzbetka2 - fotkaalzbetka2 25. januára 2011 o 22:10

@egreska , máš ich parádne, už som ich aj ja dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie. U nás sa dáva do nich aj syrovo-maslovo-cesnaková plnka a tiež zeleninka, ako máš aj ty.
@zareaguj

tonicka53 - fotkatonicka53 25. januára 2011 o 22:44

krásne pagáče a tie naplnené ešte krajšie a určite dobré. už sú v KK, vďaka za rcp.
@zareaguj

evanaaa - fotkaevanaaa 25. januára 2011 o 23:07

Egreška pagáče ako z vatičky, aspoň jeden keby som mala tu. A ako dlho vydržia tie nezjedené? Asi je ich veľa z jednej dávky, ako vidím.
@zareaguj

janger - fotkajanger 25. januára 2011 o 23:17

Vyzeraju nadherne!!!
@zareaguj

amelie - fotkaamelie 25. januára 2011 o 23:31

@egreska , tie pagáčiky sú také krásne, až je škoda ich zjesť:-)
@zareaguj

babav - fotkababav 26. januára 2011 o 02:07

Krasne su @egreska ! Urcite upeciem podla tvojho receptu, je uz vytlaceny,lebo ked si ho iba ulozim do KK,tak padne do zabudnutia
ako vela inych receptov;-).
@zareaguj

používateľ nemá avatarrooster 26. januára 2011 o 03:26

...tie pagaciky vyzeraju uchvatne, urcite ich v najblizsej dobe musim upiect......
@zareaguj

alexdidi - fotkaalexdidi 26. januára 2011 o 05:06

Krásne, určite vyskúšam...
@zareaguj

cica2 - fotkacica2 26. januára 2011 o 07:11

tie sú nádherné, ozaj len zahryznúť:) ďakujem za receptík, rada vyskúšam:)
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 26. januára 2011 o 07:43

dakujem pekne,je to taka stara klasika ale rada som zase pripomenula :-)) vyšli mi dva plechy pekných okruhlych pagačov a jeden plech výkrojkov-pekné pre návštevu,okrojky pre domacich :-) oboje su rovnako chutné...okrojky už nezmiešavam ,boli by ubité...a sáčok som dala aj zamrazit pre nečakaných hostí..
@zareaguj

používateľ nemá avataresko 26. januára 2011 o 09:39

Pagáče milujeme tak ich určite vyskúšam keď bude rodina pokope
@zareaguj

marienka44 - fotkamarienka44 26. januára 2011 o 10:36

@Egreska , nenapisala si, ci pri priprave cesta treba urobit klasicky kvasok alebo kvasnice pomrvit do muky .:-) Vyzeraju nadherne.
@zareaguj

tatranka - fotkatatranka 26. januára 2011 o 10:44

Tie bublinky na ceste hovoria za všetko.Určite výborné.Ukladám do kk.Bude to už 16 recept na pagáčiky.Označujem si ich známkami po upečení.Dúfam,že ten tvoj bude mať veľkú 111111111111.
@zareaguj

používateľ nemá avatarveronka8 26. januára 2011 o 10:54

niet čo dodať..........p a r á d i č k a............
@zareaguj

kopretina - fotkakopretina 26. januára 2011 o 11:08

Připadám si jak pejsek u řeznického krámu - taky slintám. Určitě vyzkouším - už mám v mé KK.
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 26. januára 2011 o 14:31

@marienka nerobila som kvások,len som ich rozmrvila do mlieka ..robila som v pekarničke...@tatranka to dúfam :-))
@zareaguj

hannah22 - fotkahannah22 26. januára 2011 o 14:42

fantázia, ukladám a ďakujem ... :))
@zareaguj

jerica - fotkajerica 26. januára 2011 o 14:47

perfektná klasika:-)nie je čo dodať , ako vždy , si profík .!!Už je vytlačený receptík A4 .
@zareaguj

orchidea - fotkaorchidea 26. januára 2011 o 15:33

nemám slov.... jednoducho výnimočné
@zareaguj

remcula - fotkaremcula 26. januára 2011 o 16:40

@Egreska..KONE ČNĚ!!!! Konečně dal tady někdo recept na ty "loupací" pagáče!! Hned si to ukládám a mooooc děkuji!! Už dlouho je scháním!!
@zareaguj

babidka - fotkababidka 26. januára 2011 o 16:51

tesim sa - krasne , ziaden mis-mas, suroviny ktore k sebe krasne "sadnu " :-) na zjedenie :-)
@zareaguj

tinca - fotkatinca 26. januára 2011 o 17:14

@egreska pridávam tisíctu chválu máš ich fakt ako pampúchy samá diera, ukladám do KK :-)))
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 26. januára 2011 o 19:23

