Zemiakové mafiny so slaninou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept je z časopisu, Dobré jedlo.Robila som ho prvý krát a som veru spokojná.S letnými prílohami šalátov je to chutná,pochúťka.
12 a viac porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené a umyté zemiaky postrúhať na hrubom strúhadle.To isté urobiť aj so syrom ale na jemnejšich dierkach strúhadla.
- Z postrúhanych zemiakov vytlačiť prebytočnú škrobovinu.Do múky pridáte 3lyžičky kypriaceho prášku, / to je jeden balíček /.
Slaninku opražíte,masť precedíte.Ostane len pekne do hneda prepražená slaninka.
Pripravte si na drobno posekanú petržlenovú vňať a tiež pažitku,
- Medzi tým si vymastite silikónové formičky olejom a vložte do mafinového pekáča.
Do nádoby,nalejte 1 dl mlieka,do neho vklepnite 2 celé vajíčka,lyžičkusoli, trochu mletého čierneho korenia,0,80 ml oleja.Uvádza sa olivový,ja som dala stolový slnečnicový. Toto spolu našľaháme .
Do misy z múkou kypr.práškom,pridáme nastrúhané zemiaky, 2/3 syru a vysmaženú slaninku.Pridáme našľahanú zmes.Na koniec pridáme pažitku a petržlenovú vňať.
Dobre premiešame.
Naplníme formičky,asi pol centimeter od okraja. 1/3 zvyšného syra zasypeme na vrchu mafinky.
- Mafinky,asi po 35-40 minútach dostanú krásnu zlatistú farbu.
- Podávala som ich s miešaným šalátom. Veru sme si pochutili aj sa zasýtili.