Zapekané zemiaky

Zemiakové mini pizze

Autor receptu: siuuu

Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo malé. Rýchle, celkom vzhľadné a chutné jedlo, či skôr taká chuťovka k telke, alebo iba tak na zahryznutie.

10 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, osušíme, očistíme (ak máme nové zemiaky, čistiť nemusíme) a pokrájame po dĺžke na tenké plátky (hrúbka cca 3-4 mm). Potrieme olejom, uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 200 °C (spodný a horný ohrev) pečieme cca 8-10 minút, aby boli zemiaky mäkké.
  2. Vyberieme, potrieme kečupom alebo ochutenými pasírovanými paradajkami (soľ, korenie, trošku cukru), obložíme podľa chuti, posypeme oreganom a syrom a zapečieme ešte 5-6 minút.