dakujem...už pomaly začínam byt aj namyslená...tooolko chvály :-))
@zareaguj

elekra - fotkaelekra 26. januára 2011 o 20:31

Vyzerajú úžasne! Dávam do svojej KK.
@zareaguj

používateľ nemá avatarlucylee 27. januára 2011 o 14:07

mňam, super!
@zareaguj

remcula - fotkaremcula 27. januára 2011 o 19:49

egreska, mohla by ses se mnou spojit na email? Já nevím, myslela jsem, že svůj meil ostatní vidíte a koukla jsem se a není tam, tak, že bych ho tam nedala? Kdybys mohla, budu ráda... Hulova.Remkova@seznam.cz Právě peču tvoje pagáče!! :-))
@zareaguj

používateľ nemá avatarebroz 28. januára 2011 o 08:49

sú nádherné, hneď by som si dala :-)
@zareaguj

používateľ nemá avatarevia 29. januára 2011 o 15:09

dnes som vyskúšala, sú perfektné, nadýchané, mäkučké. No veď je to recept od egrešky, tak to nemôže mať chybu.
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 29. januára 2011 o 16:56

@evia dakujéééém :-))
@zareaguj

ketty3811 - fotkaketty3811 29. januára 2011 o 21:01

@egreska ďakujem za super recept.S cestom sa dobre pracovalo a pagáčiky boli výborné.:-)
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 30. januára 2011 o 08:15

@ketty to som rada :-))
@zareaguj

používateľ nemá avatarursula4 30. januára 2011 o 12:55

práve som ich dopiekla a už mi ich kradnú z plechu.Sú výborné
@zareaguj

hubarka35 - fotkahubarka35 1. februára 2011 o 16:28

no fakt vyzeraju ako vatička mekulinké na foto,no dnes už nepečem nemám ani krumplu doma,ale spravim taketo pagačiky určite...
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 1. februára 2011 o 16:54

@ursula dufam, že vas neboleli bruška z takých teplých :-)) @hubarka určite nebudeš lutovat :-)
@zareaguj

evusik - fotkaevusik 4. februára 2011 o 20:55

@egreska dnes som robila a sú ozaj vynikajúce, vrele každému odporúčam :-)
@zareaguj

edusha - fotkaedusha 6. februára 2011 o 09:36

tieto pagace milujeme:-) su uzasne -len u nas nevydrzia dlho.....tak do vychladnutia:-)
@zareaguj

edusha - fotkaedusha 6. februára 2011 o 09:37

a zabudla som dodat ze ich robim z 1 kg muky!
@zareaguj

používateľ nemá avatarmartinarbk 14. februára 2011 o 19:35

vyzerajú úžasne, zajtra vyskúšam, len by som sa chcela opytat k tomu prekladaniu. Prosim vás poradte mi, poskladam to trojmo ako je na obrazku odfotene potom to rozvalkat a znovu tak poskladat, ........? tento postup 3 x opakovat alebo len v trojmo poskladat a rozvalkat a vykrajovat? dakujem
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 15. februára 2011 o 15:15

@ma ťka rozvalkat,natriet plnku,poskladat,rozvalkat a nechat 20 minut stat a potom to iste opakovat ešte dva krat..a až potom vykrajovat ..to preto aby boli pekne prekladané..
@zareaguj

používateľ nemá avatarmartinarbk 20. februára 2011 o 11:00

dakujem, idem vyskusat, vyzerajú super
@zareaguj

bigcanka - fotkabigcanka 24. februára 2011 o 21:39

Vyzerajú úžasne určite ich pripravím :)
@zareaguj

sissi29 - fotkasissi29 2. marca 2011 o 14:45

Určite vyskúšam. Vyzerajú fantasticky.
@zareaguj

macora - fotkamacora 27. marca 2011 o 17:29

No ako amaterka v peceni musim povedat ze sa na prvy krat vydarili vyborne a moc nam chutili..mnamka
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 27. marca 2011 o 19:41

tak to je super,mam radost :-))
@zareaguj

lkte - fotkalkte 4. novembra 2011 o 14:01

naozaj mäkučké, robila som ich včera aj dnes a doma si ich nevedia vynachváliľ, vďaka :)
@zareaguj

používateľ nemá avatarcathushka 17. januára 2012 o 13:03

o tychto pagacoch sa mi uz sniva. kamaratka ktora ich robila mi ich doporucila. mna zaujima kolko priblizne maju tie tri zemiaky vazit, aby som to nepokaslala privelkym mnozstvom zemiakov.
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 18. januára 2012 o 08:51

tam sa nedá nič pokazit ,neboj...daj také stredne velke a hotovo..nemám to presne odvážené :-)
@zareaguj

používateľ nemá avatarcathushka 18. januára 2012 o 17:33

dobre, tak dam stredne velke. vyskusam ich pravdepodobne v sobotu. dakujem.
@zareaguj

