Zemiaky

Zemiaková zmes z Verony (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi a pórom.

4-5
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Na oleji dobleda orestujeme nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme na osminky narezané paradajky, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.
  4. Pridáme kocky zemiakov a prehrejeme.
  5. Na oleji v panvici orestujeme na kolieska nakrájaný pór.
  6. Zemiaky s paradajkami naporciujeme na taniere, posypeme orestovaným pórom a strúhaným syrom.