Zemiakové knedle

Zemiakové knedle

Autor receptu: rimm

Rýchla a jednoduchá príprava.

4
porcie
60 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme zemiaky v šupke. Necháme vychladnúť, potom zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Pridáme soľ, múku a vajce. Postupne premiešavame a ak je cesto príliš lepkavé, prisypeme múku.
  3. Následne z cesta vytvarujeme valčeky a dáme do vriacej vody. Čím dlhšie necháte cesto na doske, tým je lepkavejšie, preto knedle ihneď varíme.
  4. Varíme cca 6-8 minút podľa veľkosti. Keď vyplávajú, knedle vyberieme a potrieme maslom alebo masťou.
  5. Podavame