používateľ nemá avatarcathushka 21. januára 2012 o 11:52

suuuu fantasticke! samozrejme najviac mi chutili este teple z rury ale aj taketo vychladnute su super. mame ich na dnesnu oslavu a dufam ze ostanu, pretoze manzel do nich beha a beha. Vyslo mi asi 60 malych pagacikov.
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 21. januára 2012 o 15:23

to som rada že sa ti podarili a že vam chutia :-) dobre sa bavte na oslave ...
@zareaguj

bobana999 - fotkabobana999 22. marca 2012 o 14:26

dnes som ich vyskúšala..trošku som si však zmenila recept..čiže bez korenia a papriky to ja veľmi nemusím,posypala som ľanovým semiačkom a makom...
Musím povedať "nebíííííčko v papuli"
@zareaguj

michal1977 - fotkamichal1977 25. mája 2012 o 13:02

Dnes vyskúšam tento recept keďže strašne rád robím s kysnutým cestom...už sa teší aj moja malá princezná :)
@zareaguj

marianne - fotkamarianne 16. novembra 2012 o 08:31

spolu so skvarkovymi od @frezie , bez debaty najlepsie pagace ake sme jedli.

@zareaguj

janka1011 - fotkajanka1011 16. novembra 2012 o 20:08

@marianne máš ich prekrááásne, ja ich chcem robiť zajtra, na akú výšku si ich rozvaľkala? Dúfam, že aj mne sa podaria...
a aké sú tie škvarkové? klikla som na tú frezie, ale nič mi tam neukáže ...
@zareaguj

marianne - fotkamarianne 16. novembra 2012 o 20:48

@janka1011 tieto som nechala tak 1,5-2 cm ale 4x po 20 minut prelozila,nech sa vydaria a od @frezia68 mam rada tieto: varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-pagace-rychle-bez-pre...
@zareaguj

marianne - fotkamarianne 16. novembra 2012 o 20:55

@janka , ale zemiaky som dala styri,lebo som mala take drobnejsie
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 17. novembra 2012 o 08:09

máš ich krásne @marianne ,som rada ,že vám chutili
@zareaguj

janka1011 - fotkajanka1011 17. novembra 2012 o 21:09

@egreska výborný recept, dnes som ich robila a sú ozaj fajné, ako zatiaľ všetky tvoje recepty, nabudúce spravím tie plnené ako máš na foto, sú ozaj super :)
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 18. novembra 2012 o 09:23

Dakujem @janka
@zareaguj

esi - fotkaesi 9. júla 2013 o 11:52

Práve ich robím. Zemiakové cesto som urobila, ale sa vidí dosť mäkké, neviem či sa mi to podarí nastrúhať. Ak nie, tak potrhám na drobné kúsky. Výsledok napíšem.
@zareaguj

používateľ nemá avatarangela19 19. júla 2013 o 12:03

dnes som ich robila a sú výborné :-)
@zareaguj

používateľ nemá avatarrodnia 28. septembra 2013 o 10:45

Včera som piekla a viem,že iné už robiť nebudem. Ďakujem za vynikajúci recept a je isté,že ho budem posúvať ďaľej :-)
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 28. septembra 2013 o 12:39

@rodnia dakujem pekne za komentár,som rada :-)
@zareaguj

kukulienka71 - fotkakukulienka71 31. decembra 2013 o 17:14

@egreska ,chcem ti poďakovať za recept,robila som už viackrát tvoje pagáče,nielen nám chutili,vyhrala som s nimi aj našu dedinskú súťaž v pečení pagáčov!Ten tymián je tam výborne cítiť, dodá úžasnú chuť.Všetko najlepšie v novom roku!!!!
@zareaguj

používateľ nemá avatardandika1 3. januára 2014 o 00:22

@egreska pozrela som dnes Tvoj recept na pagaciky tak ma ohurily ,ze keby nebola polnoc tak uz aj peciem ,ale vydrzim do rana a hned robim (zajtra mam meniny prekvapim niecim novym,sladkeho je este stale dost) .Dakujem za uzany recept urcite bude chutit.Vsetko dobre v Novom roku.P.S. ukladam a skusam:::::
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 3. januára 2014 o 09:58

