Lokše
Zemiakové lokše plnené jablkami s trhaným kačacím stehnom
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie stehná poriadne nakoreníme a nasolíme. Poukladáme do pekáča a zalejeme rozpusteným kačacím tukom. Konfitujeme prikryté pri 80 stupňoch približne 12 hodín. Hotové stehná vyberieme a mäso natrháme.
- Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme olej, nakrájanú cibuľu a opražíme dozlatista. Potom pridáme nakrájané
jablká a dochutíme trochou
soli. Keď sú jablká mäkké,
pridáme do hrnca maslo
a necháme ho rozpustiť.
- Lokše: Zemiaky uvaríme v šupke domäkka a necháme vychladnúť. Keď sú zemiaky studené, ošúpeme ich a pomelieme na mlynčeku.
Pridáme vajcia, múku, soľ a vypracujeme
tuhé cesto, ktoré rozdelíme na časti.
Tie rozvaľkáme a pečieme z oboch strán nasucho
v panvici.
- Upečené lokše naplníme jablkami a zatočíme, prekrojíme na 2–3 časti. Servírujeme s trhaným kačacím mäsom.
|