Lokše

Zemiakové lokše plnené jablkami s trhaným kačacím stehnom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kačacie stehná poriadne nakoreníme a nasolíme. Poukladáme do pekáča a zalejeme rozpusteným kačacím tukom. Konfitujeme prikryté pri 80 stupňoch približne 12 hodín. Hotové stehná vyberieme a mäso natrháme.
  2. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme olej, nakrájanú cibuľu a opražíme dozlatista. Potom pridáme nakrájané jablká a dochutíme trochou soli. Keď sú jablká mäkké, pridáme do hrnca maslo a necháme ho rozpustiť.
  3. Lokše: Zemiaky uvaríme v šupke domäkka a necháme vychladnúť. Keď sú zemiaky studené, ošúpeme ich a pomelieme na mlynčeku. Pridáme vajcia, múku, soľ a vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na časti. Tie rozvaľkáme a pečieme z oboch strán nasucho v panvici.
  4. Upečené lokše naplníme jablkami a zatočíme, prekrojíme na 2–3 časti. Servírujeme s trhaným kačacím mäsom.