@kukulienka tak to je úžasné..teším sa z toho úspechu :-) @dandika tak už len dufat ,že neolutuješ ..nech sa ti vydaria a peknú meninkovú oslavu ti želám :-)
@zareaguj

katka78 - fotkakatka78 3. januára 2014 o 11:22

@egreska Ja som piekla tvoje pagáče k Silvestru a boli naozaj výborné! Aj som ich fotila, ale SD karta mi včera odišla aj s dvoma nafotenými receptami :-( Čo už.. napečieme znova :-) Každopádne ďakujem za recept, určite som ich nerobila poslednýkrát, boli skvelé.
@zareaguj

používateľ nemá avatardandika1 3. januára 2014 o 22:43

@egreska ako som pisala pagaciky sa piekli vydarili sa su uzasne robila som ich z kila muky je ich hodne ,ale ja som dobra dusa tak uz som dala aj kamaratke ochutnat ,velmi jej chutili (a chcem sa Ta opytat vydrzia cestu do Anglicka,lebo ma tam dceru nebudu za 4tiry dni tvrde???) Ked budes taka laskava tak midaj vediet ,lebo ich chce v nedelu piest a poslat... P S moji chlapi si ich velmi pochvaluju este raz VDAKA:::
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 4. januára 2014 o 20:01

@dandika neviem ti povedat aké budu za štyri dni..vieš ,kysnuté cesto je najlepšie, ked je čerstvo upečené..toto so zemiakmi je dobré ešte aj na druhý den ale u nás sa vždy pojedia ,takže neviem ..
@zareaguj

používateľ nemá avatardandika1 6. januára 2014 o 00:34

@egreska dakujem za odpoved posleme recept nech si mlada upecie ,co sa za mlada nauci vstarobe akoby nasla ....problem vyrieseny:::
@zareaguj

babinka - fotkababinka 19. januára 2014 o 15:57

Veru chutne, nadychane, nenapadne odparujuce sa :) dakujem za vyborny recept
@zareaguj

používateľ nemá avatarrenulienka 30. júna 2014 o 16:21

@egreska , v sobotu som robila, boli naozaj chutne, jednoduche , ,,zlupli,, sa hned a boli aj tak pekne ,,nafufnane,, ako Tvoje ;-).Dakujem ;-)
@zareaguj

daguska - fotkadaguska 16. septembra 2014 o 15:53

Tiez vyskúsané.Sú naozaj výborné.
@zareaguj

používateľ nemá avatartatranocka 22. novembra 2014 o 12:02

Škoda,že také super recepty upadajú do zabudnutia.Tieto ma láka urobiť s rozmarínom.Dávala som do chleba a veľmi mi to chutilo,len mám dilemu,či nebude 1KL veľa.Super recept.
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 22. novembra 2014 o 14:23

@tatranocka myslím si,že by to malo byt v pohode ,tak akurát..ak vyskúšaš ,daj vedieť...
@zareaguj

používateľ nemá avatarebaka 18. februára 2015 o 14:01

2x odskúšané za posledný týždeň....už nemusím ani písať,všetko je jasné -:)))))....pridala som provensalské korenie a cesnak ... s tým rozmarínom to bude super @tatranocka
@zareaguj

luss44 - fotkaluss44 8. júla 2015 o 18:21

tak som sa dnes prekonala v tomto teple a hned zrána som vyskúšala Tvoj rcp @egreska , použila som maslo a údenú mletú papriku, sú výborné mäkkučké, s tou paprikou je zase iná chuť. Z dvojitej dávky 4 plechy pocestujú zajtra s mojimi dievkami a partiou na festival :)


@zareaguj

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367 2. apríla 2016 o 18:33

@egreska aj ja ďakujem za recept, tiež s maslom a sú riadne chutné, už sú porozdeľované deťom, niečo nám...


@zareaguj

zolik - fotkazolik 2. apríla 2016 o 21:47

@Zuzanka1367 (2.4.2016 18:33)
mas ich ako malovane. ja by som sa ani nedelila :-)
no dobre, tak s detmi ano :-)
@zareaguj

luss44 - fotkaluss44 3. apríla 2016 o 22:50

dnes sme boli na medvedí cesnak a vpašovala som ho do týchto skvelých pagáčikov na zajtra do práce na menšie pohostenie. Piekla som ich už viackrát, maslo na vrstvy cesta nestrúham, to nerada robím, ale ho natieram rozpustené a osvedčila sa mi údená mletá paprika, dodá im dobrú chuť.
@zareaguj

evusik - fotkaevusik 15. mája 2017 o 13:25

@egreska tak som včera piekla tvoje pagáče, sú fantastické :-) môj muž hneď vychválil a že také môžem aj častejšie, navečer prišli deti a aj tým som nabalila, robila som presne podľa tvojho receptu len múku som použila miešanú, ak ti to nebude vadiť dám tvoj recept v mojom podaní na svoj blog, samozrejme s odkazom na originál :) prajem krásny deň


@zareaguj

egreska - fotkaegreska 15. mája 2017 o 15:33

@Evusik dakujem za info..teším sa ,že vám pagáčiky chutili..budem rada,ked receptík posunieš ďalej..
@zareaguj
1x evusik

používateľ nemá avatarsovka 22. decembra 2018 o 13:04

Vyskúšane a sú výborné
@zareaguj


Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo


Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov



TOPlist